Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τα παιδιά κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους τους γονείς;


    <p>Είναι αληθινά ευτυχισμένοι οι γονείς σήμερα; Κατά πόσο ισχύει ότι τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία και ποιοι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι με τον ερχομό του παιδιού;</p>

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 6.906 άτομα ηλικίας 26 έως 62 ετών έδειξε ότι ο ερχομός του παιδιού δίνει περισσότερη ευτυχία στους μπαμπάδες σε σχέση με τις μαμάδες. Οι νέοι γονείς και οι χωρισμένοι γονείς λόγω του άγχους και του φόρτου ευθυνών δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδί.

Τα αποτελέσματα μιας άλλης μελέτης δείχνουν ότι οι γονείς είναι περισσότερο ευτυχισμένοι τα 5 πρώτα χρόνια από τη γέννηση του παιδιού τους. Τα επόμενα χρόνια τα άγχη και οι ευθύνες μεγαλώνουν και αυτό έχει ως αντίκτυπο να μειώνεται η γονεϊκή ευτυχία.

Τέλος μια πρόσφατη έρευνα με τίτλο All Joy And No Fun από την ερευνήτρια Jennifer Senior υποστηρίζει ότι η ανατροφή του παιδιού μειώνει την οικογενειακή ευτυχία. Στο ομώνυμο βιβλίο της η ερευνήτρια μας πληροφορεί ότι οι γονείς νοιάζονται πολύ περισσότερο για την φροντίδα του παιδιού τους παρά για τη δουλειά τους. Και μάλιστα η ανατροφή του παιδιού είναι πολύ πιο εξαντλητική από το να εργάζονται.

Σύμφωνα με την έγκυρη υπηρεσία Bureau of Labor Statistics’ American Time Use Survey, για το 62% των γονιών η ανατροφή του παιδιού είναι περισσότερο σημαντική και ανεκτίμητη ενώ το 36% βάζει προτεραιότητα τον επαγγελματικό τομέα.

Το 12% των γονιών υποστηρίζει ότι η ανατροφή των παιδιών σε μικρή ηλικία είναι πιο δύσκολη και το 5% θεωρεί πως περισσότερο κουραστική είναι η δουλειά τους.

Για το 35% η φροντίδα και η ανατροφή του παιδιού τους κάνει τους γονείς πραγματικά ευτυχισμένους και το 19% ομολογεί ότι η εργασία τους, τους κάνει πιο ευτυχισμένους.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...