Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Δίαιτα ...με λογική!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, να σας γίνει έμμονη ιδέα η αύξηση του βάρους σας.</span></span></p>

Μην συγκρίνετε ποτέ την δική σας κατάσταση με την εγκυμοσύνη κάποιας φίλης ή γνωστής σας, γιατί πολύ απλά, όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Ο γιατρός σας, θα είναι αυτός που θα σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή, σε περίπτωση που την χρειαστείτε.

Εξαρχής, θα πρέπει να του αναφέρετε άν ακολουθείτε μια δίαιτα αδυνατίσματος, ή άν είστε χορτοφάγος, ώστε να σας προτείνει τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής ή να κάνει κάποιες μετατροπές στο διαιτολόγιό σας. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλό είναι να μην έχετε πολύ χαμηλό βάρος, και φυσικά δεν είναι περίοδος να ξεκινήσετε δίαιτα αδυνατίσματος! Αποδεχτείτε το γεγονός, ότι το σώμα σας θα αλλάξει και σίγουρα θα πάρετε κάποιο βάρος-είναι αναπόφευκτο!

Ποτέ μην μένετε νηστικές, καλύτερα να τρώτε μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας, και φυσικά τρέφεστε όσο το δυνατόν καλύτερα και από όλες τις ομάδες τροφών ώστε να μην λείψει τίποτα από τον οργανισμό σας.Βέβαια, υπάρχει και η κατηγορία των ήδη υπέρβαρων γυναικών πριν εγκυμοσύνης, οι οποίες σίγουρα θα πρέπει να προσέχουν τα κιλά τους.

Προτιμότερο στις καταστάσεις αυτές, είναι να μειωθούν οι ποσότητες των τροφών παρά η ποικιλία τους. Το μοναδικό πράγμα που πραγματικά απαγορεύεται, είναι να προσπαθείτε να σκοτώσετε την πείνα σας παίρνοντας φάρμακα που σταματούν την όρεξη ή παίρνοντας διουρητικά και θυροειδής ορμόνες που έχουν τοξικά αποτελέσματα στο έμβρυο.

Γενικά, η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσετε να τρέφεστε με περισσότερη ποιότητα και στη σωστή ποσότητα που είναι απαραίτητη για τη μαμά και το παιδί. Και...προσέξτε: κατά την εγκυμοσύνη, δεν πρέπει να τρέφεστε για δύο άτομα αλλά για ένα: σωστά και ποιοτικά. Ζητήστε την συμβουλή του γιατρού σας.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Η δίαιτά σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές αμυλώδεις, όπως πατάτες, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά.
  • Προσπαθήστε να τρώτε μια μερίδα άμυλο σε κάθε γεύμα. Πχ δημητριακά για πρωϊνό, ένα σάντουιτς για μεσημεριανό και μια ψητή πατάτα για δείπνο.
  • Συμπεριλάβετε μια μερίδα άπαχου κρέατος ή λιπαρών ψαριών στα γεύματά σας, ή αν είστε χορτοφάγος τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες όπως όσπρια ή τυρί σόγιας (τοφού).
  • Προσπαθήστε να καταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
  • Χρειάζεστε τουλάχιστον δύο μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά γάλα, γιαούρτι, τυρί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...