Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Πως να προστατεύσετε τα παιδιά από τον καύσωνα

    Με τον καύσωνα να μη θέλει να μας αφήσει και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες υπό σκιά να είναι σίγουρα μή υποφερτές, λίγο πολύ άπαντες επιβάλλεται να λάβουμε μέτρα προστασίας ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις.

Κυρίως όμως και βασικότερα έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τις ομάδες, που είναι περισσότερο ευάλωττες σε τέτοιου είδους συνθήκες.

Δείτε ποια είναι τα αναγκαία μέτρα προστασίας τα οποία χρειάζεται να παίρνουμε ώστε να φροντίσουμε τα παιδιά από δυσάρεστες για την υγεία συνέπειες.
 
Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα:

1. Αποφυγή παραμονής στον ήλιο ειδικά ανάμεσα στις ώρες 11 π.μ. - 4 μ.μ. και αναζήτηση προστατευμένων από το ηλιακό φως και όσο το δυνατόν πιο δροσερών σημείων.

Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφριά ενδύματα με ανοιχτή λαιμόκοψη, κάλυψη του κεφαλιού κάνοντας χρήση καπέλου, ομπρέλας κ.λπ.

2. Αποφυγή έντονου παιχνιδιού και σωματικής άσκησης, ειδικά σε σημεία, όπου υπάρχει μεγάλη θερμοκρασία σε συνδυασμό με υγρασία, όπως επίσης και κάτω από τον ήλιο.

3. Μεγάλη προσοχή στη διατροφή των παιδιών. Συστήνεται η πρόσληψη πολλών υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, καθώς και άφθονων φρούτων και λαχανικών, με παράλληλο περιορισμό των λιπαρών.

ne2jPQW.jpg

4. Μην αφήνετε ποτέ βρέφη και παιδιά μέσα στο αμάξι. Η θερμοκρασία είναι πιθανό να ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά, ακόμη και στην περίπτωση που τα παράθυρα του αυτοκινήτου δεν είναι κλειστά.

5. Συνιστάται η παραμονή σε μέρη που διαθέτουν air condition ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής.

6. Ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα χρειάζεται να δίνεται στην περίπτωση που οι μεγάλες θερμοκρασίες συνδυάζονται και με αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ws1NMno.jpg

Σε παρόμοιες καταστάσεις χρειάζεται τα παιδιά και τα βρέφη να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν την κυκλοφορία σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, καλό είναι τα παιδιά να απέχουν από την έντονη άσκηση ή το παιχνίδι που είναι ικανά να οδηγήσουν σε ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

7. Τα συχνά και με χλιαρή θερμοκρασία του νερού ντους, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

*Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά και ειδικά τα μωρά ανήκουν στις ομάδες εκείνες οι οποίες είναι πολύ ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερη φροντίδα αρμόζει στα παιδιά τα οποία πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως για παράδειγμα καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες κ.λπ.

Τέλος, μην ξεχνάτε, καύσωνας είναι, θα περάσει!

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...