Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Το πέτρωμα της κοιλιάς στην εγκυμοσύνη

    Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρούμε πολλές αλλαγές να συμβαίνουν στο σώμα μας.

Μερικές από αυτές μας τρομάζουν και μας ανησυχούν. Μια τέτοια αλλαγή είναι όταν νιώθουμε ότι η κοιλιά μας πετρώνει.

Το πέτρωμα της κοιλιάς συμβαίνει κυρίως τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα μετά τον 6ο μήνα της κύησης. Είναι μια διαδικασία απολύτως φυσιολογική καθώς πρόκειται για τις συσπάσεις που γίνονται στη μήτρα λίγο καιρό πριν τον τοκετό. Οι συσπάσεις αυτές γίνονται περίπου τρεις φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και ονομάζονται Braxton Hicks.

Αν παρατηρήσετε ότι η κοιλιά σας πετρώνει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας, ο οποίος με μια εξέταση Doppler θα διαπιστώσει και θα σιγουρευτεί ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας πριν την ιατρική γνώμη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσέξετε πότε και με ποια συχνότητα συμβαίνουν οι συσπάσεις, να τις καταγράψετε και να ενημερώσετε σωστά τον γιατρό σας.  

Επεξεργάστηκε από vicky86




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Το πέτρωμα της κοιλιάς 'η αλλιώς συσπάσεις BRAXTON HICKS είναι φυσιολογικές και ξεκινούν από τις 6-7 εβδομάδες κύησης. Πολλές γυναίκες το αντιλαμβάνονται στο τέλος του δεύτερου τριμήνου με αρχές τρίτου ιδίως αν είναι η πρώτη τους εγκυμοσύνη.  Οι συσπάσεις αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΌΩΡΟ ΤΟΚΕΤΟ , και είναι μια φυσιολογική προετοιμασία της μήτρας για το μεγάλο γεγονός. 

Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο γιατρός για να αξιολογήσει ότι όντως είναι συσπάσεις braxton hicks και οχι κανονικές συσπάσεις τοκετού. Καθώς και να μετριέται το μήκος τραχήλου σε κάθε ραντεβού. 

Δεν χρειάζεται πανικός και κυρίως ένα σωρό φάρμακα (ορμόνες και τοκολυτικα) για να εξαλείψουμε κάτι που είναι φυσιολογικό.. μια αναζήτηση σε ξένα επιστημονικά άρθρα θα σας πείσει. 

Κοινοποιήστε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites


×
×
  • Προσθήκη...