Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Περίεργες... επιθυμίες!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Που οφείλονται οι έντονες επιθυμίες της εγκύου για ένα συγκεκριμένο φαγητό. Είναι αυτές οι "παραξενιές" ή "καπρίτσια" μιας εγκύου, που δείχνουν ξαφνικά μια ασυγκράτητη και επείγουσα επιθυμία για ένα συγκεκριμένο φαγητό.</span></span></p>

Ο οργανισμός τους, ζητάει κάτι που μπορεί ενδεχομένως, να μην ήτανε της επιθυμίας τους, πριν την εγκυμοσύνη.

Η αλήθεια είναι , ότι δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο για το τί ακριβώς προκαλεί αυτές τις υπερβολικές επιθυμίες για φαγητό. Υπάρχουν παρ΄όλ΄αυτά δύο εξηγήσεις, μια από ψυχολογικής άποψη και μια ιατρικής.

Σύμφωνα με την ψυχολογική άποψη, η γυναίκα προβαίνει σε τέτοιου είδους απαιτήσεις, παρακινούμενη από μια βαθιά της ανάγκη να αισθάνεται ότι το περιβάλλον της την προστατεύει και την περιποιείται.

Από την άλλη, σύμφωνα με την ιατρική άποψη οι ορμόνες που "τρελαίνονται" κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι υπεύθυνες για την τόσο μεγάλη αλλαγή της όρεξής σας, που σας κάνει να έχετε ιδιαίτερες προτιμήσεις, και να θέλετε να φάτε κάτι συγκεκριμένο.

Και στις δύο αυτές απόψεις, υπάρχει μια δόση αλήθειας. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να ικανοποιείτε αυτές τις μικρές σας επιθυμίες, αλλά ...με μέτρο!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...