Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Ρόδος: Εν διαστάσει σύζυγος μήνυσε ιερέα γιατί βάφτισε το παιδί του χωρίς να λάβει γνώση ο ίδιος!

    Μήνυση εναντίον ενός ιερέα από την Κω και της εν διαστάσει συζύγου του, κατέθεσε κάτοικος Ρόδου, που ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος και για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Ο μηνυτής ισχυρίζεται ειδικότερα πως ο παππάς τέλεσε το μυστήριο της βάφτισης στα κρυφά και ενώ ο ίδιος απουσίαζε, χωρίς να του δοθεί καν η δυνατότητα να το παρακολουθήσει!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει λεπτομερώς στην μήνυσή του, έκανε θρησκευτικό γάμο με την μηνυόμενη και απέκτησαν παιδί το οποίο είναι σήμερα 20 μηνών.

Το 2016 το ζευγάρι χώρισε και το δικαστήριο ανέθεσε στην πρώην σύζυγό του την άσκηση της επιμέλειας του παιδιού. Ακολούθησαν μεταξύ τους πολλές διενέξεις με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται, να είναι υποχρεωμένος να καταφεύγει στο δικαστήριο για να δει το παιδί. 

Το αποκορύφωμα ήταν ωστόσο ότι η εν διαστάσει σύζυγός του δεν δίστασε να βαφτίσει το παιδί χωρίς ούτε καν να τον ειδοποιήσει με αποτέλεσμα να μάθει για αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός στην ζωή του παιδιού του, τυχαία και ύστερα από λίγες ημέρες.

Στη μηνυτήρια αναφορά, σημειώνει πως η δήλωση της βαπτίσεως έγινε κατά πλήρη παράβαση νόμου, καθώς σε κανένα σημείο δεν υπάρχει η δική του υπογραφή, που να υποδηλώνει τη συγκατάθεση του πατέρα,

Επισημαίνει, τέλος ότι το μυστήριο της βάπτισης και αυτή καθεαυτή η πράξη της ονοματοδοσίας, ξεφεύγουν από τα όρια της άσκησης της επιμέλειας που έχει να κανει μόνο με τα καθημερινά και τρέχοντα ζητήματα του παιδιού και ανάγεται στον πυρήνα της γονικής μέριμνας σχετικά με την άσκηση της οποίας, ζητείται συγκατάθεση και των δύο γονιών.

Και η μήνυση καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο της μονομερούς ενέργειας ενός γονιού να βαφτίσει το παιδί δεν είναι σπάνιο, ώστε ο ιερωμένος να επικαλεστεί άγνοια.

Δυστυχώς αποτελεί συχνό φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία, επομένως ο παππάς όφειλε να γνωρίζει πως ανεξάρτητα ποιος γονιός έχει την επιμέλεια, απαιτείται η συγκατάθεση και του άλλου, για την κατάρτιση της δήλωσης βάπτισης και την τέλεση του σπουδαίου αυτού μυστηρίου.
 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...