Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Φορέστε τα μωρά σας!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη! Πολύ πριν εφευρεθούν τα καρότσια, το babywearing ήταν πολύ συνηθισμένο. Οι μητέρες φορούσαν τα μωρά τους σε όλα τα μέρη του κόσμου, σε όλες τις κοινωνίες. Εδεναν τα παιδιά πάνω τους και δούλευαν στα χωράφια ή στο σπίτι.</span></span></p>

Η γνώση αυτής της μεθόδου περνούσε από γενιά σε γενιά. Δυστυχώς, μέρος αυτής της «γνώσης» χάθηκε με την εισαγωγή των καροτσιών στη ζωή μας, αλλά όχι εντελώς. Σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμα και σήμερα, το να φοράει κανείς το μωρό του είναι όχι μόνο συνηθισμένο, αλλά και απαραίτητο.

Στον σύγχρονο δυτικό κόσμο, εδώ και κάποια χρόνια, οι γονείς ανακαλύπτουν και πάλι το babywearing, λαμβάνοντας υπόψη τους τόσο το μητρικό ένστικτο όσο και τις σύγχρονες ιατρικές απόψεις.

Οταν φοράμε το μωρό με το μαλακό μάρσιπο αγκαλιάς (sling), εκείνο νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά μας, βλέπει καλύτερα γύρω του γιατί είναι ψηλά, βρίσκεται στο κέντρο της δράσης, ακούει την καρδιά μας που χτυπάει, αισθάνεται τη ζεστασιά του κορμιού μας και ηρεμεί με την κίνησή μας καθώς περπατάμε. Καθώς το φιλάμε, το κρατάμε, του μιλάμε, του προσφέρουμε ένα καταπληκτικό περιβάλλον που ευνοεί την ψυχοσωματική του ανάπτυξη.

Κι όσο εκείνο είναι άνετο και ασφαλές στην αγκαλιά μας, εμείς το νιώθουμε ελαφρύτερο και το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα!

Ερευνες έδειξαν ότι όσο λιγότερο κλαίει ένα μωρό κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του τόσο λιγότερο θα κλαίει και αργότερα! Τα μωρά που περνούν αρκετές ώρες της ημέρας σε sling κλαίνε λιγότερο συνολικά κατά 43% και τη νύχτα κατά 54%.

Γιατί να φορέσω το μωρό μου;

  • Νιώθεις μικρότερο το βάρος του κι έχεις ελεύθερα τα χέρια σου.
  • Μπορείς να φροντίζεις ταυτόχρονα περισσότερα παιδιά.
  • Τα μωρά νιώθουν απόλυτη ασφάλεια και κλαίνε λιγότερο.
  • Ερευνες απέδειξαν ότι η ψυχοκινητική κατάσταση των παιδιών αναπτύσσεται καλύτερα.
  • Μπορεί το μωρό να θηλάζει όποτε το επιθυμεί.
  • Το προστατεύεις από τους περαστικούς που θέλουν να το αγγίξουν ή ακόμα και να το φιλήσουν.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...