Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καθιστη θεση μωρου


Recommended Posts

Καλημερες!!

Ηθελα να σας ρωτησω απο ποτε βαλατε να μωρακια σας σε καθιστη θεση. Η μικρη μου διαμαρτυρεται συνεχεια οταν την εχω ξαπλα. Στο ριλαξ την βαζω σχεδον σε καθιστη θεση κ στο καροτσι (που εχει το ψιλοκαθιστο καθισμα του αυτοκινητου), πολλες φορες προσπαθει να σπρωξει το σωμα της προς τα εμπρος.

Ηρεμει στην αγκαλια οταν την εχω καθιστη κ αν την ξαπλωσω παλι διαμαρτυρεται. Σημερα την εβαλα για λιγα δευτερολεπτα να κατσει κ γελουσε το σκατο!! Φοβηθηκα ομως να την αφησω γιατι ειναι μονο 3μηνων κ μιας βδομαδας.. Στο επομενο ραντεβου θα ρωτησω την παιδιατρο αλλα μεχρι τοτε μηπως ειναι λαλακια που την εχω τοσο καθιστη κ της κανω καμια ζημια??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν την έχεις ξαπλωμένη ανάσκελα την βλέπεις να προσπαθεί να γυρίσει μπρούμυτα ή να σηκώσει το σώμα της προς τα πάνω?

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 28 λεπτά, ο/η KONSTANTIA είπε:

Όταν την έχεις ξαπλωμένη ανάσκελα την βλέπεις να προσπαθεί να γυρίσει μπρούμυτα ή να σηκώσει το σώμα της προς τα πάνω?

 

Το σωμα της οταν την βαζω μπρουμυτα, το σηκωνει εδω κ πολυ καιρο.

Μπρουμυτα μονη της ομως μου γυρισε μονο μια φορα πριν κανα 10ημερο κ δεν το ξανακανε. Σκεφτομαι μηπως δεν της δινω τις ευκαιριες να γυρισει γιατι με το που σκουξει, παω απο πανω της κ ειτε την παιζω ειτε την παιρνω αγκαλια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φυσικά πρέπει να τις δίνεις τα ερεθίσματα και τις ευκαιρίες να γυρίζει αλλά να είσαι πάρα πολύ προσεκτική μην σου πέσει και χτυπήσει. Όσον αφορά το κάθισμα, νομίζω ότι το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό που κάνει κάποια πράγματα και απλά εμείς μαθαίνουμε δίπλα στα παιδιά μας. Να την βάζεις να κάθεται όπως βλέπεις ότι την βολέυει και δε δυσανασχετεί και σιγά σιγά θα σου δείξει τις προθέσεις της.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω ρε κοριτσι! Οσοι απο το περιβαλλον μου ειδαν το ριλαξ με σκλυλοβρισαν οτι θα κανω κακο στη λεκανι της κ τετοια.. Για ολα τα αλλα που ειχα ακουσει κριτικη δε θορυβηθηκα, αλλα αυτο με αγχωσε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η ζωή της νέας μανούλας είναι γεμάτη άγχος και παραπληροφόρηση, αγαπημένη μου. Όλοι ξέρουν και όλοι έχουν άποψη. Εγώ σου λέω απλά να δεις τις ανάγκες του δικού σου παιδιού και να κάνεις ανάλογα. Αυτό το πρόβλημα είχα και εγώ από την αρχή με τις "γνώμες" των ειδημόνων που με περιτριγύριζαν και χρησιμοποίησα το αμαρτωλό ριλάξ και το παιδί μου μόνο από το ταβάνι δεν κρεμάστηκε ακόμα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary Επειδή έχω ήδη χάσει την αίσθηση του χρόνου έψαξα στις φωτογραφίες μας να δω πότε του σηκώσαμε την πλάτη του καροτσιού και ήταν πριν κλείσει τους 4 μήνες. Την είχε καταβρει που μπορούσε να χαζεύει κάτι άλλο εκτός απ΄την κουκούλα του καροτσιού και τον ουρανό! Για το ριλάξ η παιδίατρος μας είχε πει μετά τον πρώτο μήνα ότι επιτρέπται, οπότε τον βάζαμε κι εκεί ειδικά κάθε πρωί, την ώρα που πίναμε το καφεδάκι μας. Μετά βαριόταν και ήθελε παιχνίδια.  Γενικότερα συμφωνώ με την @KONSTANTIA το κάθε μωράκι έχει το ρυθμό του κι αν το παρατηρήσεις θα δεις ότι σου δείχνει κάθε φορά τι θέλει και μέχρι που μπορεί. Αυτό που θυμάμαι πάντως ήταν ότι τον βάζαμε πολύ μπρούμυτα και σήκωνε το κεφαλάκι του, μέχρι που κουραζόταν βέβαια και άρχιζε να διαμαρτύρεται, αλλά αυτό τον βοήθησε πιστεύω στο να μπουσουλήσει γρήγορα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσι μ τ μωρο δ πρέπει να κάθεται στον πωπο της. Να ρίχνει τ βάρος δηλ στη μέση της. Το κάθισμα τ αυτοκινήτου είναι ιδανικό για αυτή την ηλικία γτ έχει κλίση κ μπορούν να βλέπουν. Επίσης δ κάνει να τη βάλεις να κάτσει μόνη της. Στο ριλαξ φαντάζομαι έχει όρθια κλίση όλο τ κορμάκι της κ όχι η μέση με τ πωπο να κάνει 90 μοίρες. Τα μώρα όπως μ είπε ο γιατρός δένουν από πάνω προς τα κάτω. Πρώτα στηρίζουν ρ κεφάλι τους, μετά τη μέση τους κ τέλος τ πόδια τους. Συγκεκριμένα δ με άφηνε να τη βάλω εντελώς καθιστή πριν τους 6 μήνες. Στην αγκαλιά μας όμως την είχα ψιλό καθιστή από 4 μηνων αν θυμάμαι καλα. Επίσης 3.5 μηνων σήκωσα ένα κλικ τ θέση στο καρότσι για να χαζεύει καλύτερα. Σταδιακά ανέβασα κ τη θέση.

Μπρούμυτα την έβαζα από 2 μηνων. Ισα ισα για μισπ λεπτο.Στην αρχή έκλαιγέ. Στη συνέχεια συνήθισε κ της άρεσε. Από 3 μηνών πάλευε να γυρίσει άλλα πλάκωνε τ χεράκι της οπότε τη βοηθουσα κ 3.5 μηνων γυρνούσε από μόνη της. Την βοήθησαν πιστεύω παρά ποκυ οι ασκήσεις π κάναμε κάθε βραδυ πριν τ μπανάκι. Αλλά ξέρω κ μωρά π γύρισαν μπρούμυτα 7 8 μηνών. Δεν τους άρεσε καθόλου. Επίσης η δικιά μ σε ριλαξ δ έκατσε ποτέ πάνω από 2 λεπτα. Ζορίζοταν, γκρίνιαζε, τςντωνοταν. Ηθελε την απλά τ κρεβατιού γτ πάλευε να κάνει πράγματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια μου σας ευχαριστω παρα πολυ για ολη σας την βοηθεια κ την καλη σας διαθεση, ολον αυτον τον καιρο..!

Κ τις υπολοιπες φιλες στο φορουμ!!

Θα σας αποχαιρετησω για λιγο καιρο (ξερω θα χαρμανιασετε μακρια μου). Δε θα εχω ιντερνετ για τους επομενους.....ελπιζω μονο κανα 2 μηνες κ το κινητο μου δεν ενδεικνυται κ πολυ για πλοηγησεις (επιστροφη στη φυση)!!

Πολλα πολλα φιλια σε ολες!! Το νου σας - Θα επιστρεψω ε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...