Μετάβαση σε περιεχόμενο

Είμαι υπερβολικη;


Recommended Posts

Γειά σας κοριτσια!Εχω μια κόρη 4 μηνών κοντά..Σταμάτησα να δουλεύω στον 8ο γιατί δεν ήθελα με τίποτα να κλειστω στο σπίτι και γιατί ήμουν από τις τυχερές που δεν χρειάστηκε να μείνω ξάπλα..Έχουμε χώρο ομορφιάς με τη μητέρα μου και όπως καταλαβαινετε έχω το ελεύθερο να επιστρεψω οπότε το αποφασίσω..Θηλαζω,οπότε εχω στο μυαλό μου ότι θα επιστρέψω στον χρόνο περίπου..Η πεθερά και η μαμά δουλεύουν οπότε δεν ξέρω τι θα κάνω τότε και ούτε θέλω να το σκεφτώ ακόμα αυτό.

Αυτό που με προβληματιζει είναι άλλο..Βασικά οχι εμένα , τον άντρα μου..Μάλλον έχει δίκιο αλλά δεν είμαι σίγουρη και ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε..

Δεν μπορώ να εμπιστευτώ σε κανέναν το μωρό..Ούτε καν στη μαμά μου.Όχι ότι μου έχει δώσει δικαίωμα, ίσα ίσα τη συμβουλευομουν στην αρχή αλλά πλέον έχω αποκτήσει την δική μου άποψη πάνω στο μεγάλωμα του παιδιού και τις δικιες μας συνηθειες και δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον.

Ο άντρας μου θέλει να πάμε ένα θέατρο,ένα σινεμά και εγώ δεν θέλω να αφήσω τη μικρή ούτε για ένα τρίωρο πχ..προσπαθεί με τον τρόπο του να με βοηθήσει να το ξεπεράσω δηλαδή μια φορά πήγαμε όλοι βόλτα με το καρότσι και κάποια στιγμή με παρότρυνε να περπατησουμε λίγο πιο αργά με αποτέλεσμα να χαθούμε για κανα μισάωρο με το καροτσι και τους γονείς μου..Οκ δεν είχα πρόβλημα, ήμασταν βόλτα..

Στο σπίτι όμως αν την αφήσω και αρχίσει να κλαίει; Δεν μου αρέσει να την έχουν αγκαλιά συνέχεια. Αυτό μου έχει κολλήσει από την πεθερά μου.όση ώρα πάμε σπίτι της να δει το μωρό την έχει αγκαλιά και περπαταει.Κοιμάται το μωρό μετά (μας βγαζει από το πρόγραμμα) και όταν ξυπνήσει,πάλι τα ίδια..της το έχουμε πει και λέει λίγο ακόμα..Και μετα απο πιεση καθεται.Δηλαδή αν δεν είμαστε εκεί τι θα κανει;Δεν θέλω να μάθει το μωρό έτσι.Δεν της στερω την αγκαλια φυσικά αλλα αυτό έχει γίνει συνήθεια πλέον. Αγκαλιά και περπάτημα. 

Είμαι υπερβολικη βρε κορίτσια; πείτε μου!! Πως θα το ξεπεράσω; 

Ο αντρας μου έχει γενέθλια στις 20 του μήνα και θέλω πολύ να του κάνω έκπληξη και να πάμε για ένα φαγητό..Αλλά προσπαθώ από τώρα και το παλεύω μέσα μου να δω τι θα κάνω.9.30 το μωρό κάνει μπάνιο,τρώει και κοιμάται περιπου στις 10.15..Να την βάλω για ύπνο και να πω στην μαμά μου να έρθει;και η γυναίκα την άλλη μέρα δουλεύει το πρωί να πρέπει να γυρίσει σπίτι της κατά τις 1 πχ.? Μου φαίνεται ότι θα την ταλαιπωρησω.από την άλλη να την αφησω να κάνει το μωρό μπάνιο,να το ταισει(με μητρικο) και να το βάλει εκείνη για ύπνο δε θέλω .Δεν ξέρει πως τα κάνουμε εμείς! Τι θα κανωω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα φίλη μου! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και την οικογένειά σου. 

Δεν σου γράφω για να σε συμβουλέυσω, άλλωστε ποια είμαι εγώ για να κάνω κάτι τέτοιο! Θα σου πω όμως την δική μου ιστορία- εμπειρία και ίσως κερδίσεις κάτι από αυτό.

Γέννησα Δεκέμβριο 2016 και επέστρεψα στην εργασία μου τον Φλεβάρη του 2017 (ιδιωτική υπάλληλος). Εννοείται ότι έκοψα με χάπια τον θηλασμό αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Η μητέρα μου που το ανέλαβε από 2 μηνών το μωρό ερχόταν και το έπαιρνε τα πρωινά από το σπίτι και το κρατούσε στο σπίτι της μέχρι να σχολάσω και όταν ήμουν απογευματινή της το πήγαινα εγώ το μεσημέρι και μου το έφερνε το βράδυ. Στους 6 μήνες μπήκε στο παιχνίδι και η πεθερά μου η οποία πριν φοβότανε να αναλάβει το μωρό. Και όταν φοβότανε εκείνη μια εγώ φοβόμουνα 10, όπως καταλαβαίνεις! Το μόνο που δεν αποφάσιζα εύκολα είναι να το αφήσω να διανυκτερεύσει σε γιαγιάδες γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσε να κοιμηθεί, μήπως γκρίνιαζε κλπ. Μέχρι που ο σύζυγος μου έκανε συζήτηση και δικαίως κατά την γνώμη μου ότι και εμείς είμαστε ζευγάρι και πρέπει να κοιτάμε που και που την σχέση μας και έτσι κανονίσαμε να πάμε μια εκδρομή 1 διανυκτέρευση. Το μυαλό μου ήταν στο μωρό, πήρα 10 φορές τηλέφωνο την μαμά μου αν έφαγε, αν κοιμήθηκε, αν έκανε κακά κλπ.

Φέτος το καλοκαίρι οι γονείς μου προθυμοποιήθηκαν να τον πάρουνε μαζί τους στην θάλασσα, έχουμε σπίτι και έτσι θα μπορούσε να μείνει μέρες να διασκεδάσει και εμείς κάπως να χαλαρώσουμε. Ένα κόμπος ανέβηκε στον λαιμό μου, δεν ήξερα τι να απαντήσω! Κάτσαμε με τον άντρα μου και το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να τον στείλουμε δοκιμαστικά για 1 εβδομάδα και αν δεν πήγαινε καλά το πράγμα θα πήγαινα να τον πάρω. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ'ευχήν, το παιδί μου πέρασε καλά, οι γονείς μου φυσικά και ακολούθησαν το ήδη παγιωμένο πρόγραμμα του παιδιού και εγώ χάρηκα που το παιδί άλλαξε παραστάσεις, έκανε μπάνιο στην θάλασσα και γέμισε εμπειρίες. 

Σου εύχομαι να πάρεις την καλύτερη απόφαση για σένα και να θυμάσαι ότι ότι και να κάνεις θα νιώθεις τύψεις είτε προς το παιδί σου είτε προς τον άντρα σου γιατί έτσι γινόμαστε οι γυναίκες αφού γίνουμε μάνες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου..

Η διανυκτετευση λογικά θα έρθει τελευταία και όταν το μωρό θα κοιμάται χωρίς να ξυπνάει..

Όμως όταν άφηνες το μωρό έβλεπες κάποια αλλαγή όταν το έπαιρνες; πχ στις συνήθειες του;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν μπορώ να πω ότι έβλεπα αλλαγές στις συνήθειές του. Τις χαζομάρες τους τις κάνανε και οι μεν και οι δε αλλά δεν είναι ικανές να αλλάξουν τις συνήθειες του μωρού.  Και σε γενικές γραμμές σεβόντουσαν αυτά που τους έλεγαν και τα τηρούσαν. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 10 months later...

Αν ειναι ανοιχτομυαλοι και συζητησιμοι οι γονεις μας,καταλαβαινουν οτι μεγαλωνουμε τα παιδια μας διαφορετικα απ οτι μας μεγαλωσαν..Και εγω στο πρωτο μου δυσκολευομουν,μετα ολα ηρθαν θελοντας και μη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...