Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Η παραγωγικότητα όπως τη ξέρουν οι μαμάδες


    <p><span style="font-size:14px;">Η μητρότητα είναι ένα μεγάλο σχολείο. Ένα από τα πρώτα που μας διδάσκει είναι να είμαστε παραγωγικές μέσα σε συνθήκες πίεσης χρόνου αλλά και με ελάχιστα αποθέματα ενέργειας.</span></p>

Οι μαμάδες ξέρουν με ένα μαγικό τρόπο να κάνουν όλες τις δουλειές ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά, να καταστρώνουν κάθε μέρα ένα πρόγραμμα, να το διεκπεραιώνουν …και πάλι από την αρχή!

Παραγωγικότητα όπως τη ξέρουν οι μαμάδες

Η πίεση χρόνου τις περισσότερες φορές ενισχύει τη δημιουργικότητα

Όταν δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια τότε συγκεντρώνεστε πιο εύκολα στο στόχο σας. Η στενότητα χρόνου δεν σας επιτρέπει να χαζεύετε. Βάλτε προτεραιότητες, πάρτε γρήγορες αποφάσεις και μάθετε να εκτελείτε εργασίες μέσα σε λιγότερο χρόνο.

Ιεραρχείστε τις υποχρεώσεις σας με βάση τη σπουδαιότητά τους

Η σωστή ιεράρχηση των υποχρεώσεων αποδίδει. Η έλλειψη χρόνου απαιτεί την απόκτηση μιας στρατηγικής για το πώς θα αξιοποιήσετε το χρόνο σας. Προσανατολιστείτε λοιπόν, σε δραστηριότητες που θεωρείτε ότι έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στη δουλειά σας όσο και στην προσωπική σας ζωή, αφήνοντας στην άκρη περιττές δουλειές, που μόνο σωματική και πνευματική κόπωση σας προσθέτουν.

Πείτε «όχι» χωρίς ενοχές

Οι μαμάδες ακούν προτάσεις για ανάληψη δράσης από όλους: από τα παιδιά τους, το σύντροφό τους, τους παππούδες… Αλίμονο αν σε όλα αυτά έλεγαν ναι! Πείτε «όχι» και μην αισθάνεστε άσχημα για την άρνησή σας. Φροντίστε να εξετάζετε κατά πόσο οι προτάσεις που δέχεστε κάνουν λειτουργική τη ζωή σας και αναλόγως αποφασίστε.

Επικεντρωθείτε στο αποτέλεσμα

Σας ενδιαφέρει να γίνονται οι δουλείες και όχι όλα να γίνονται τέλεια. Μην κυνηγάτε την τελειότητα γιατί αυτό θα σας στερήσει ενέργεια και διάθεση για δράση. Αυτό που έχει σημασία είναι να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, ακόμα κι αν χρειάζεται να… κάνετε τα στραβά μάτια επειδή δεν αγγίζουν την τελειότητα. Το «αρκετά καλά» είναι η νέα σας πραγματικότητα.

Επαναπροσδιορίστε τον όρο «παραγωγικότητα» στην καθημερινότητά σας

Το να είσαι γονιός είναι ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι να είστε δίπλα στο παιδί σας. Αν δείτε τη δουλειά σας και τις υποχρεώσεις σας απ’ αυτή τη σκοπιά, δηλαδή ως μέσο εκπλήρωσης αυτού του στόχου, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...