Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες

    Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας για τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποκτήσει παιδί, αποφεύγοντας πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, με κυριότερη την έκτρωση.

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας αυτής, η Β” Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο προσφέρει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, και ώρες 08.00-12.00, δωρεάν γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και τεστ Παπανικολάου, σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες.

Επίσης, θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β´Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διάφορες δράσεις που έχει αναπτύξει -επισκέπτεται 100 σχολεία το χρόνο πανελλαδικά, οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις- στοχεύει στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

Η αξιόπιστη αντισύλληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τελευταίου αιώνα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ανακούφισε εκατομμύρια γυναίκες από τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και σαφώς απέτρεψε πολλούς θανάτους από παράνομες εκτρώσεις. Επιπλέον, η αντισύλληψη προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να καθορίζουν το χρόνο και τον αριθμό των κυήσεων.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...