Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

«Μαθαίνω την ΑΒ» - Το πρώτο μας εκπαιδευτικό app για παιδιά

    Η απουσία εκπαιδευτικών εφαρμογών, που να απευθύνονται σε Ελληνόπουλα νηπιακής ηλικίας, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όσοι από εμάς έχουν μικρά παιδιά και προσπάθησαν να κατεβάσουν κάποια εφαρμογή στο tablet τους για να τα απασχολήσουν δημιουργικά το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

Τόσο στο Google Play όσο και στο Apple Store, υπάρχουν καταπληκτικές εκπαιδευτικές εφαρμογές για μικρά παιδιά, όμως αυτές που μιλούν τη δική μας γλώσσα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Έχοντας επισημάνει αυτό το πρόβλημα, εδώ και καιρό, συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Vitamedia (η εταιρία που υποστηρίζει τεχνικά το mammyland) και μαζί τους καταλήξαμε στο ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση! Τους προτείναμε να αρχίσουμε με πολύ βασικές εφαρμογές, του τύπου «μαθαίνω τα χρώματα» ή «μαθαίνω τα σχήματα» κλπ ούτως ώστε να δημιουργηθεί σιγά-σιγά μία πλήρης γκάμα εκπαιδευτικών εφαρμογών για τα παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας.

Η ιδέα τους άρεσε, και κάπως έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε σε συνεργασία μία σειρά εφαρμογών, οι οποίες θα «μιλούν» Ελληνικά. Να τονίσουμε ότι όλες αυτές οι εφαρμογές θα μπορούν να εγκατασταθούν εντελώς δωρεάν, γιατί θέλουμε να είναι διαθέσιμες σε όλα τα παιδιά.

Η πρώτη εφαρμογή της σειράς αυτής είναι το «Μαθαίνω την ΑΒ», το οποίο βρίσκεται ήδη στο Google Play, ενώ παράλληλα αναμένουμε και την έγκρισή του από το store της Apple.

mathainotinab-Google-Play.png.31600521ea

Τι ακριβώς είναι το «Μαθαίνω την Αλφαβήτα»

Το «Μαθαίνω την Αλφαβήτα» είναι μία εκπαιδευτική εφαρμογή που απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας με στόχο την εκμάθηση του Ελληνικού αλφαβήτου.

Όλα τα γράμματα συνοδεύονται από την αντίστοιχη εκφώνηση στα ελληνικά, καθώς και από μία εικόνα που λειτουργεί ως παράδειγμα λέξης που αρχίζει από το συγκεκριμένο γράμμα.

Υπάρχει η δυνατότητα ολικής απενεργοποίησης των ήχων ή μόνο της αυτόματης αναπαραγωγής του (πχ. για να λέει το παιδί ποιο είναι το κάθε γράμμα του Ελληνικού αλφάβητου χωρίς να ακούει την εκφώνηση και κατόπιν να πατάει το εικονίδιο του ήχου για να διαπιστώνει ποια είναι η σωστή απάντηση.)

Κατεβάστε την εφαρμογή, και μην ξεχάσετε να την βαθμολογήσετε και να την μοιραστείτε στα social media. Τέλος, περιμένουμε τις δικές σας ιδέες (εδώ ή στην σελίδα μας στο Facebook) για άλλες εφαρμογές που θα θέλατε να φτιάξουμε!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...