Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Παγκόσμια Μέρα Αντισύλληψης σήμερα, 150.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα!!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας να κάνει παιδί όποτε εκείνη το επιθυμήσει: η 26η Σεπτεμβρίου είναι η</span></span><strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;"> Παγκόσμια Μέρα Αντισύλληψης</span></span></strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">.</span></span></p>

Παρά τις εντατικές εκστρατείες ενημέρωσης που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, είναι εντελώς αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι μόνο πέρυσι καταγράφηκαν 150.000 εκτρώσεις!!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του star.gr:

Στην χώρα μας, παρόλο που έχουν μειωθεί οι εκτρώσεις κατά 25%, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς
κάθε χρόνο καταγράφονται 150.000 εκτρώσεις.
Παγκοσμίως, οι κυήσεις που είναι ανεπιθύμητες φτάνουν τα 75 εκατομμύρια. Από αυτές 45 εκατομμύρια οδηγούνται στην έκτρωση, ενώ 20 εκατομμύρια γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες.

Είναι πραγματικά απίστευτος ο αριθμός των εκτρώσεων αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας. Και ξενίζει το γεγονός ότι σήμερα ενώ υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι αντισύλληψης, και η έννοια του οικογενειακού προγραμματισμού δεν αποτελεί πλέον ταμπού να αναγκάζονται τόσες πολλές γυναίκες να καταφεύγουν στην επώδυνη (ψυχικά και σωματικά) λύση της έκτρωσης.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...