Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τελικά εδραιώθηκε;


Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας για άλλη μια φορά!!!

Το στήθος μου για πολύ καιρό τώρα ήταν μαλακο πολύ..Δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό σε αυτή τη φάση..δίνω στήθος και γεύμα την κάθε φορά..

Χθες έλειψα από το σπίτι ένα τετραωρο  (είχα κάνει τις αντλήσεις μου κανονικα) όταν γύρισα θηλασα από μια πλευρά κ.ο.κ...Το βράδυ όμως 2 φορές θηλασα από αριστερά και ξαφνικά ξυπνάω και βλέπω τη μπλούζα μου μούσκεμα και το δεξί έτοιμο να εκραγεί..Το μωρό είχε 2.5 ώρες να φάει και με το πρώτο γκουκ ενώ κοιμόταν την έβαλα στο στήθος..

Η ερώτηση μου είναι..Γίνεται ενώ έχει εδραιωθεί ο θηλασμός να συμβεί κάτι τέτοιο ή απλά δεν εδραιώθηκε ακομα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, το παρακολουθώ! Πόσες μέρες από τον τοκετό είσαι; 

εγω είμαι στις 20 σχεδόν και χθες έφαγα τρελή απογοητευση, πάνω που όλα είχαν αρχίσει και έφτιαχναν και οι θηλασμοι άρχισαν και γίνονταν σχεδόν ευχάριστοι, ξανααανοιξε η αριστερή θηλή μου και πάλι τρελός πόνος την ώρα που θήλαζε και κάψιμο στο στήθος, σήμερα είναι κααααααπως καλύτερα χωρίς κάψιμο και με λιιιιιγο λιγότερο πόνο στη θηλή και στο μόνο που ελπιζω είναι να του πάρει λιγότερο χρόνο από πριν να θρέψει γοατι υποτίθεται ότι τώρα έχουν αρχίσει και σκληραίνουν..... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ Λευτέρη να ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω..Ήμουν ενα βημα πριν κοψω το θηλασμο και με εσωσαν τα κοχύλια και το βορικο οξύ..Έχω διαβάσει ότι ο πόνος στη θηλη ισοδυναμη με ακροτηριασμο..

14/03 γεννησα,αλλά στην αρχή για διάφορους λόγους της έδινα και ξένο..Λίγο πριν σαραντησουμε της το έκοψα και θηλάζει αποκλειστηκα!και περίπου πριν 15 μέρες το στήθος μου μαλακωσε τελείως γι αυτό και νόμιζα ότι εδραιώθηκε..Δεν ξέρω τι να πω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βορικο οξύ; δεν το έχω ξανακούσει... εγώ βάζω βαλσαμελαιο, οινοπνευμα(κάποιες φορες) και πουρελαν για πεεεεες για το βορικο.... 

περιμένω πως και πως να ηρεμήσουν οι θηλές και να θηλάζει χωρίς να με ενοχλεί τουλάχιστον ρε γαμωτο.... δηλαδή πως έχει κάτσει κιόλας και το πονεμένο πάντα θηλάζει μετά το φαγητό και κάθε φορά νιώθω ότι θα μου βγει το φαγητό από τα μάτια απο τον πόνο.... ή το βράδυ που είμαι κοιμισμένη και την θηλάζω από αυτό μιλάμε ξυπνάω τέρμα..... :( 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βορικο οξύ μου το έφτιαξε φαρμακοποιός και έκανα σαν κομπρεσουλες..Και ανακουφιζομουνα παπάρ πολύ! Πουρελαν επίσης εβαζα κάποιες φορές μαζί με τα κοχύλια όμως γιατί αλλιώς κολουσε στο σουτιέν κλπ..

Επίσης να σου πω και το άλλο που μπορει να σε βοηθήσει..δοκίμασε να μην θηλαζεις κάθε φορά στην ίδια στάση..Το βράδυ αν μπορείς κανε εναν θηλασμο ξάπλα..Απλά για να μην σε πληγωνει στο ίδιο σημείο..ειλικρινά και εγώ στην αρχή αναρωτιόμουν αν θα ευχαριστηθω ποτε τον θηλασμό..πίστεψέ με..Και εμένα κορίτσια από το φόρουμ μου έδωσαν πολύ δύναμη..Θα έρθει η ώρα που δεν θα καταλαβαινεις τιποτα..Και δεν είσαι μακριά..Πάρε κοχύλια αν δεν έχεις...Είναι φάρμακο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να  σας ζήσουν!!!

Ίσως σου αύξησε την παραγωγή @Minimeγια αυτό πρηστικες  .. Εγώ ορκιζόμουν γ μηνες !!!! 

 

και η αρχή χαλια.. μάλλον δεν τον έβαλα κ γω καλά στο στήθος και πολύς πόνος και πόνος πόνος πόνος.... υπομονή @Λευτέρης 

εγώ έβαζα και pourelan της  medela για τη θηλή... 

θέλει πολύ υπομονή! εύχομαι να μη πονάς!!! ειδικά όταν έχει να πίνει πάνω από 2 ώρες κ έχει έρθει γάλα αρκετό εκεί πονάω πολύ ... 

να βασίζεται λίγο με το χέρι αν έχετε πριστει... μην πάθετε καμία μαστιτιδα 

... να σας ζήσουν κ πάλι...

εμένα κόπηκε τ γάλα τώρα στη 20η εβδ της εγκυμοσύνης μου κ ο μικροςψαχνει και δε βρίσκει..  ουφ :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kpριτσαρες, πηγα πολλες φορες απο χθες να σας απαντησω αλλα καθε φορα λιγο πριν τελειωσω την απαντηση μου με πετουσε εξω. (ελπιζω να μην ξαναγινει γιατι θα το σπασω)!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπαρχουν κι αλλοι λογοι που μπορει να οδηγησουν σε πρηξιμο-πετρωμα του στηθους (εκτος απο τη μη εδραιωση του θηλασμου).

Σας γραφω τον δικο μου:

Ενω εγω κ ο θηλασμος τα πηγαμε απο την αρχη πολυ καλα κ τα πρηξιματα κλπ δεν κρατησαν πολυ, ξαφνικα τον προηγουμενο μηνα αδιαθετησα!! Για 2 μερες ειχα μικροτερη ροη με αποτελεσμα αντι η μικρη μου να θηλαζει κοντα στο 2ωρο, οπως εχει συνηθησει, να ζηταει το στηθος καθε ωρα. Επισης αντι να θηλαζει μεσα σε λιγα λεπτα παλευε αρκετη ωρα-μιας κ δεν ειχε συνηθισει αυτην τη ροη.

Το αποτελεσμα ολων αυτων ειναι πως μετα απο 2 ημερες που η ροη μου επανήθε το στηθος λογω της πολυ μεγαλυτερης ζητησης, τουμπανιασε κ πρηστικε τη νυχτα (σημ. Τη νυχτα ετσι κι αλλιως το στηθος γεμιζει περισσοτερο).

Ομοια λοιπον αυτο μπορει να συμβει επειδη το παιδι μπορει να ειχε καποιο αλμα αναπτυξης ή επειδη μπορει για καποιο λογο να πιπιλισε παραπανω..!

Οσο για την θηλη, κοριτσια αυτο της περισσοτερες φορες εχει να κανει με το πιασιμο της θηλης. Δοκιμαστε νεους τροπους, νεες στασεις, προσεξτε πως βγαζετε το μωρο κ αν ειστε πληγωμενες μην το αφηνετε να πιπιλιζει (γιατι το μωρο πιπιλιζει δεν πιανει την θηλαια αλω απο τη βαση της αλλα ασχολειται κυριως με την ρωγα).

Εχετε πει στον παιδιατρο σας να ελεγξει τον χαλινο της γλωσσας??

Οσο για το μασαζ σε περιπτωσεις εντονου πετρωματος που δεν υποχωρει, βοηθαει παρα πολυ. Ντουζακι τη νυχτα με ζεστο νερο κ με λιγο σαπουν στο στηθος κανουμε μασαζ σαν να το αρμεγουμε κ αδειαζουμε λιγο απο το γαλα. 5 λεπτα στο καθε στηθος ειναι καλα. Επειτα πετσετα με παγωμενο νερο.

Θα το βρειτε κοριτσια μου..! Εχετε θέληση!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παραλλαγή της συμβουλής που σας έδωσε η @Rosemary για την προληψη της μαστιτιδας, αν νιωσετε οτι πετρωνει το στηθος σας. Το ειχα παθει κι εγω περιπου στο διμηνο, πανω που νομιζα οτι εδραιωθηκε ο θηλασμος, αλλα αλλαξαν οι αναγκες του μικρου και πετρωσε πολυ το ενα στηθος και πονουσα κιολας! Τη συμβουλη μου την εδωσε φιλη που ειχε παθει μαστιτιτδα και ειχε συμβουλευτει μαια και με εσωσε πραγματικα! Πρεπει ομως να το τηρησετε ευλαβικα, αν εχετε μεγαλο προβλημα!

Ανα 3ωρο!!!

5 λεπτα ζεστες κομπρεσες (με το ρολόι όλα αυτά-φαίνεται λίγη η ωρα, αλλα ειναι ατελειωτη, αν το τηρησεις 100% και ανα 3ωρο σε συνδυασμο με τους θηλαμσους του μωρου εγω τα ειχα παιξει, αλλα μετα απο 2 24ωρα βρηκα την υγεια μου!)

5 λεπτα μασαζ με κυκλικες κινησεις με το δεικτη ξεκινωντας από έξω και πηγαίνοντας προς τα μέσα μέχρι τη θηλαια αλω

5 λεπτά άρμεγμα είτε με θήλαστρο είτε με το χέρι (εγώ δεν ειχα θηλαστρο και εβγαζα με το χερι).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...