Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Μαλλιά και δέρμα στην εγκυμοσύνη


    <p>Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, παράγεται ένας μεγάλος αριθμός ορμονών στο σώμα σας, που έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά σας.</p>

Το δέρμα των εγκύων τεντώνει, γίνεται πιο φωτεινό και έχει πιο όμορφη όψη. Τα λιπαρά δέρματα επανέρχονται στο κανονικό, τα ξηρά ενυδατώνονται και η ακμή...εξαφανίζεται!

Σε αντάλλαγμα, όμως, αυτής της τύχης, είναι καλό να δώσετε επιπλέον προσοχή στην επιδερμίδα σας, γιατί μπορεί να γίνει ευαίσθητη και να απαιτεί προϊόντα λιγότερα επιθετικά ή περισσότερο προστατευτικά.

Ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή για αρκετό καιρό, είναι εκείνο των ραγάδων στο δέρμα. Εάν εμφανιστούν , είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστούν μετά, γι΄αυτό καλό είναι να τις προλάβετε χρησιμοποιώντας θρεπτικές κρέμες με ελαστική δράση. Οι γνώμες όμως εδώ, διίστανται, διότι κάποιοι γιατροί υποστηρίζουν πως ότι και να κάνετε οι ραγάδες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν και άδικος κόπος ότι και αν γίνει.

Είναι θέμα κληρονομικότητος και δέρματος. Μπορεί επίσης, να εμφανιστούν ταυτόχρονα με τις ραγάδες κάποιες καφέ κηλίδες στο πρόσωπο, που οφείλονται σε μια προσωρινή ανεπάρκεια μελανίνης. Μπορείτε να προστατευτείτε με κρέμες που φιλτράρουν τις πολύ βίαιες ακτίνες.

Και οι ελιές μπορεί να αυξηθούν σε αριθμό και διαστάσεις, αλλά εσείς δεν πρέπει με τίποτα να τις πειράξετε. Στις περιπτώσεις που πέσει στην αντίληψή σας ότι κάποια ελιά αυξάνεται υπερβολικά, έχει αίμα και παίρνει περίεργα σχήματα είναι πάντα καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Σε ότι αφορά τα μαλλιά, κατά την εγκυμοσύνη σας, θα τα δείτε να γίνονται πιο όμορφα και δυνατά. Ακόμη, είναι πιθανό στους πρώτους 6 μήνες, λόγω μιας αύξησης της σμηγματώδους έκκρισης, τα μαλλιά να γίνουν πιο λαμπερά. Θα είναι καλό να χρησιμοποιείται ένα κατάλληλο σαμπουάν ή κομπρέσες από φυτικά προϊόντα , αποφεύγοντας να τα λούζετε πιο συχνά απ΄οτι συνήθως.

Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να έχει αλλεργικές αντιδράσεις σε προϊόντα που πριν δεν δημιουργούσαν πρόβλημα. Καλύτερα να αποφύγετε τις λακ, τις περμανάντ και τις βαφές.

Για την αποτρίχωση, καλό είναι να αποφεύγετε τις ζεστές κρέμες και κεριά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...