Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Νεογέννητα κουλουριασμένα όπως στη μήτρα της μαμάς, αμέσως μετά τη γέννα

    Πόσες φορές έχετε δει ένα νεογεννητο μωρό και έχετε σκεφτεί: «Μα καλά, πώς χωρούσε όλο αυτό μέσα στη μήτρα της μητέρας του;»

Ακόμα και οι ίδιες οι μαμάδες πολλές φορές δυσκολεύονται να το συνειδητοποιήσουν.

Η Μαίρη Φερμόντ είναι φωτογράφος γέννας (συνηθίζεται σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα ακόμα) αλλά δεν κάνει μια απλή δουλειά: Οι φωτογραφίες της είναι εντελώς διαφορετικές από ότι έχουμε συνηθίσει.

YbOztRM.jpg

Γιατί εκτός από τις συνηθισμένες πρώτες φωτογραφίες του νεογέννητου και των γονιών του κατά τη διάρκεια της γέννας, κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό: φωτογραφίζει τα μωρά στην ίδια ακριβώς στάση που ήταν μέχρι να γεννηθούν, μέσα στη μήτρα της μαμάς τους.

0SdUBdN.jpg

«Βλέποντας το μωρό αφού γεννηθεί, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το πλάσμα ήταν μέσα σου. Και αυτές οι φωτογραφίες βοηθούν τους γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι πράγματι ήταν δυνατόν» λέει η ίδια για τη δουλειά της.

8CFECaN.jpg

Μέχρι σήμερα, έχει φωτογραφήσει πάνω από 100 γεννήσεις, και οι αγαπημένες της φωτογραφίες είναι όταν η μαία τοποθετεί το νεογέννητο στην εμβρυακή πόζα.

WGNtght.jpg

Οντας μητέρα και η ίδια, συνειδητοποιεί ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικές είναι αυτές οι φωτογραφίες.

KnyPrte.jpg

«Όχι μόνο για να θυμόμαστε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας, αλλά και για να επεξεργαστούμε το θαύμα της γέννησης».

nECRGRj.jpg

Στόχος της Φερμόντ είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τις φωτογραφίες της με τα μωρά όπως ήταν στη μήτρα, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εκτίμηση για τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και της γέννησης.

mqhMgcj.jpg

«Θέλω να δουν όλοι το πόσο μεγάλο θαύμα είναι η γέννηση», είπε. «Πώς μια νέα ανθρώπινη ζωή μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στο σώμα μιας γυναίκας. Είναι η απόλυτη δημιουργία.»

0cxtdP9.jpg

BG0N9la.jpg

BaIlwH0.jpg

LrrFhIQ.jpg

7xKH3sX.jpg

Vhgn26O.jpg

Gif6GhU.jpg

C1pMEoo.jpg

rLbsIWu.jpg

4ksFJZL.jpg

z3uhCvX.jpg

 

Επεξεργάστηκε από admin




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...