Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός για 1 ,2 , 3 ....χρόνια;


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!Θηλαζω το μωρο μου 11 μήνες και θέλω να συνεχίσω  για πολύ ακομα αν τα καταφέρουμε .Υπηρξαν και υπάρχουν στιγμές που θέλω  να τα παρατήσω  όμως όταν διαβάζω και διαπιστώνω  πόσο μεγάλο καλό του κάνει συνεχιζω .Τι νιωθετε όσες έχετε καταφέρει να θηλάζετε , για πόσο καιρό ,ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά για εσας; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φίλη μου, συγχαρητήρια που θηλάζεις ακόμα το παιδάκι σου! Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι του έδωσες ό,τι καλύτερο μπορούσες και φυσικά μπορείς να συνεχίσεις για όσο καιρό επιθυμείτε και οι 2 να θηλάζει το μωρό σου! Για μένα προσωπικά πάνω από τον χρόνο το θεωρώ υπερβολή και ακόμα και να καθόμουν σπίτι δεν θα θήλαζα αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη και δεν κρίνω τις γυναίκες που συνεχίζουν, αντιθέτως τις θαυμάζω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με ρη φίλη @KONSTANTIA πως μέχρι ρ χρόνο είναι καλα. Μετα κ δική μ προσωπική άποψη είναι ότι είναι υπερβολή. Το μωρό τρεφεται πλέον κανονικα κ η μαμά είναι πάντα μαμά είτε θηλάζει είτε οχι. Εμένα προσωπικά θα με ανησυχούσε τι μνήμες θα είχε τ παιδί μ από 2 2.5 χρόνων κ δ θέλω οι πρώτες τ αναμνήσεις να είναι τ στήθος τ δικό μου. Επίσης θεωρώ ότι είναι σαν να γυρνάς ρ παιδί πίσω σε στάδιο. Η εικόνα δηλαδή τ παιδιού στο στηθος παραπέμπει σε μωρο. Από τη μια θέλουμε να μαθει να τρωει, να κάνει πραγματα κτλ, να βλέπουμε την εξέλιξη του κ απο την άλλη τ βάζουμε στο στήθος με τ παραμικρό λες κ είναι βρέφος. Φυσικά δ υπάρχει σωστό ή λάθος σε οτιδήποτε επιλέγει μια μανούλα να κάνει κ κάνεις δ είναι άξιος να κρίνει. Όλες μας θέλουμε τ καλύτερο για τα παιδιά μας. Εσύ θα κάνεις αυτό π θέλεις κ αε εκφράζει. Στο μωρο σ μόνο οφέλη μπορείς να δώσεις σαν μανούλα είτε θηλαζεις είτε οχι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σέβομαι την άποψη σας αλλά διαφωνώ .Ευχαριστώ πάντως Κωνσταντία για τα καλά σου λόγια .Η καθεμία φυσικά θέλει και προσπαθεί το καλύτερο για το παιδί της.Υπαρχουν μελέτες επιστημονικά άρθρα που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός και πέραν του χρόνου..Το να επιλέξει η κάθε μαμά  να μην θηλάσει η να θηλάσει  λίγο δεν την κάνει κακή μαμα.Δεν ισχύει ότι το παιδί πάει πίσω επειδή θηλάζει.Καμια απολύτως σχέση δεν έχει. Ίσα ίσα ο δεσμός που δημιουργείται το κάνει πιο ανεξάρτητο και δυνατό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

 Εφόσον διαφωνείς θα κάνεις αυτό π θέλει εσύ. Προσωπική μας άποψη είναι αυτή κ τίποτα παραπάνω. Διαφωνώ όμως στο ότι τ παιδί γίνεται πιο ανεξάρτητο κ δυνατό. Αυτό είναι κυρίως βάση χαρακτήρα άλλα κ πως θα μεγαλώσει σαν τρόπο ζωής. Προσωπικά έχω δει ανεξάρτητα παιδιά είτε π θήλασαν είτε οχι όπως κ συνεσταλμένα το ίδιο. Τα οφέλη τ θηλασμού είναι παρά πολλα άλλα σαφώς βλέπω χαρούμενα κ υγιή παιδάκια στον περίγυρο μ είτε θήλασαν είτε οχι. Εχω φίλη π δ θηλάσε καθόλου έχω κ φίλη π ακόμη θηλάζει τη μικρη της 2.5 χρόνων. Και στις 2 περιπτώσεις τα παιδάκια τους είναι χαμογελαστά γτ λαμβάνουν κυρίως αγάπη από τους γονείς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 18+ μήνες εδώ :) Πιστεύω ότι τα οφέλη είναι και σωματικά και διατροφικά και ψυχολογικά. Ο δικός μου δεν έχει αρρωστήσει καθόλου ως τώρα (πρώτη φορά αυτόν τον μήνα τον είδα να έχει λίγες μύξες για να καταλάβεις) και απ την άλλη νιώθω ότι του δημιουργεί μεγάλη ασφάλεια και ανακούφιση, ειδικά όταν δεν είναι καλά... Απ την άλλη κι εγώ το απολαμβάνω, εξ αρχής το είδα ως κάτι φυσικό και όμορφο. Θηλάζει βέβαια πολύ λιγότερο πλεόν και είμαστε σε πολύυυ αργη τροχια αποθηλασμου. Ο αρχικός μου στόχος ήταν ο χρόνος, τελικά απ ότι φαίνεται θα φτάσουμε τα 2... Καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι σας!
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@malio καλησπέρα.... Είμαι Και εγώ στο κλαμπ των μαμάδων που θηλάζουν αποκλειστικά εδώ και εξιμιση μήνες.....Έχω διαβάσει πολυ προσεκτικά αρκετά άρθρα σε σχέση με το θηλασμό στα οποία αναφέρονται πράγματι όλα όσα ανέφερες εσύ και η @Vivi.Nik.  Τα συναισθήματα μου όταν θηλάζω τη μικρή μου είναι μοναδικά....Πολλές φορές την ταΐζω και συγκινούμαι σκεπτόμενη το θαύμα της φύσης, το πως δηλαδη το γυναικείο σώμα είναι πλασμένο έτσι ωστε να δίνει ζωή με την κυηση και έπειτα με το θηλασμό σε ένα τόσο δα μικρό αθωο και ανυπεράσπιστο ανθρωπακι... Επισης συνειδησιακά νιώθω πολύ καλά γιατί έχω τη βεβαιότητα ότι προσφέρω στην κορούλα μου το καλύτερο δυνατό...  Ξεκίνησα με πρόθεση να θηλάσω 4-5 μήνες το πολύ και χωρίς καν να το καταλάβω έχω φτάσει ήδη στους 7... Παρ'όλα αυτα και εγω δε θα ήθελα να υπερβω τους 12-13 μήνες θηλασμού παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον παγμοσμιο οργανισμό υγείας ιδανικό χρονικό διάστημα θεωρούνται πια τα 2 χρόνια.. Εμένα το βασικό μου πρόβλημα ως προς αυτό είναι ότι δεν αισθάνομαι άνετα  να θηλάζω δημόσια (εχει συμβει βέβαια να το κανω και αυτο... Με την κατάλληλη κάλυψη που μου προσέφερε ο ειδικός υφασμάτινος μάρσιπος, την τάισα σε εξωτερικό χωρο αλλά δε μπορώ να πω ότι ένιωσα βολικά εκείνη τη στιγμή)... Ενας ακόμη λόγος είναι πως θα αισθανομουν εξαιρετικά άβολα αν το παιδί μου σε μεγαλύτερη ηλικία 18-20 μηνών για παράδειγμα ενώ βρισκόμασταν με κόσμο άρχιζε να μου τραβάει τη μπλούζα για να θηλάσει (πράγμα το οποίο είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σε μια μανούλα που θηλάζει το παιδί της για μεγάλο χρονικό διάστημα.. Είναι αυτονόητο πως ενα παιδί αυτής της ηλικίας δε μπορεί να αντιληφθεί το γεγονός ότι το στήθος της μαμας δεν πρεπει να βγαίνει σε κοινη θεα..) Εννοείται πως δεν έχω  καμιά διάθεση να ασκησω κριτική στις γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν περισσότερο καιρό.. οπως πολυ σωστά ειπε και η @Diwni αυτές είναι οι προσωπικές μας απόψεις οι οποίες απλά λέγονται μέσα σε αυτό το φόρουμ και εν τέλει καθεμια μας κάνει αυτό που τη γεμίζει. Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις με τον θηλασμό εφόσον το επιθυμείς πραγματικά και να μην επηρεαζεσαι απο αντίθετες απόψεις... Να  χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπεραα, Και εγώ θηλαζω την μικρή μου 17 μήνες τώρα και μακάρι να συνεχίσω να το κάνω για όσο θελήσει και η μικρούλα μου ♥ 

Η αλήθεια είναι ότι μου έχει περάσει από το μυαλό να τα παρατήσω ειδικά σε. Περίοδο δοντιών π πονάει πολύ και θέλει συνεχεια στήθος κυρίως στον ύπνο όμως όπως μου πέρασε μου έφυγε. Πολλές μαμάδες λένε ότι δεν του προσφέρουμε κάτι του μωρού μας όταν τ θηλάζουμε πάνω από. Χρόνο διότι έχει ξεκινήσει τροφή κανονικά αλλά πιστεύω πως έχουμε να. Προσφέρουμε πολλά περισσότερα από όσα κ εμείς πιστεύουμε... ♥ 

Το μόνο πρόβλημα που έχω εγώ δεν ξέρω για σας είναι τα δοντάκια ? νταξει αυτό υπάρχουν στιγμές που πονάει λίγο ??

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Gelie είπε:

@malio καλησπέρα.... Είμαι Και εγώ στο κλαμπ των μαμάδων που θηλάζουν αποκλειστικά εδώ και εξιμιση μήνες.....Έχω διαβάσει πολυ προσεκτικά αρκετά άρθρα σε σχέση με το θηλασμό στα οποία αναφέρονται πράγματι όλα όσα ανέφερες εσύ και η @Vivi.Nik.  Τα συναισθήματα μου όταν θηλάζω τη μικρή μου είναι μοναδικά....Πολλές φορές την ταΐζω και συγκινούμαι σκεπτόμενη το θαύμα της φύσης, το πως δηλαδη το γυναικείο σώμα είναι πλασμένο έτσι ωστε να δίνει ζωή με την κυηση και έπειτα με το θηλασμό σε ένα τόσο δα μικρό αθωο και ανυπεράσπιστο ανθρωπακι... Επισης συνειδησιακά νιώθω πολύ καλά γιατί έχω τη βεβαιότητα ότι προσφέρω στην κορούλα μου το καλύτερο δυνατό...  Ξεκίνησα με πρόθεση να θηλάσω 4-5 μήνες το πολύ και χωρίς καν να το καταλάβω έχω φτάσει ήδη στους 7... Παρ'όλα αυτα και εγω δε θα ήθελα να υπερβω τους 12-13 μήνες θηλασμού παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον παγμοσμιο οργανισμό υγείας ιδανικό χρονικό διάστημα θεωρούνται πια τα 2 χρόνια.. Εμένα το βασικό μου πρόβλημα ως προς αυτό είναι ότι δεν αισθάνομαι άνετα  να θηλάζω δημόσια (εχει συμβει βέβαια να το κανω και αυτο... Με την κατάλληλη κάλυψη που μου προσέφερε ο ειδικός υφασμάτινος μάρσιπος, την τάισα σε εξωτερικό χωρο αλλά δε μπορώ να πω ότι ένιωσα βολικά εκείνη τη στιγμή)... Ενας ακόμη λόγος είναι πως θα αισθανομουν εξαιρετικά άβολα αν το παιδί μου σε μεγαλύτερη ηλικία 18-20 μηνών για παράδειγμα ενώ βρισκόμασταν με κόσμο άρχιζε να μου τραβάει τη μπλούζα για να θηλάσει (πράγμα το οποίο είναι αρκετά πιθανό να συμβεί με μια μανούλα που θηλάζει παιδί της για μεγάλο χρονικό διάστημα.. Είναι αυτονόητο πως να παιδί αυτής της ηλικίας δε μπορεί να αντιληφθεί το γεγονός ότι το στήθος της μαμας δεν πρεπει να βγαίνει σε κοινη θεα..) Εννοείται πως δεν έχω  καμιά διάθεση να ασκησω κριτική στις γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν περισσότερο καιρό.. οπως πολυ σωστά ειπε και η @Diwni αυτές είναι οι προσωπικές μας απόψεις οι οποίες απλά λέγονται μέσα σε αυτό το φόρουμ και εν τέλει καθεμια μας κάνει αυτό που τη γεμίζει. Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις με τον θηλασμό εφόσον το επιθυμείς πραγματικά και να μην επηρεαζεσαι απο αντίθετες απόψεις... Να  χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Gelie μου θεωρώ πως ο θηλασμός μπροστά σε κόσμο δεν έχει κάτι ούτε το πονηρό ούτε το κακό ίσα ίσα θαυμάζω τις μαμάδες που το κάνουν αυτό!! Εγώ δεν μπορώ αν δεν βάλω κάτι πάνω μου να το κάνω έχει. Τύχει σε καφετέρια να θηλασω αλλά πάντα με ζακέτα ή κάτι ριγμενο πάνω από τ στήθος... 

Σίγουρα η. Εικόνα ενως μωρού να τραβάει επίμονα την μπλούζα της μαμάς του για να θηλάσει ίσως δεν είναι και η καλύτερη αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να σταματησεις τον θηλασμό στον χρόνο η έστω κ. Λίγο αργότερα... :(

Βέβαια όπως λέτε η κάθε μανούλα ξέρει καλύτερα τι είναι καλό για το παιδί της και σίγουρα αυτό π θέλει θα κάνει η γνώμες είναι γνώμες... Κουβέντα να γίνεται ??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κ από 'μας! 

Κι έμενα η μικρή μου 9 μηνων κ την θηλάζω αποκλειστικά! 

Εγώ το έχω στο μυαλό μου ως εξης:

Περαν των αδιαμφησβητητων θετικών που παρέχει ο θηλασμός κ σωματικά αλλά κ ψυχολογικά πρέπει να σκεφτούμε κ το στρες, το άγχος κλπ που δίνει ένας βίαιος απόθηλασμός. 

Ή αλήθεια είναι ότι την κυρια δουλειά το μητρικό γάλα την κάνει τον πρώτο χρόνο κ έπειτα κ τον 2ο καλύπτοντας κυρίως ψυχολογικές ανάγκες κ όχι μόνο. 

Όταν γέννησα έλεγα ότι θα θήλασω ένα χρόνο. Τώρα όμως που κρατάω την μικρούλα μου σκέφτομαι πως σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να διαχειριστεί την άρνηση μου να της δώσω γάλα. "Μμμμμμ... Γιατί η μαμά δε μου δίνει γάλα? Μα γιατί, αφού είναι εδω? Πονάω κ είναι αυτό που με ανακουφίζει, γιατί μου το στερεί, μήπως δε με αγαπάει πια.. ?". Φαντάζομαι λοιπόν πως η μικρή μου δε θα μπορούσε να κατανοήσει την άρνηση μου, ούτε φυσικά να σκεφτει πως μεγάλωσε πια... 

Αντιθέτως σε μια λιγο μεγαλύτερη ηλικία μπορείς πρώτον να απόθηλάσεις πολύ πολύ ομαλά κ 2ον να το επικοινωνήσεις στο παιδί το οποίο πάλι βέβαια θα αντιδράσει αλλά για άλλους λόγους πλέον. 

Εγώ προσωπικά μετά τον χρόνο θα μειώσω το θηλασμο χωρίς να τον στερω έτσι ώστε κοντά στα 2 να αποθηλασω. Ο απόθηλασμός μπορεί να μου πάρει 3 μήνες, μπορεί κ 10.. Δε με πειράζει, όπως μας παει!! 

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 8 ώρες, ο/η Gelie είπε:

@malio καλησπέρα.... Είμαι Και εγώ στο κλαμπ των μαμάδων που θηλάζουν αποκλειστικά εδώ και εξιμιση μήνες.....Έχω διαβάσει πολυ προσεκτικά αρκετά άρθρα σε σχέση με το θηλασμό στα οποία αναφέρονται πράγματι όλα όσα ανέφερες εσύ και η @Vivi.Nik.  Τα συναισθήματα μου όταν θηλάζω τη μικρή μου είναι μοναδικά....Πολλές φορές την ταΐζω και συγκινούμαι σκεπτόμενη το θαύμα της φύσης, το πως δηλαδη το γυναικείο σώμα είναι πλασμένο έτσι ωστε να δίνει ζωή με την κυηση και έπειτα με το θηλασμό σε ένα τόσο δα μικρό αθωο και ανυπεράσπιστο ανθρωπακι... Επισης συνειδησιακά νιώθω πολύ καλά γιατί έχω τη βεβαιότητα ότι προσφέρω στην κορούλα μου το καλύτερο δυνατό...  Ξεκίνησα με πρόθεση να θηλάσω 4-5 μήνες το πολύ και χωρίς καν να το καταλάβω έχω φτάσει ήδη στους 7... Παρ'όλα αυτα και εγω δε θα ήθελα να υπερβω τους 12-13 μήνες θηλασμού παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον παγμοσμιο οργανισμό υγείας ιδανικό χρονικό διάστημα θεωρούνται πια τα 2 χρόνια.. Εμένα το βασικό μου πρόβλημα ως προς αυτό είναι ότι δεν αισθάνομαι άνετα  να θηλάζω δημόσια (εχει συμβει βέβαια να το κανω και αυτο... Με την κατάλληλη κάλυψη που μου προσέφερε ο ειδικός υφασμάτινος μάρσιπος, την τάισα σε εξωτερικό χωρο αλλά δε μπορώ να πω ότι ένιωσα βολικά εκείνη τη στιγμή)... Ενας ακόμη λόγος είναι πως θα αισθανομουν εξαιρετικά άβολα αν το παιδί μου σε μεγαλύτερη ηλικία 18-20 μηνών για παράδειγμα ενώ βρισκόμασταν με κόσμο άρχιζε να μου τραβάει τη μπλούζα για να θηλάσει (πράγμα το οποίο είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σε μια μανούλα που θηλάζει το παιδί της για μεγάλο χρονικό διάστημα.. Είναι αυτονόητο πως ενα παιδί αυτής της ηλικίας δε μπορεί να αντιληφθεί το γεγονός ότι το στήθος της μαμας δεν πρεπει να βγαίνει σε κοινη θεα..) Εννοείται πως δεν έχω  καμιά διάθεση να ασκησω κριτική στις γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν περισσότερο καιρό.. οπως πολυ σωστά ειπε και η @Diwni αυτές είναι οι προσωπικές μας απόψεις οι οποίες απλά λέγονται μέσα σε αυτό το φόρουμ και εν τέλει καθεμια μας κάνει αυτό που τη γεμίζει. Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις με τον θηλασμό εφόσον το επιθυμείς πραγματικά και να μην επηρεαζεσαι απο αντίθετες απόψεις... Να  χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Καλή μου Gelie συγχαρητήρια καταρχήν που έχεις καταφέρει και θηλάζεις το μωράκι σου όλο αυτό το διάστημα.Εγω πριν γίνω μαμά ήμουν απ' αυτούς που οταν έβλεπαν να θηλάζουν μωράκια μεγαλύτερα του έτους ενοχλουμουν.Ακομα κι όταν γέννησα  που στην αρχή ο θηλασμός σαν πρωτάρα ήταν Γολγοθάς έλεγα πως δεν θα τραβήξω πολύ το θηλασμό.Στην πορεία μήνα με το μήνα έβλεπα πόσες ανάγκες του παιδιού μου καλύπτονται με το θηλασμό.Πιστευω πραγματικά ότι ένα παιδάκι που δεν θηλάζει περνάει 10 φορές πιο δύσκολα ιώσεις -δοντακια ανασφαλειες....Εσύ θα τα ζυγίσεις και θα δεις όταν έρθει η ώρα τι είναι πιο σημαντικό για σένα .Η γνώμη του κόσμου ή το να προστατέψεις λίγο παραπάνω το παιδί σου .Οταν έρθει  η ώρα θα δεις ότι μπορεί να σκέφτεσαι  διαφορετικα.Το στηθος  πέρα από τροφήείναι για το παιδί καταφύγιο  .Μακάρι να με είχε θηλάσει κ εμένα η μάνα μου...Πιστευω δεν θα είχα πολλά ψυχολογικά που αντιμετωπίζω τώρα.,??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary  αυτό που ανέφερες με εχει προβληματίσει πολύ και εμένα... Πόσο γρήγορα δηλαδή πρεπει να επιτευχθεί ο αποθηλασμος χωρίς να δημιουργηθει άγχος στο βρέφος...... θα ηθελα και εγω να μπορέσω να πετύχω τη διακοπη του θηλασμού σταδιακα ώστε να μη στρεσαρω το μωρο μου... Το ενθαρρυντικό στην περίπτωση μας είναι πως η μικρή μου λόγω των γευμάτων μέσα στη μέρα (φρουτοκρεμα, λαχανικά, ρυζαλευρο...κλπ) καπως χορταινει και δε ζητάει να θηλασει .. Εγώ βέβαια για να διατηρηθεί η παραγωγή μου τη βάζω στο στηθος 5-10 λεπτάκια μετα το φαγητό της και ποτέ δε λέει όχι.. αν όμως για κάποιο λόγο λείπω από το σπιτι και την ταΐσει κάποιος αλλος δεν φαίνεται να της λειπει ο θηλασμός... το βράδυ μόνο πριν τον ύπνο καταλάβαινω οτι νιώθει την αναγκη να θηλάσει και επίσης τις 2 φορές που ξυπνάει μέσα στη νύχτα...... πραγματικά απορω εκεί τι θα κάνω...... μάλλον πρέπει να συμβουλευτω σύμβουλο θηλασμού...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η Rosemary είπε:

Καλημέρα κ από 'μας! 

Κι έμενα η μικρή μου 9 μηνων κ την θηλάζω αποκλειστικά! 

Εγώ το έχω στο μυαλό μου ως εξης:

Περαν των αδιαμφησβητητων θετικών που παρέχει ο θηλασμός κ σωματικά αλλά κ ψυχολογικά πρέπει να σκεφτούμε κ το στρες, το άγχος κλπ που δίνει ένας βίαιος απόθηλασμός. 

Ή αλήθεια είναι ότι την κυρια δουλειά το μητρικό γάλα την κάνει τον πρώτο χρόνο κ έπειτα κ τον 2ο καλύπτοντας κυρίως ψυχολογικές ανάγκες κ όχι μόνο. 

Όταν γέννησα έλεγα ότι θα θήλασω ένα χρόνο. Τώρα όμως που κρατάω την μικρούλα μου σκέφτομαι πως σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να διαχειριστεί την άρνηση μου να της δώσω γάλα. "Μμμμμμ... Γιατί η μαμά δε μου δίνει γάλα? Μα γιατί, αφού είναι εδω? Πονάω κ είναι αυτό που με ανακουφίζει, γιατί μου το στερεί, μήπως δε με αγαπάει πια.. ?". Φαντάζομαι λοιπόν πως η μικρή μου δε θα μπορούσε να κατανοήσει την άρνηση μου, ούτε φυσικά να σκεφτει πως μεγάλωσε πια... 

Αντιθέτως σε μια λιγο μεγαλύτερη ηλικία μπορείς πρώτον να απόθηλάσεις πολύ πολύ ομαλά κ 2ον να το επικοινωνήσεις στο παιδί το οποίο πάλι βέβαια θα αντιδράσει αλλά για άλλους λόγους πλέον. 

Εγώ προσωπικά μετά τον χρόνο θα μειώσω το θηλασμο χωρίς να τον στερω έτσι ώστε κοντά στα 2 να αποθηλασω. Ο απόθηλασμός μπορεί να μου πάρει 3 μήνες, μπορεί κ 10.. Δε με πειράζει, όπως μας παει!! 

 

 

Σε νιώθω απόλυτα Rosemary !Μακάρι και γω να καταφέρω να θηλάσω όσο περισσότερο μπορώ.Οχι οτι  δεν δεχομαι πιεσεις και ατάκες του τύπου "γινεται νερό το γάλα σου "θα γίνει  μαμακιας "κι ότι μπορεις να φανταστεις...Αλλά αστους να λενε..Τοσα ξερουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@malio ισχύει αυτο που λες.... Και εγώ αλλιώς τα σκεφτόμουν στην αρχή... και πριν το παιδί και όταν ήμουν νέα λεχώνα.... Πιο παλιά μαλιστα έβλεπα την κουμπάρα μου που θηλαζε το μωρο της 8-9 μήνες μη μπορώντας να κοιμηθεί μια νύχτα σερί και έλεγα μέσα μου πως βασανίζεται χωρίς λογο....Τώρα μόνο μπορώ να καταλάβω πως αισθανόταν και πως σκεφτόταν... Πάντως όσο για το προηγούμενο που ανέφερες, οτι δηλαδη οταν θα έρθει η ωρα θα ζυγισω τα πράγματα...Εύχομαι να συνεχίσω να σκέφτομαι όπως και τωρα γιατί πραγματικα υπάρχει μια εικόνα που με κυριεύει... Σε δημόσιο χώρο παιδακι ενάμιση με δύο ετών το πολυ φωνάζει "βυζι.. γάλα" και σε κλάσματα του δευτερολεπτου με μια κίνηση τραβαει δυνατά τη μπλούζα της μαμά του προς τα κάτω αιφνιδιαζοντας την.... και φυσικα γινονται τα αποκαλυπτήρια...Όσο και αν ξέρω πώς δεν υπάρχει τιποτα το πονηρό σε αυτό.... είναι μια στιγμή που με τιποτα δε θα ήθελα να ζήσω.......!!!

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 18 ώρες, ο/η malio είπε:

Κορίτσια καλησπέρα!Θηλαζω το μωρο μου 11 μήνες και θέλω να συνεχίσω  για πολύ ακομα αν τα καταφέρουμε .Υπηρξαν και υπάρχουν στιγμές που θέλω  να τα παρατήσω  όμως όταν διαβάζω και διαπιστώνω  πόσο μεγάλο καλό του κάνει συνεχιζω .Τι νιωθετε όσες έχετε καταφέρει να θηλάζετε , για πόσο καιρό ,ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά για εσας; 

ελα κοριτσακι μου να σου ζησει το μωρακι σου

εγω το δικο μου τ θηλαζα κοντα δυο χρονια και μετα το εκοψε απο μονος του θεωρω οτι μεχρι δυο χρονια ειναι καλα μετα λιγο μου φαινεται ασχημο να ειναι το παιδι στο στηθος της μαμας και να ειναι καπου στα τρια αλλα αν το παιδι το εχει αναγκη δεν διαφωνω κιολας

τωρα δεν μπορω να πω οτι εχει και κακα πολλα για εμας οσο μεγαλωνει το παιδι ο θηλασμος ειναι απλλα παρηγορια και δε ειναι ταλαιπωρια θα κανεις οτι θες εσυ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να επισημανω και κατι το παιδι μεχρι τα δυο εχει αναγκη να πιει γαλα αν μετα δεν ξανα πιει κανενα αλλο γαλα δεν εχει να χασει τιποτα οποτε μεχρι τα δυο θα ηταν καλυτερα απο το ενος 

οσο για τον αποθηλασμο αν το παιδι δεν το αποφασισει απο μονο του σε οποιαδηποτε ηλικια και αν αποφασισει να τ σταματησει ειναι οδυυνηρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 2 ώρες, ο/η egw είπε:

να επισημανω και κατι το παιδι μεχρι τα δυο εχει αναγκη να πιει γαλα αν μετα δεν ξανα πιει κανενα αλλο γαλα δεν εχει να χασει τιποτα οποτε μεχρι τα δυο θα ηταν καλυτερα απο το ενος 

οσο για τον αποθηλασμο αν το παιδι δεν το αποφασισει απο μονο του σε οποιαδηποτε ηλικια και αν αποφασισει να τ σταματησει ειναι οδυυνηρο

Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά οδυνηρό μου φαίνεται ότι είναι όσο είναι μωράκια. Οταν μεγαλώσουν λίγο και καταλαβαίνουν μπορείς να τους εξηγήσεις και σιγά σιγά να το καταφέρετε...Μπράβο σου που κατάφερες και θηλάσεις 2 χρόνια! Αυτό που έχουμε πειστεί ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να πίνει γάλα και μετά τον αποθηλασμο του και γω δεν το καταλαβαίνω.Δεν λέμε να είναι μωρό και να χρειάζεται.Αλλα είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη  που καταναλώνουμε γάλα εφ όρου ζωής γιατί έχουμε πειστεί ότι είναι απαραίτητο.Εγω το πίνω το γαλατάκι σαν τρελή βέβαια γιατί μ αρέσει αλλά τώρα δεν κόβεται στην ηλικία μου,,?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 3 ώρες, ο/η Gelie είπε:

@malio ισχύει αυτο που λες.... Και εγώ αλλιώς τα σκεφτόμουν στην αρχή... και πριν το παιδί και όταν ήμουν νέα λεχώνα.... Πιο παλιά μαλιστα έβλεπα την κουμπάρα μου που θηλάζε το μωρο της 8-9 μήνες μη μπορώντας να κοιμηθεί μια νύχτα σερί και έλεγα μέσα μου πως βασανίζεται χωρίς λογο....Τώρα μόνο μπορώ να καταλάβω πως αισθανόταν και πως σκεφτόταν... Πάντως όσο για το προηγούμενο που ανέφερες, οτι δηλαδη οταν θα έρθει η ωρα θα ζυγισω τα πράγματα...Εύχομαι να συνεχίσω να σκέφτομαι όπως και τωρα γιατί πραγματικα υπάρχει μια εικόνα που με κυριεύει... Σε δημόσιο χώρο παιδακι ενάμιση με δύο ετών το πολυ φωνάζει "βυζι.. γάλα" και σε κλάσμα του δευτερολεπτου με μια κίνηση τραβαει δυνατά τη μπλούζα της μαμά του προς τα κάτω αιφνιδιαζοντας την.... και φυσικα γινονται τα αποκαλυπτήρια...Όσο και αν ξέρω πώς δεν υπάρχει τιποτα το πονηρό σε αυτό.... είναι μια στιγμή που με τιποτα δε θα ήθελα να ζήσω.......!!!

 

Καλά εγώ προσωπικά θα γελούσα..Και τι έγινε; Αν φώναζε μπριζόλα μπριζόλα και αρπάξει το κοψιδι δεν θα γελάσεις;Αλλά μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τπ φυσιολογικό ..Χωρίς πλάκα τώρα θα κάνεις εννοείται αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά.Εγω έχω καταλάβει ότι ότι και να κάνεις πάντα βρίσκουν να πουνε οπότε ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 13 λεπτά, ο/η malio είπε:

Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά οδυνηρό μου φαίνεται ότι είναι όσο είναι μωράκια. Οταν μεγαλώσουν λίγο και καταλαβαίνουν μπορείς να τους εξηγήσεις και σιγά σιγά να το καταφέρετε...Μπράβο σου που κατάφερες και θηλάσεις 2 χρόνια! Αυτό που έχουμε πειστεί ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να πίνει γάλα και μετά τον αποθηλασμο του και γω δεν το καταλαβαίνω.Δεν λέμε να είναι μωρό και να χρειάζεται.Αλλα είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη  που καταναλώνουμε γάλα εφ όρου ζωής γιατί έχουμε πειστεί ότι είναι απαραίτητο.Εγω το πίνω το γαλατάκι σαν τρελή βέβαια γιατί μ αρέσει αλλά τώρα δεν κόβεται στην ηλικία μου,,?

οταν μεγαλωσει φυσικα και θα καταλαβει αλλα για να καταλαβει πρεπει να παει πανω απο τρια και μετα καταλαβει αλλα δε θελει 

θηλασε οσο μπορεις κοριτσι μου και απ εκει και μπρος ολα θα ερθουν με υπομονη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 56 λεπτά, ο/η malio είπε:

Καλά εγώ προσωπικά θα γελούσα..Και τι έγινε; Αν φώναζε μπριζόλα μπριζόλα και αρπάξει το κοψιδι δεν θα γελάσεις;Αλλά μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τπ φυσιολογικό ..Χωρίς πλάκα τώρα θα κάνεις εννοείται αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά.Εγω έχω καταλάβει ότι ότι και να κάνεις πάντα βρίσκουν να πουνε οπότε ....

Εγω προσωπικά δε γέλασα και δεν είδα και τη μητέρα που της συνέβαινε να γελάει..  Επισης το πιθανό γέλιο σε κάτι τετοιο ενδεχομενως να εκλαμβάνεται απο κάποιον και σαν κοροϊδία... Δεν σου λεω ότι μου φάνηκε κακο αλλά σίγουρα πολύ αμήχανο....Εξού και όταν έχω θηλασει έχω πάει στο αυτοκίνητο η έχω χρησιμοποιήσει τον μάρσιπο.. Τώρα βέβαια αν η επιθυμία για θηλασμό υπερβαίνει αυτό το συναίσθημα της αμηχανιας πολύ καλά κάνει και θηλάζει δημόσια η οποιαδήποτε μανούλα..  Το ότι κάτι βρίσκουν να σε κριτικαρουν ολοι πάντως είναι προφανές....  Είμαι σίγουρη πως και για μένα θα σχολιάζουν κάποιες γνωστές που δεν έχουν θηλάσει τα παιδιά τους ότι το παρακανω με το θηλασμό... γιατι στην αρχη έλεγα θα θηλάσω 4 μήνες και στους 6,5 συνεχίζω ακάθεκτη.... εννοείται πως αδιαφορώ!!!

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εννοείται ότι δεν θα γελούσα κοροϊδευτικά.Απλα θα το βρισκα χαριτωμένο...Κοίτα κ γω μην νομίζεις ότι είμαι άνετη να θηλάζω έξω.Με κάλυψη διακριτικά όσο μπορώ.Αλλα αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο δεν θα τα έβαφα μαύρα ούτε θα ήταν λόγος να σταματήσω το θηλασμό.Οσο ομως αντιμετωπίζουμε  (κ γω μέσα) τον  θηλασμό σαν κάτι που πρέπει να γίνεται κρυφά δεν θα αλλάξει η επικριτική μάτια  των άλλων ποτέ.Κριμα...

 

 

στις πριν 5 ώρες, ο/η Gelie είπε:

@malio ισχύει αυτο που λες.... Και εγώ αλλιώς τα σκεφτόμουν στην αρχή... και πριν το παιδί και όταν ήμουν νέα λεχώνα.... Πιο παλιά μαλιστα έβλεπα την κουμπάρα μου που θηλάζε το μωρο της 8-9 μήνες μη μπορώντας να κοιμηθεί μια νύχτα σερί και έλεγα μέσα μου πως βασανίζεται χωρίς λογο....Τώρα μόνο μπορώ να καταλάβω πως αισθανόταν και πως σκεφτόταν... Πάντως όσο για το προηγούμενο που ανέφερες, οτι δηλαδη οταν θα έρθει η ωρα θα ζυγισω τα πράγματα...Εύχομαι να συνεχίσω να σκέφτομαι όπως και τωρα γιατί πραγματικα υπάρχει μια εικόνα που με κυριεύει... Σε δημόσιο χώρο παιδακι ενάμιση με δύο ετών το πολυ φωνάζει "βυζι.. γάλα" και σε κλάσμα του δευτερολεπτου με μια κίνηση τραβαει δυνατά τη μπλούζα της μαμά του προς τα κάτω αιφνιδιαζοντας την.... και φυσικα γινονται τα αποκαλυπτήρια...Όσο και αν ξέρω πώς δεν υπάρχει τιποτα το πονηρό σε αυτό.... είναι μια στιγμή που με τιποτα δε θα ήθελα να ζήσω.......!!!

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η malio είπε:

Εννοείται ότι δεν θα γελούσα κοροϊδευτικά.Απλα θα το βρισκα χαριτωμένο...Κοίτα κ γω μην νομίζεις ότι είμαι άνετη να θηλάζω έξω.Με κάλυψη διακριτικά όσο μπορώ.Αλλα αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο δεν θα τα έβαφα μαύρα ούτε θα ήταν λόγος να σταματήσω το θηλασμό.Οσο ομως αντιμετωπίζουμε  (κ γω μέσα) τον  θηλασμό σαν κάτι που πρέπει να γίνεται κρυφά δεν θα αλλάξει η επικριτική μάτια  των άλλων ποτέ.Κριμα...

 

 

 

Καλά μη νομίζεις ότι θα σταματήσει αυτό..  Εγώ το έχω δεχτεί.. Το γυναικείο στήθος καλώς ή κακως δεν είναι μονο συνυφασμένο με τη μητρότητα... θα μου πεις την ωρα που μια μητέρα ταΐζει το μωρό της ειναι καπως τραγικο κάποιος που θα τυχει να τη δει να κανει συνειρμούς αλλού τύπου..... Δυστυχώς όμως δε ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων... Και να σου πω την αλήθεια δε μου φαίνεται και τοσο λάθος να καλυπτομαστε..... οχι με την έννοια ότι κάνουμε κάτι κακό...αλλά γιατί απλά μπορεί να μη θέλουμε να φανεί καθόλου το συγκεκριμένο  σημείο του σώματος μας.. Πρόσφατα έτυχε να πάω για καφέ με μια φίλη σε κάποια καφετέρια της περιοχής μου......Δίπλα μας ήταν δύο μανούλες με ένα βρέφος η κάθεμια... κάποια στιγμή ήρθε η ώρα του ταισματος.. Ξεκουμπωθηκαν κανονικα με αργές κινήσεις και έβγαλαν το στήθος τους μέσα στον κόσμο και έβαλαν τα μωράκια τους να θηλάσουν.. Ουτε ζακετουλα ουτε σεντονακι ουτε πανα αγκαλιας.... τιποτα...Ζητώ χίλια συγγνώμη από οποια μανούλα διαφωνεί αλλά τόση απελευθέρωση δεν την αντέχω...

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Gelie θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο θηλασμός ειναξ μια ιδιωτική στιγμή ανάμεσα στη μαμά κ στο μωρο. Εγώ πιστεύω πως δ ενοχλεί ο δημόσιος θηλασμός άλλα ο τρόπος. Θηλάσα αποκλειστικά 8 μήνες κ έχω θηλάσει πραγματικά παντού. Σε καφετέρια άπειρες φορές, στο δρόμο σε παγκάκι, ακομη κ σε πυλωτή οικοδομής. Πάντα με κουβερτούλα η σεντόνακι. Δ με κοίταξε ποτέ κανείς περίεργα. Ακόμη κ εκεί στο παγκάκι της πλατείας. Το γυμνό προκαλεί κ όχι ο θηλασμός και εαυτού. Το να σηκώσεις διακριτικά τη μπλούζα σου έχει διάφορα από τ να φοράς μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ κ να πετάξεις φάτσα φορα τ στήθος σου αε κοινή θέα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 10/12/2018 at 6:28 ΜΜ, ο/η Vivi.Nik. είπε:
  •  

Δεν ξέρω γιατί εμφανίζει αυτό το πλαίσιο δεν μπορώ να το σβήσω με τίποτα.Anyway.

Περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή από μανουλες που θηλάζουν πάνω από έτος.Οποτε η μανούλα που θηλάζει πιο πολύ μέχρι στιγμής είναι η Vivi.Nik. με 18+ και ακολουθεί η Αργυρώ12 με 17.

Δυστυχώς κορίτσια δεν έχω κάποιο βραβείο να σας δώσω,? αλλά μπράβο σας για το κουράγιο και την υπομονή σας...Μακάρι να τα καταφέρω κ εγώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η malio είπε:

Δεν ξέρω γιατί εμφανίζει αυτό το πλαίσιο δεν μπορώ να το σβήσω με τίποτα.Anyway.

Περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή από μανουλες που θηλάζουν πάνω από έτος.Οποτε η μανούλα που θηλάζει πιο πολύ μέχρι στιγμής είναι η Vivi.Nik. με 18+ και ακολουθεί η Αργυρώ12 με 17.

Δυστυχώς κορίτσια δεν έχω κάποιο βραβείο να σας δώσω,? αλλά μπράβο σας για το κουράγιο και την υπομονή σας...Μακάρι να τα καταφέρω κ εγώ.

Χαχαχαχαχα κρίμα και ήλπιζα σε κάποιο δώρο ? αν και το καλύτερο δώρο το έχουμε ήδη και όχι μόνο εμείς αλλά όλες μας ♥ ♥ 

Σου εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρεις αν και αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται ♥ ♥ 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...