Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Δικάζονται για ανθρωποκτονία βρέφους - Κατηγορούμενοι και από το Νοσοκομείο Βέροιας


    <p>Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής Βέροιας, μία νοσηλεύτρια, ο επιμελητής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης και ο διευθυντής του.</p>

Ήταν πολύ γερό το παιδί μου. Το έχασα μέσα σε δύο μέρες και φταίνε αυτοί. Θέλω το παιδί μου να βρει δικαίωση”, φώναξε οργισμένη η 34χρονη μητέρα του βρέφους, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ σε βάρος των γιατρών, ειδικά του διευθυντή της Βέροιας και της νοσηλεύτριας. “Δεν έκαναν απολύτως τίποτε, δεν του έδωσαν νερό, ορό, αντιβίωση, μόνο ένα αντιπυρετικό και μία μάσκα”, είπε και συγκλόνισε όλο το δικαστήριο όταν έδειξε τις φωτογραφίες του μικρού Γιαννάκη από τα πρώτα του και μοναδικά γενέθλια.

Λίγες ημέρες μετά, από μία απλή γαστρεντερίτιδα έφτασε να υποστεί σηψαιμία μετά την αφυδάτωση και να χάσει τη ζωή του ύστερα από δεκαήμερη νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Η χαροκαμένη μάνα περιέγραψε ό,τι συνέβη από την ώρα που το παιδί της χρειάστηκε να εξεταστεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Βέροιας και στη συνέχεια όταν νοσηλεύτηκε.

Μου συμπεριφερόταν σαν να είμαι μια τρελή που θέλει ειδική μεταχείριση. Όταν είπα ότι το παιδί διψούσε και ήθελε υγρά, μου απάντησε ότι η καλύτερη θεραπεία για τη γαστρεντερίτιδα ήταν να μη δοθούν καθόλου υγρά, ενώ η γιατρός νωρίτερα μου συνέστησε να δίνω γάλα. Έβλεπε το μωρό τον ορό που είχε ένα άλλο παιδάκι και σαν να μου έλεγε ότι θέλει νερό”, ανέφερε η γυναίκα. Αλλά και για τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής στη Βέροια υποστήριξε πως “έδειχνε ότι δεν ήταν ικανός να κάνει εξετάσεις. Μας είπε μόνο ‘θα το φτιάξουμε’, σαν να ήταν το παιδί μου δεν ξέρω τι”.

ΧΑΘΗΚΕ ΑΔΙΚΑ

Η αντίστροφή μέτρηση για τη ζωή του 12μηνου αγοριού ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου 2010, όταν παρουσίασε ήπια αδιαθεσία. Επειδή ο ιδιώτης παιδίατρος που το παρακολουθούσε έλειπε εκτός Κοζάνης, οι γονείς απευθύνθηκαν στα δύο νοσοκομεία του νομού (Κοζάνης και Πτολεμαΐδας), διαπιστώνοντας πως δεν λειτουργούν οι παιδιατρικές κλινικές τους. Αναγκάστηκαν να το διακομίσουν στη Βέροια, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο καταγράφηκαν οι βασικές παραλείψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρότι το βρέφος παρέμενε εμπύρετο, ανήσυχο, αδυνατώντας να κοιμηθεί, έκανε εμετό και στην πορεία εμφάνισε γογγυσμό, ταχύπνοια και ταχυκαρδία και διαρκώς η γενικότερη εικόνα του από τη στιγμή της εισαγωγής του διαρκώς χειροτέρευε, η μόνη θεραπευτική αντιμετώπιση που είχε συστηθεί από τον διευθυντή της κλινικής ήταν η χορήγηση αντιπυρετικού φαρμάκου”, τονίζεται στο κατηγορητήριο.

Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης που παρατήρησε ο πατέρας του παιδιού, όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, ζήτησαν να εξεταστεί από άλλους γιατρούς. “Ρώτησα τον διευθυντή μήπως πρέπει να πάει αλλού το παιδί και αυτός μου απάντησε ‘κι εγώ αυτό σκέφτομαι’”, κατέθεσε ο πατέρας του άτυχου αγοριού, περιγράφοντας κι αυτός ό,τι συνέβη στις τραγικές τελευταίες ημέρες της ζωής του παιδιού. Έτσι, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων, όπου έμεινε λίγες ώρες, και λόγω της επιδείνωσής του στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, όπου κατέληξε στις 17 Μαρτίου.

Η δίκη διακόπηκε και συνεχίζεται την προσεχή Πέμπτη 10/4/2014.

Πηγή: makthes.gr

(ρεπορτάζ από την εφημερίδα "Μακεδονία", του Κώστα Καντούρη)




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...