Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Οκτώβριος με κλειστά νηπιαγωγεία

    Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και όμως τα κενά των νηπιαγωγών είναι πολυάριθμα με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η απρόσκοπτη λειτουργία των νηπιαγωγείων που ορισμένα εξ αυτών παραμένουν κλειστά.

Με βάση τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Διδασκαλική Ομοσπονδία στις 14 Σεπτεμβρίου τα κενά των νηπιαγωγών ανέρχονταν σε 1766 ενώ με την Α” φάση των προσλήψεων καλύφθηκαν μέρος των κενών. Συγκεκριμένα οι 867 προσλήψεις κάλυψαν μόνο το 49% των κενών.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό του ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης. «Σήμερα 01/10/2015 εξακολουθούν να υπάρχουν κλειστά νηπιαγωγεία και εκατοντάδες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Το νηπιαγωγείο για να αποδειχτεί «μια ανοιχτή αγκαλιά» για όλα τα παιδιά όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας πρέπει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των κενών».

Για τα κλειστά νηπιαγωγεία αναφέρεται και ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΣΑΝ) που σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας τονίζει ότι «διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, και, σήμερα, 5/10/2015, υπάρχουν ακόμα πολλά τμήματα Νηπιαγωγείων που παραμένουν κλειστά, λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, ενώ χιλιάδες μαθητές, στην πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία που διανύουν και που αφορά στην ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων τους, παραμένουν αποκλεισμένοι από τη γνώση, εξαιτίας της ανυπαρξίας διορισμών εκπαιδευτικών».

Ο Σύλλογος  δεν σταματά στην απλή αναφορά του προβλήματος αλλά επισημαίνει πως είναι σε θέση να γνωρίζει και μέσα από τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πως υπάρχουν επαρκή κονδύλια μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το Υπουργείο, άμεσα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε, στην Β” Φάση πρόσληψης αναπληρωτών γενικής αγωγής, με ικανό αριθμό νηπιαγωγών, ώστε να ομαλοποιηθεί, επιτέλους, η λειτουργία των σχολικών μονάδων και να ανοίξουν όλα τα τμήματα των νηπιαγωγείων της χώρας.

Ο ΣΑΝ κλείνει την επιστολή του, υπογραμμίζοντας, για πολλοστή φορά, πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ουσιωδώς Κλασικά και Ολοήμερα Τμήματα Νηπιαγωγείων, όταν για κενά που αγγίζουν τα 2.000, οι προσλήψεις, γενικής αγωγής, στη Α” Φαση, στις 25/9/2015, ήταν μόνο 867. Κρίσιμη και κομβική η Β” Φάση προσλήψεων αναπληρωτών γενικής αγωγής και παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Πηγή news.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...