Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποκλειστικός μητρικός θηλασμός


Recommended Posts

Κορίτσια μου καλησπέρα! Καιρό εχουμε να τα πουμε αλλα με ενα βρέφος σπιτι κ μια μετακομιση έκτακτη που προέκυψε ο χρόνος ηταν ελάχιστος.

Μπαίνω στο θέμα μου.

Είμαστε κάτι περισσότερο απο 2 μηνών. Ειμαι απο τις τυχερές κ ευλογημένες που θήλασα (αν κ λόγω καισαρικης με είχαν πανικοβάλει πως δεν θα εχω γαλα κατευθείαν..αλλα πάμε παρακάτω!...) απο την πρωτη ωρα ..είχα παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τον μητρικό θηλασμό κ ετσι στο μαιευτήριο ηξερα περίπου τι πρεπει να κάνω κ με την βοήθεια κ της μαίας μου κατάφερα να τα βρουμε με τον μικρούλη μου αμέσως. Ηδη βγαίνοντας απο το μαιευτήριο είχε εδραιωθεί ο θηλασμός με δείγμα το οτι ο μικρος ειχε χασει μονο 50 γραμμάρια απο το βάρος γέννησης. Γυρίζοντας στο σπιτι εννοειται εχουμε μαραθώνιους θηλασμού με τις μερες μας άλλοτε ανα 1 ωρα άλλοτε ανα 2 ωρες κ αμα εχουμε κ πολυ νύστα στο τσακίρ κέφι αφήνουμε κ την μαμά να κοιμηθεί 3 ωρες! 2 φορές έχουμε κοιμηθεί κ 4 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ!!!! Αλλα 2 φορες ετσι. Μην παιρνω κ αέρα!

μου έλεγαν πως μετα το 40ημερο θα στρωσει. Χμ.., ΟΧΙ. Κ ερωτώ τις έμπειρες μανούλες... ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός στρώνει ποτέ τελικα;!;! Ή μεχρι 8-9-10 μηνών αναλόγως ποσο θα κρατήσει το παιδι τρώει ανα όποτε θελει...; Να σας προλάβω πως πιπίλα δεν παιρνει,βάρος παιρνει κανονικότατα,πανες βρεχει πολλες κ με τσίσα κ με κακά!

Με θηλαστρο δεν μπλέκω,δεν μπαίνω σε αυτη την διαδικασια την βαριεμαι ασύστολα..προτιμώ να ειναι κρεμασμένο ολη μερα στο στηθος μου απο το να  μπω σε διαδικασία αποστειρώσης μπιμπερό κ οτι συνεπάγεται. Επίσης για ξένο γαλα δεν το συζητώ καν οσο εύκολη λύση κ αν ειναι, γιατι κ δεν θελω εφόσον εχω γάλα αλλά κ επίσης βαριεμαι αποστειρώσεις κτλ. 

Για πείτε μου τις εμπειρίες κ τις γνώμες σας. Επίσης οποια συμβουλή καλοδεχούμενη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσι μου εγω θα σου πω τη δικια μου εμπειρια χωρις να θελω να σε απογοητευσω

γεννησα με καισαρικη και ενω μου εφαιρνα και συμπληρωμα πιπερο δεν το εδινα ο μικρος μεχρι περιπου ενα μηνα κοιμοταν καθ θηλαζε καθε τεσσερις ωρες

μετα το μηνα θηλαζε πολυ το πρωι αλλα το βραδυ κοιμοταν στις εντεκα και ξυπνουσε το πρωι θηλαζε χωρις μετρο ολη τη μερα

στο διμηνο ξεκινησαμε να ξυπναμε καθε ωρα και συνεχεια τη μερα δε θυμαμαι ποσο επινε θηλαζε το νορμαλ τετραωρο αλλα μετα ξεκινουν αλλα που οτι ειχε αναγκη ηθελε να πιπιιλισει λιγο και το βραδυ ηταν μονο στηθος καπου εφτα μηνων το πηρα στο κρεβατι και απλα κοιμομουν γυμνη και επαιρνε το στηθος οποτε ηθελε σχεδον συνεχεια 

καπου 18  μηνων αρχισε να κοβει τα πρωινα δε ζητουσε αλλα το βραδυ και παλι συνεχεια οποτε ειναι στο παιδι θα περασει διαφορες φασεις και αν αποφασισεις να το θηλασεις για καιρο θα σου ζηταει γαλα συχνα ακομη και αν δεν πιναει απλα και μονο για ασφαλεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσι μου κατ'αρχας να σου ζησει το μωράκι σου!

Αυτα που περιγραφεις ειναι ο,τι πιο φυσιολογικό και ταυτοχρονα κουραστικο αντιμετωπιζει μια νεα μανουλα που θηλαζει αποκλειστικά. Οσο περναει ο καιρος το μωρακι σου θα κανει πιο γρηγορες θηλαστικες κινησεις και οι μαραθωνιοι θηλασμοι θα σταματησουν. Ωστοσο ωραριο δεν εχει ο θηλασμος, ακομα κι αν το μωρο σου ειναι 8 ή 10 μηνών. Οταν ομως θα μπουν και οι στερεες μπορει απο μονο του να μη θηλαζει τοσο συχνα, γιατι θα τρεφεται κ με αλλες τροφες και επισης θα ειναι σε μια ηλικια που θα θελει να μπουσουλαει και να εξερευνει τον κοσμο, οποτε μπορει και να ξεχνιεται με το παιχνιδι. Σε λιγο καιρο ολα θα γινονται ρομποτικα και με πολυ λιγοτερη κουραση για σενα, αυτο στο εγγυωμαι! Μεχρι τοτε καλη δυναμη! Ο υπνος δεν εχει σχεση με το θηλασμο να ξερεις, μπορει το μωρο να τρεφοταν με μπουκαλι και να ξυπναγε εξισου συχνα και να χες να σηκωνεσαι κιολας απ το κρεβατι να αποστειρωνεις μπουκαλια. Οποτε καλυτερα αποδεξου το, σταματα να κοιτας το ρολόι και σιγα σιγα θα κοιμασαι κι εσυ κατευθειαν και θα χασεις την αισθηση του χρονου. Ελπιζω να χεις βοηθεια με τις δουλειες του σπιτιου, το σιδερο και το μαγειρεμα, για να μπορεις να ξεκουραζεσαι λιγο, οταν το μωρακι κοιμαται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall καλησπέρα!! Εμεις απο την ημέρα που γεννήθηκε η μικρή τρώμε χωρίς ωράριο.. άλλες φορές ανα μια ωρα, ειδικά στα άλματα, άλλες ανα 2-3 και έτυχε 4 μερες να μου κοιμηθεί σερί το βράδυ!! Τωρα πλέον που ειναι σχεδόν τρία μηνών (ημ.γεννησης 15/08) τρώει στις 6:30 ,8:30 κα8 μετα απο εκει δεν ειναι στάνταρ.. μπορε8 να ξυπνήσει στις 9:00 και παλι να θέλει ή να ξυπνήσει στις 11!! Μετα συνήθως την κρατάω ξύπνια γιατι την βάζω στο μαρσιπο και βολταρουμε για πρωινές δουλιες έξω και ρίχνει κανέναν υπνάκο στον δρόμο.. τρώει μετα κατα τις 13:00 και κοιμάται μια ωριτσα.. στις 2 παλι τρώμε και μένει ξύπνια μεχρι τις 4 όπου την κοιμίζω μαζί με την μεγάλη και ξυπνάνε μετα μαζί στις 6 το απόγευμα ... κατα τις 8 κανουμε το καθημερινό μας μπάνιο,μασάζ,γυμναστική κλπ μας παίρνει μεχρι τις 9 που την αφηνω λιγο να παίξει μονή της για να κάνω μπάνιο την μεγάλη και τις βάζω μαζί για υπνο στις 9:30. Απο εκει και πέρα ας πούμε αυτήν την στιγμή δεν ξύπνησε ακομα.. θα ξυπνήσει κατα τις 12 και άλλες 1-2 φορές μεσα στην νύχτα μεχρι τις 6:30 παλι που θα κάνει το πρωινό της τάισμα.. 

Δικιά μου συμβουλή: μην περιμένεις να κοιμηθείς και -όσο χαζό και αν σου ακούγεται- απόλαυσε αυτο το ξενύχτι γιατι δεν θα κρατήσει πολυ! Η μεγάλη μου κόρη πρώτη φορα ολόκληρη νύχτα κοιμήθηκε 1 εβδομάδα πριν τα 2α γενέθλια της και μου κακοφάνηκε λιγο!! Άσχετα αν κοιμόμουν πλέον ποιο ξεκούραστα.. 

θηλαζε το ξαπλωτα, μόνο έτσι θα την παλέψεις!!! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...