Μετάβαση σε περιεχόμενο

πότε σπάει το ωοθυλάκιο?


elpis

Recommended Posts

κορίτσια σας καλημερίζω κ εγώ..

σε συνέχεια του προγεννητικού προληπτικού έλεγχου θέλω να ρωτήσω την άποψη σας, μια κ είστε εμπειρότερες απο μένα..

μετά το τεστ παπ μου έκανε ο γιατρός και κολπικό υπέρηχο την 11η μέρα του κύκλου. όλα καλά λοιπόν κ μου έδειξε κ το ωοθυλάκιο που ήταν λεει 21.3μμ, θυμάμαι καλά..

και αναρωτιέμαι λοιπόν, εγώ υποτίθεται οτι έχω κύκλο 27-28 ημερών, άρα ωορρηξία κάπου την 13η-14.. κ ο γιατρός μου είπε εκείνη τη μέρα και την επόμενη να έρθω οπωσδήποτε σε επαφή..

εμένα λίγο νωρίς μου φάνηκε, αλλά μετά μου δημιουργήθηκαν αυτά τα ερωτήματα..

έχετε καμιά ιδέα?? μπας κ τα εχω μκπερδέψει..

σας ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

To πότε ακριβώς σπάει το ωοθυλάκιο δεν ξέρω να σου πω... πάντως να ξέρεις πως το σπέρμα ζεί 2-3 μέρες, οπότε αν έχετε επαφές πριν την ωορρηξία αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες σας για σύλληψη, γιατί υπάρχει ήδη σπέρμα μέσα σου, έχει προχωρήσει και οι πιθανότητες να βρει το ωάριο είναι καλύτερες! :woohoo:

Αρκεί να σου αναφέρω ότι 2 φορές που έχω μείνει έγκυος ήταν με μία επαφή 2-3 μέρες πριν την ωορρηξία! Και μάλιστα τη δεύτερη φορά είχα πάει κι εγώ στο γιατρό για το τεστ παπ και μου'χε πει ότι σε 2-3 μέρες θα'χεις ωορρηξία, αλλά έτυχε κι είχαμε μόνο μια επαφή, το βράδυ μετά το τεστ.

Οπότε... βουρ για αγκαλίτσες!!! ;)

Και καλή επιτυχία!! ;):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

elpis καλημέρα! Νομίζω σωστά σου είπε ο γιατρός αφού οι γόνιμες μέρες μας είναι 2-3 πριν την ωορρηξία και ίσως και 1 μετά. :) Καλά αποτελέσματα λοιπόν ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τελικά μάλλον που τα έχω μπερδέψει.. τόσους μήνες πάντως προσπαθούσαμε απο τη 12η μέχρι και 16η περίπου.. άσχετα τελείως δηλαδή.. αφού ουσιαστικά το σπέρμα πρέπει να προϋπάρχει.. τι να πω..

εννοείται οτι τον εκμετταλεύτηκα αυτόν τον υπέρηχο, 11η και 13η βέβαια, όχι 12η, γιατί ο άντρας μου δεν την πάλευε λόγω δουλειάς την αμέσως επόμενη κ έτσι απο διάθεση τίποτα..

για να δούμε.. πάντως τελικά-μετά απο αυτή τη μικρή σχετικά εμπειρία μου- νομίζω οτι ο υπέρηχος σε βοηθάει.. τουλάχιστον ψυχολογικά εμένα με βοήθησε!!! οπότε αν μου έρθει η ακατανόμαστη την άλλη βδομάδα, βλέπω να ξαναπηγαίνω, να δω έστω αν θα έχω ωορρηξία την ίδια μέρα περίπου..

ευχαριστώ πολύ κορίτσια κα εύχομαι σε όλες σας το καλύτερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάρ'το χαλαρά, μην αγχώνεσαι... Μην το δείτε ως αυτοσκοπό γιατί θα κουραστείτε ψυχολογικά. Κάντε αγκαλίτσες να περνάτε εσείς καλά καταρχήν και να δεις που θα'ρθει το μωρό σύντομα! Αν δεν είναι ήδη στο δρόμο δηλαδή... ;):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 7 years later...

Κοριτσια γεια σας.εγω τι να πω που νομιζα οτι ημουν σε γονιμες απο 12η-16η και τελικα ειμαι στην 20η-21η...τα διναμε ολα νωριτερα και μετα ημασταν κουρασμενοι..και στην ουσια μια εβδομαδα πριν την περιοδο τι ορεξη να εχεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...