Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Κοριτσάκι στην Πάτρα δεν πήγαινε σχολείο επειδή δεν είχε φαγητό

    Στεναχώρια προκαλεί είδηση που έρχεται από την Πάτρα σύμφωνα με την οποία την περασμένη εβδομάδα κοριτσάκι δεν πήγε για ημέρες σε νηπιαγωγείο γιατί η μητέρα του δεν είχε να του βάλει πρωινό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του patrsatimes.gr, από τα σχολεία ξεκίνησαν ήδη τα αιτήματα για μαθητές χωρίς τη δυνατότητα βασικής διατροφής και είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μέσα στο Οκτώβριο, για δεύτερη σχολική περίοδο της πρωτοβουλίας του Δήμου, με δικούς του πόρους για δεκατιανό, σε συγκεκριμένους μαθητές.

"Δυστυχώς πολύ σύντομα θα απευθυνθούμε και πάλι με εκκλήσεις μας στους δημότες για να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους", σχολίασε ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Αυξάνονται οι άστεγοι

Δραματικές διαστάσεις έλαβε τελικά η φτώχεια στην Αχαική πρωτεύουσα, όπου καθημερινά καταγράφεται μία αίτηση προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου, από άστεγη οικογένεια που τώρα κοιμούνται σε χαμόσπιτα και οχήματα αλλά και μεμονωμένα άτομα, με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό ακόμα και σε αυτή την κατάσταση.

Η Πάτρα από πέρυσι το χειμώνα περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος στέγασης, με τους πρώτους 25 αστέγους που έχουν επιλεγεί να τελούν εν αναμονή, μέσα στο φθινόπωρο, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημά τους.

Παράλληλα μέσα στο 2016, η Δημοτική αρχή, θα επιχειρήσει την μετατροπή ακινήτου που κληρονόμησε σε στέγη αστέγων, διότι οι άστεγοι στην πόλη δεν είναι μόνο 25.

Οι κοινωνικές δομές προσπαθούν, αλλά με μειωμένα κατά 470.000 ευρώ των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, όπως είπε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...