Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Περί ωορρηξίας και χρήσης των τεστ ωορρηξίας

    Κατά το μέσο του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, λαμβάνει χώρα η ωορρηξία. Εκείνες οι μέρες είναι οι γόνιμες και με τις σωστές επαφές, αυξάνετε την πιθανότητα σύλληψης και εγκυμοσύνης.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά: Ένα ωάριο που είναι αποθηκευμένο στις ωοθήκες, μεγαλώνει και ωριμάζει. Όταν είναι έτοιμο, απελευθερώνεται από το ωοθυλάκιο και πηγαίνει προς τις σάλπιγγες. Αυτή είναι η ωορρηξία σας. Συνήθως συμβαίνει 14 μέρες πριν την αναμενόμενη επόμενη περίοδο. Εκεί μέσα στη σάλπιγγα, το ωάριο θα περιμένει για λίγες ώρες, το κατάλληλο σπερματοζωάριο που θα το γονιμοποιήσει.

ΠΡΙΝ την ωορρηξία, μία ορμόνη που λέγεται ωχρινοτρόπος (LH) κορυφώνεται, για να επιτρέψει στο ωάριο να ελευθερωθεί. Όταν χρησιμοποιείτε τεστ ωορρηξίας HomeTest και έχετε θετικό αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να προγραμματίσετε τις επαφές σας για 3 ημέρες. Είναι καλό να ξεκινήσετε επαφές την ημέρα του θετικού, διότι το σπέρμα του άντρα μπορεί να επιβιώσει μέσα στο γυναικείο οργανισμό αρκετές ημέρες.

Αν λοιπόν τηρήσετε το πρόγραμμα των επαφών σας για τις 3 μέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα, τότε σίγουρα έχετε πολλές πιθανότητες για εγκυμοσύνη.

Επίσης, διώχνετε το άγχος που σας έχει προκληθεί στους προηγούμενους κύκλους, που προσπαθούσατε να προσδιορίσετε την ωορρηξία σας βάσει ημερολογίου, αλλά δεν πέφτατε πάντα μέσα.

 

Άρα τα σωστά βήματα είναι:

1. Τεστ ωορρηξίας HomeTest.

2. Θετικό αποτέλεσμα.

3. Επαφές για 3 μέρες.

4. Αναμονή 2 εβδομάδων.

5. Τεστ εγκυμοσύνης HomeTest.

 

Καλή επιτυχία!

www.hometest.gr
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...