Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μετά τους υπερήχους έρχονται τα… έμβρυα μοντέλα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Οι υπέρηχοι, που μπορούν να "δουν" το έμβρυο μιας γυναίκας, χαιρετίστηκαν ως μεγάλη ανακάλυψη.</span></span></p>

Σύντομα ωστόσο θα φαντάζουν ξεπερασμένοι, καθώς μια νέα καινοτομία πάει ένα βήμα παραπέρα από τους υπερήχους επιτρέποντας στις έγκυες γυναίκες να κρατάνε στα χέρια τους, πριν καν γεννήσουν, το ίδιο το έμβρυό τους σε μορφή κούκλας-προπλάσματος, στις αληθινές του διαστάσεις.

Η νέα εφεύρεση αποτελεί προϊόν του βραζιλιάνου σχεδιαστή Χόρχε Λόπες, ο οποίος χρησιμοποιεί μια τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης (γνωστή ως "δημιουργία γρήγορου πρωτοτύπου") για να δημιουργήσει γύψινα εκμαγεία των εμβρύων, που έχουν βασιστεί σε στοιχεία υπερήχων και τομογραφιών.

Τα έμβρυα-μοντέλα θα επιδειχθούν για πρώτη φορά σε έκθεση στο Βασιλικό Κολέγιο Τεχνών του Λονδίνου, σύμφωνα με τους Times. Η ανακάλυψη έχει τραβήξει την προσοχή των γιατρών. "Φανταστική εξέλιξη και απολύτως μοναδική", την χαρακτήρισε ο καθηγητής γυναικολογίας του King's College του Λονδίνου Στιούαρτ Κάμπελ, πρωτοπόρος στη διάγνωση μέσω υπερήχων από τη δεκαετία του ΄80.

Η νέα τεχνική ήδη δοκιμάζεται σε κλινική του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. "Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς τα πρόσωπα των μητέρων, όταν μπορούν να δουν ολόκληρο το μωρό τους, να καταλάβουν πραγματικά το μέγεθός του", δήλωσε ο 42χρονος δρ. Λόπες.

Ο Λόπες πήρε την ιδέα για τη νέα τεχνική, όταν εργαζόταν στην ανακατασκευή αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως δεινοσαύρων και μούμιων για μουσεία. Ήδη επεξεργάζεται ένα νέο απλό λογισμικό που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι γιατροί για να δείχνουν άμεσα και? τρισδιάστατα το έμβρυο στους γονείς του.

Ο καθηγητής Κάμπελ προτίθεται να χρησιμοποιήσει την τεχνική στη Βρετανία ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους γονείς που περιμένουν παιδί, καθώς επίσης να βοηθήσει εκείνες τις μητέρες που δυσκολεύονται να αναπτύξουν συναισθηματικό δεσμό με το ακόμα αγέννητο παιδί τους. Θα επιτρέψει ακόμα στους γονείς να καταλαβαίνουν καλύτερα τυχόν φυσικές ανωμαλίες που διαγιγνώσκονται κατά την εγκυμοσύνη.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...