Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τα μωράκια αναπτύσσουν την αίσθηση της γεύσης από τη κοιλίτσα της μαμάς


    <p>Η διατροφή της μέλλουσας μαμάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του εμβρύου.</p>

Οι διατροφικές συνήθειες καθορίζουν τόσο την καλή υγεία της μητέρας όσο και του παιδιού. Το μωράκι αρχίζει να ανακαλύπτει τις γεύσεις και να αναπτύσσει την αίσθηση της γεύσης στην κοιλίτσα της μαμάς περίπου στις 13 ως τις 15 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η αίσθηση της γεύσης του παιδιού καθορίζεται από τις τροφές που τρώει η μαμά και κατά συνέπεια και το μωράκι μέσω του αμνιακού σάκου.

Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με ποικιλία ποιοτικών και ποσοτικών γευμάτων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα έχει ως αποτέλεσμα το μωράκι να γεύεται μετέπειτα πολλά γεύματα και να μην είναι ιδιότροπο και επιλεκτικό στις διάφορες τροφές.

H μητέρα είναι απαραίτητο να έχει μια διατροφή πλήρη σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά και πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στις παρακάτω τροφές:

- Γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί). Τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση και τουλάχιστον 3 με 4 μερίδες την ημέρα.

- Φρούτα και χυμοί.. Η έγκυος θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 3 με 4 φορές την ημέρα φρούτα και κυρίως φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια).

- Κρέας και αυγά. Θα πρέπει να καταναλώνονται μία με δύο φορές την ημέρα.

- Λαχανικά. Πρέπει να καταναλώνονται 5 φορές την ημέρα και κυρίως τα πράσινα λαχανικά όπως το μαρούλι, το μπρόκολο και το σπανάκι.

- Δημητριακά, ξηροί καρποί και προϊόντα ολικής άλεσης. Οι τροφές αυτές θα πρέπει να καταναλώνονται σε άφθονες ποσότητες ημερησίως.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...