Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

«Πάλεψε» την στον καύσωνα με ένα φλιτζάνι καυτό τσάι

    Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται απόλυτα από ζέστες, καύσωνες και ότι αυτά συνεπάγονται. Επομένως εσύ, εκτός από την απαραίτητη υπομονή με την οποία πρέπει να εξοπλιστείς, επιβάλλεται να βρεις μερικούς εναλλακτικούς τρόπους που θα προσφέρουν την πολυπόθητη δροσιά που τόσο αναζητάς.

Ζεσταίνεσαι λοιπόν; Πιες ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι. Μην απορείς και διάβασε.

Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα, Peter McNaughton, του Πανεπιστημίου του Cambridge, η γλώσσα μας διαθέτει κάποια συγκεκριμένα κύτταρα-“υποδοχείς” που αντιδρούν στην ζέστη στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος με την σειρά του απαντάει ενεργοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες μας, οι οποίοι μας δροσίζουν.

Χρήσιμο Tip: Ο ιδρώτας, μετά την απελευθέρωσή του στην επιφάνεια του δέρματος, εξατμίζεται, προκαλώντας την απόψυξη της. Συνεπώς την αποβολή θερμότητας ακολουθεί η δροσιά.

«Ένα ζεστό ρόφημα περιέργως έχει επίδραση στους «μηχανισμούς ψύξης” του οργανισμού μας, μια επίδραση που υπερβαίνει αυτής που θα το θερμάνει λόγω της υψηλής του θερμοκρασίας του ροφήματος” υποστηρίζει ο Peter McNaughton.

Μάλιστα με αυτό τον τρόπο εξηγείται και η επιλογή των ανθρώπων στις Ασιατικές χώρες, όπως η Ταΐλάνδη, που προτιμούν να τρώμε καυτερά φαγητά προκειμένου να διατηρούνται δροσεροί.

Συνεπώς, με τα ζεστά ροφήματα θα πάρεις τον αέρα σου…




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...