Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Η εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του πέλματος


    <p>Αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρατηρήσουν αλλαγές στο μέγεθος του πέλματός τους και μάλιστα αυτή η αλλαγή να είναι μόνιμη.</p>

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αιόβα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό 'American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation' η καμάρα του πέλματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται επίπεδη αλλάζοντας μέχρι το νούμερο παπουτσιού μιας γυναίκας.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο επιπλέον βάρος και στην χαλαρότητα των συνδέσμων όταν η γυναίκα είναι έγκυος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 49 γυναίκες από τις οποίες ένα ποσοστό περίπου 70% είχε αλλαγή στο πέλμα. Μετά από στατικές και δυναμικές μετρήσεις το πόδι τους είχε γίνει πιο μακρύ και φαρδύ. Κατά μέσον όρο το ύψος και η ακαμψία της καμάρας μειώθηκε σημαντικά, γεγονός που προκάλεσε την επιμήκυνση του ποδιού κατά 2 έως 10 χιλιοστά.

Μην απορήσετε λοιπόν αν κάποια παλιά παπούτσια σας στενεύουν και σας είναι πλέον άχρηστα. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προτιμότερο να αγοράζουμε παπούτσια ανάλογα με τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στην εγκυμοσύνη και ακόμα καλύτερα να περιμένουμε να δούμε αν αυτές οι αλλαγές είναι μόνιμες.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...