Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Μασάζ στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

    Πόνοι στην πλάτη και τη μέση, κατακράτιση υγρών, πρήξιμο και δυσφορία είναι από τα συνηθέστερα προβλήματα στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Το μασάζ το έχεις δοκιμάσει; Αν όχι, σου δίνουμε μερικούς καλούς λόγους για να το κάνεις και σου δείχνουμε τι να προσέξεις.

 5 καλοί λόγοι για να πεις ΝΑΙ στο μασάζ για εγκύους 

#1 Το μασάζ στην εγκυμοσύνη μειώνει το πρήξιμο και τους μυοσκελετικούς πόνους βελτιώνοντας την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος για την εξισορρόπηση των ορμονών. 

#2 Σύμφωνα με μελέτες βοηθάει τόσο εσένα όσο και το έμβρυο συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους 

#3 Θα βελτιώσει τον ύπνο σου και θα κοιμάσαι πιο εύκολα και ήρεμα 

#4 Αυξάνει την ευλυγισία και την κινητικότητα και τονώνει το δέρμα 

#5 Μειώνει τους πονοκεφάλους και την υπερέμταση 

ywwWnBA.jpg

Τι να προσέξεις

Το μασάζ για να είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη πρέπει να γίνεται από άρτια καταρτισμένους μασέρ και μακριά από την περιοχή της κοιλιάς. 

Αν το πρήξιμο είναι έντονο καλό είναι να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου 

Βασική είναι επίσης η υγιεινή του κέντρου μασάζ που θα επισκεφτείς 

Ποιά τεχνική μασάζ να προτιμήσω; 

Πλέον, υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα μασάζ που έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε εγκύου. Καλό είναι λοιπόν, από τη στιγμή που θα το αποφασίσεις να προτιμήσεις κάποιο από αυτό αντί για ένα κλασικό πρόγραμμα.

Πλέον, υπάρχουν στη διάθεσή σου γυναικολογικά-μαιευτικά κέντρα και ινστιτούτα αισθητικής και ευεξίας που πραγματοποιούν συνεδρίες μασάζ αποκλειστικά και μόνο για εγκύους

Αν σου άρεσε η ιδέα, κλείσε σήμερα κιόλας ένα χαλαρωτικό και θεραπευτικό μασάζ για εγκύους. Ψάξαμε και βρήκαμε για εσένα δύο προγράμματα - δοκιμασμένα - που θα σε ενθουσιάσουν. Μια δοκιμή θα σε πείσει.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...