Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Ανθυγιεινά τα υπερβολικά πολλά ή ελάχιστα κιλά κατά την κύηση

    Κακό στην υγεία της εγκύου και το εμβρύου κάνει η πρόσληψη πολλών ή ελάχιστων κιλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα μα μεγάλη ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης, με επικεφαλής την Δρ Χελενα Τιντι, καθηγήτρια Γυναικείας Υγείας, αξιολόγησαν στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 1,3 εκατομμύρια κυήσεις που είχαν συμπεριληφθεί σε 23 ήδη δημοσιευμένες μελέτες από αναπτυγμένες χώρες.

Συγκεκριμένα συσχέτισαν το βάρος που είχαν πάρει οι γυναίκες κατά την κύηση και αν συνέπιπτε με τις διεθνείς συστάσεις, βάσει των οποίων οι λιποβαρείς γυναίκες πρέπει να παίρνουν από 12,7 έως 18,1 κιλά κατά την κύηση, οι γυναίκες φυσιολογικού βάρους, από 11,3 έως 15,8 κιλά, οι υπέρβαρες από 6,8 έως 11,3 κιλά και οι παχύσαρκες από 4,9 έως 9 κιλά.

Το 47% των γυναικών είχαν πάρει υπερβολικά πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ το 23% δεν είχε πάρει αρκετό βάρος ώστε να πληροί τις ιατρικές συστάσεις.

Τα λίγα κιλά συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο μικρού μεγέθους νεογνού και πρόωρου τοκετού. Αλλά και τα υπερβολικά πολλά κιλά διαπιστώθηκε ότι αύξαναν τον κίνδυνο μεγαλόσωμου νεογνού και καισαρικής τομής.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό βάρος που πρέπει να έχουν κατά την κύηση ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται και να μην αναπαράγουν καταστάσεις, όπως η έγκυος πρέπει να τρώει για δύο ή πρέπει να είναι σε ακινησία εννέα μήνες», σχολιάζει η Δρ Τιντι.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...