Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Ανοιξιάτικα τα Χριστούγεννα και χιονισμένη η Πρωτοχρονιά!


    <p><span style="font-size:14px;">Με λιακάδα, αρκετή ζέστη και ήρεμες θάλασσες θα περάσουμε την παραμονή την Χριστουγέννων και τα παιδιά θα πουν απρόσκοπτα τα κάλαντα.</span></p>

Περιμένουμε λοιπόν αίθριο ουρανό σε όλη τη χώρα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 18 με 19 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα, βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλόνικη περιμένουμε λιακάδα, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 2 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Ανήμερα των Χριστουγέννων την Πέμπτη περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό και λιακάδα σε όλη τη χώρα, ωστόσο η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρώτες πρωϊνές ώρες στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές. Λίγες νεφώσεις περιμένουμε να αναπτυχθούν από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 εως 19 βαθμούς και δεν αποκλείεται στην νότια Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία να φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 19 βαθμούς.

Στην Αττική τα Χριστούγεννα τα περιμένουμε ηλιόλουστα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά λιακάδα όμως αργότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενεις 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων θα αρχίσει να μας τα χαλάει ο καιρός. Περιμένουμε λοιπόν νεφώσεις που θα αρχίσουν να πυκνώνουν και θα βρέξει τοπικά αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα μάλιστα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βόρεια ορεινά από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο και πάνω θα αρχίσει να χιονίζει. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γυρίσουν σε βορειουδυτικούς που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά απο 5 εως 18 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί απο 10 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο του Σαββατοκύριακο ο Δεκέμβρης μας επιφυλάσει κακοκαιρία με νεφώσεις που θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσου στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ενώ θα εκδηλωθουν καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 15 με 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Χιονισμένη Πρωτοχρονιά και τσουχτερό κρύο προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Μικρή βελτίωση θα υπάρξει τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη θα έχουμε νέα επιδείνωση καθώς ένα νέο ψυχρό μέτωπο θα επηρρεάσει τη χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει περισσότερα χιόνια τα οποία θα κατηφορίσουν νοτιότερα και δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Πελοποννήσου ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό.

newsit.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...