Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πως θα ανακουφίστε τη μέση σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

    Οι πόνοι στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα καθώς το 50% σχεδόν των γυναικών υποφέρει από τέτοιους πόνους.

Καθώς μεγαλώνει η κοιλίτσα σας το κέντρο βάρους μεταφέρεται μπροστά και επιπλέον η σπονδυλική στήλη πρέπει τώρα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες για να μπορεί να υποστηρίξει αυτό το βάρος.

Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να προστατέψετε και να ανακουφίσετε την μέση σας εξασφαλίζοντας καλύτερη στάση και μειώνοντας τους πόνους.

Ξεχάστε τα ψηλοτάκουνα και τα εντελώς ίσια παπούτσια! Το ιδανικό παπούτσι για να φοράτε στην εγκυμοσύνη είναι κάποιο με χαμηλό και σταθερό τακουνάκι (4-5 εκατοστά) που θα υποστηρίζει την καμάρα του ποδιού. 

Αποφύγετε να σηκώνετε βάρος! Αδειάστε την τσάντα σας από τα περιττά αντικείμενα που της προσθέτουν βάρος και ακόμα καλύτερα προτιμήστε να έχετε τώρα ένα σακίδιο πλάτης. 

Αποφύγετε την ορθοστασία! Όταν χρειαστεί για κάποιο διάστημα να μείνετε όρθια μπορείτε να ξεκουράσετε τη μέση σας στηρίζοντας το ένα πόδι σας σε ένα μικρό ύψωμα. (πχ σκαλοπάτι)

Όταν χρειαστεί να σκύψετε να λυγίζετε πάντα τα πόδια σας. Ποτέ μη σκύβετε με τεντωμένα πόδια ή λυγίζοντας τη μέση. Κρατήστε το αντικείμενο φέρνοντας το κοντά σας και ρίξτε όλο το βάρος στους μηρούς φέρνοντας μπροστά το στήθος.

Φροντίστε το στρώμα στο κρεβάτι σας να είναι ανατομικό και σε καλή κατάσταση. 

Αν κάνετε καθιστική ζωή ή δουλεύετε σε κάποιο γραφείο χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαξιλαράκι που θα υποστηρίζει τη μέση σας και φροντίστε η πλάτη σας να ακουμπά στην καρέκλα. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υποπόδιο. 

Η καλύτερη στάση ύπνου για να μην επιβαρύνετε τη μέση σας είναι στο πλάι με ένα μαξιλαράκι ανάμεσα στα πόδια σας. Αυτή η στάση βοηθά και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Αν νιώθετε πόνο στη μέση ανακουφίστε την κάνοντας μόνες σας ένα απαλό μασάζ. 

Η γυμναστική και η άσκηση σας απαλλάσσει από τους πόνους της μέσης. Ιδανική άσκηση είναι η κολύμβηση, το aqua aerobic και η γιόγκα.  

 

 

 

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...