Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έθιμα λεχωνας ??? ?


Recommended Posts

Καλησπέρα και παλι, ειπα σήμερα να σας ταραξω στα θέματα!!! 

Λοιπον.. οταν γέννησα την πρώτη μου κόρη, για 40 μερες δεν εμενα έξω απο το σπίτι μετα την Δύση, ούτε στο μπαλκόνι έβγαινα. Δεν ερχόταν κανένας μετα και αν τύχαινε, τον θυμιατιζα ?. Δεν ερχόταν κανείς σπίτι με περίοδο οταν ηταν η μαμά μου και το επέβαλε με το ντε και καλα σε όλους!!! (Έμεινα όμως αναγκαστικά έξω μετα την Δύση για 5 ημέρες οταν νοσηλεύτηκε 23 ημερών στη ΜΕΝΝ στα πρόωρα και ήμουν όλη μέρα στο νοσοκομείο, δεν θα άφηνα το μωρο για τα έθιμα)

Τα πράγματα όμως τωρα στη δεύτερη ειναι αλλιώς.. αυριο ξεκινάμε σχολείο, ακομα απλώνω πλυντήρια έξω και πρεπει να τα μαζέψω σε λιγο και να αρχίσω το σιδέρωμα και μετα να βάλω και ενα ακομα και να το απλώσω! Πως θα το κάνω αυτο αφού δύει ο ήλιος?

Επισης δεν μπορω τέτοιες ζεστές μερες να κρατάω την κόρη μου μεσα αντί να παει να φάει κανένα παγωτάκι, να παίξει κλπ.. να πω την ‘αμαρτια’ μου, εχθές πήγαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά σε ταβέρνα για ψαράκι γιατι γιόρταζα και γυρίσαμε μετα την Δύση και στο αυτοκίνητο έλεγε κοροϊδευτικά ο άντρας μου στην μεγάλη μας : έλα να φτάσουμε γρήγορα σπίτι γιατι σε λιγο η μαμά και η μπεμπα θα γίνουν βαμπίρ... και εκει σκέφτηκα και λέω, ρε μπας και ειναι ολα μ@€#& και τζάμπα δεν βγαίνουμε καμία βόλτα τα απογεύματα???? 

Θεωριτικα απο όσο ξερω αυτές οι 40 μερες τις εκκλησίας, υπάρχουν γιατι παλια τα βρέφη ηταν απροστάτευτα απο αρρώστιες και οι γυναίκες τοτε δούλευαν στα χωράφια σε σκληρές δουλειές. Οπότε για να ξεκουράζονται και για να μην αρρωσταίνουν και τα βρέφη τους βγήκαν αυτές οι 40 μερες που εκφράστηκαν απο την εκκλησία για να τις τηρούν όλοι..τοτε ενα κρύωμα να πάθαιναν τα μωρά ηταν επικίνδυνο.. δεν ξερω κατα πόσο ισχύει και αυτο.. γιατι και αν το πολυσκεφτουμε, οι οικογένειες που εχουν ενα μεγάλο παιδι γυμνασίου και ενα νεογέννητο, πως στέλνουν το μεγάλο φροντιστήριο?? Ή μήπως το κρατάνε και κλειδωμένο στο σπίτι μεχρι να ξεΛεχωνιασει η μάνα του? Δεν νομίζω....

Εσεις τι γνώμη έχετε?? Τι κάνατε ως λεχώνες?? ??????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έκανα γιατί απλά δεν τα πιστεύω. Αν εσύ νιώθεις καλύτερα να τα εφαρμόζεις, να τα εφαρμόζεις. Αν δέχεσαι πιέσεις να τα εφαρμόζεις και δυσκολέυεσαι, κάτσε και σκέψου αν αξίζει να πιέζεσαι για τέτοια πράγματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει το κοριτσι σουυυ!! Εγω στο πρωτο μου παιδι εβγαινα κανονικα γιατι ενιωθα οτι πιεζομουν με το να ειμαι κλεισμενη μεσα στο σπιτι δεν το αντεχα,τον μικρο τον εβγαζα μονο γ παιδιατρο κ αυτο γτ ηταν χειμωνας κ δεν ειχα που να παω!! Μην καταπιεζεσαι ουτε εσυ ουτε το μωρακι σου θα παθει τιποτα, βεβαια αυτο ειναι στα πιστευω του καθενα.. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα εγω θεωρω οτι δε υπαρχει κανενας λογος να κανεις τετοια προγραμματα λογο των εθιμων κομα και θρησκευτικα να το παρεις μπορεις να βγεις !! αυτα ηταν υπερβολες των παλαιοτερων που ηταν αλλες οι συνθηκες ζωης των γυναικων !!!! εγω λεω να απολαυσετε τις καλοκαιρινες μερες που εχουμε ακομα πριν πιασουν τα κρυα!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι είναι κουραστικό και αυτό μωρέ τοση ώρα εκεί δεν σε αφηνουν να πας βόλτα για να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα  Εσενα σου ειπα ποτε να την κανείς; Εμένα μου είπε μετά το Πάσχα 
    • Καλώς ήρθες αργούν να εμφανιστούν όπως είπες και katiana 1987 γιατί είσαι νέο μέλος οσο  σου επιτρέπει να γράφεις ώστε να φταστείς τα 20 μνμ για να εμφανίζονται αμέσως 😊
    • Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα με το καλό το μωρακι σας 😊 επειδη εισαι καινούργιο μέλος αργούν λίγο τα μνμ σου αλλά μόλις τα βλέπουμε θα σας απαντάμε  εμενα είναι το δεύτερο παιδάκι θα σου πω εγω τι έκανα γιατί κάθε κοπέλα θέλει και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα  Στο ιδιωτικό που γέννησα εγω στο Ιασώ στο μαιευτήριο θα πάρεις ένα φορμάκι με το οποίο θα φύγει το μωρο από εκεί.. εγω την είχα βάλει κοντομάνικο φορμάκι και γέννησα τέλη Αυγούστου έχει πολύ ζεστη αλλά είχα μαζί μου άλλο ένα μακρυμάνικο καβάτζα το οποίο δεν χρειάστηκε..  εγω είχα πάρει νούμερο 1 το 0 είναι πολύ μικρό και γέννησα 3280γρ 49cm ήταν φαρδύ το ηθελα να είναι άνετο όλα τα είχα πάρει κοντομάνικα τα μωρά   θέλουν ελαφρυ ντύσιμο ειδικά το καλοκαίρι άσε που μεγαλωνουν πολύ γρήγορα.. από orchestra είχα πάρει  ήταν καλά γενικα τα πιο πολλά ρούχα ακόμα και τώρα που είναι 1,5 χρόνων ψωνίζω από εκεί  εγω είχα ένα μπιμπερό και μια πιπιλα κανονικά λένε η πιπιλα μπαίνει μετά που σαραντίσει το μωρο όχι νωρίτερα όποτε μάλλον η πιπιλα είναι άχρηστη στην αρχή αφού δεν επιτρέπεται αν θηλαζεις το παιδί για να μην πάθει σύγχυση θηλων.. εδώ να πω ότι εμένα πιπιλα το παιδί δεν πήρε ποτε..  τωρα ότι άλλο θες και μπορω να βοηθησω πες μου 😊
    • Καλημέρα και καλώς ήρθες κορίτσι μου. Κι εγώ τα σκέφτομαι αυτά. Αλλά όλες οι ήδη μανούλες μου είπαν να μην πάρω πολλά για αρχή και να το δω στην πορεία! Δηλαδή... 5-6 ζιπουνάκια, 5-6 φορμάκια κ.ο.κ. Το νούμερο θα το δούμε ανάλογα με τα κιλά του μωρού που θα έχει περίπου στο τέλος του 7ου φαντάζομαι! Δεν ξέρω αν λέω κάτι λάθος. Απλά κι εμένα ως πρώτο μωράκι, πάω ψάχνοντας!
    • Καλημέρα κορίτσι μου. Όχι, δεν πρέπει να πατήσεις κάτι. Είσαι δοκιμαστικό μέλος και καθυστερούν να φανούν τα μηνύματα σου! Πρέπει να φτάσεις τις 20 δημοσιεύσεις για να εμφανίζονται αμέσως...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...