Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Η πρωινή ναυτία είναι άσχημη, όμως είναι σημάδι καλής εγκυμοσύνης

    Μια καινούρια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο Jama Internal Medicine λέει ότι υπάρχει ένα κρυμμένο όφελος πίσω από τη ναυτία, ειδικά από αυτή που συνοδεύεται από εμετό.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ναυτία και ο εμετός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέονται με χαμηλό κίνδυνο αποβολής, επιβεβαιώνοντας το λαϊκό μύθο ότι η πρωινή ναυτία είναι σημάδι ότι το έμβρυο αναπτύσσεται σωστά.

Συγκεκριμένα έγινε ένα πείραμα σε 800 εγκύους και παρακολουθήθηκε η εγκυμοσύνη τους μαζί με τα συμπτώματα, από τη 2 η μέχρι και την 8 η εβδομάδα καθημερινά και από την 9 η ως την 36 η μηνιαία.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: 185 εγκυμοσύνες κατέληξαν σε αποβολή, ενώ οι υπόλοιπες ήταν τελειόμηνες και επιτυχημένες.

Σύμφωνα με το πείραμα, το 50% των γυναικών που είχαν μόνο ναυτίες μέχρι την 8 η εβδομάδα είχε προοπτική για καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και όχι για αποβολή, ενώ το 75% των γυναικών που είχαν ναυτίες μαζί με εμετούς μέχρι την 8 η εβδομάδα είχε προοπτική για καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και όχι για αποβολή.

Εν ολίγοις, το συμπέρασμα είναι ότι όταν οι έγκυες γυναίκες υποφέρουν από ναυτίες και εμετούς, δεν πρέπει να ανησυχούν αλλά να χαίρονται, όσο άσχημα κι αν αισθάνονται όταν αυτά συμβαίνουν!

www.hometest.gr

Επεξεργάστηκε από vicky86




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...