Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ψυχολογία εγκύου; Κατάθλιψη;


Recommended Posts

Κορίτσια θα τρελαθώ. Αποφάσισα να τα γράψω εδω γιατι δυστυχως οπου κ αν τα πω εξω νομιζω πως με κοιτάνε σαν εξωγήινη κ εννοειται δεν εχω την απαίτηση να καταλάβουν κ τι τους λεω

το προβλημα μου ειναι η ψυχολογία μου. Ολα μου φαίνονται μαύρα στραβα κ λάθος. Εχω πιεστεί παρα πολυ με την ολη διαδικασία, προσπαθούσαμε 2 χρονια για μωρακι κ τωρα που μας ηρθε η ευλογία εγω δεν μπορω να χαρώ τιποτα..

εχω νεύρα με τον αντρα μου για το παραμικρό, αλλα δυστυχως δεν μπορω να το ελέγξω κ οταν το καταλαβαινω ειναι πλέον αργά. Τσακωνόμαστε πια τοσο συχνα κ έντονα που νομιζω πως θα χωρίσουμε πριν γεννήσω τελικα.. εντωμεταξύ ζήτησα κ απο τον γιατρο μου να ξεκινήσω πιλάτες για εγκύους κ μου το απαγόρεψε, το έβλεπα κ αυτο ως λιγο να ξενοιάσω να κανω κατι για εμενα να αλλαζει η ψυχολογία μου λιγο αλλά έφαγα κ εκει τα μουτρα μου. Τι να κανω ρε κορίτσια θα σκάσω.. ξερω πως ειναι φυσιολογικό λόγω ορμονών ολο αυτο το χάλι κ αυτη η κατάσταση αλλά γίνομαι πολυ σπαστική κ εκνευριστική κ τελικα κανω κακο στο μωρο μας στον αντρα μου σε εμενα στην σχέση μας στα παντα. Νομιζω πως θα τρελαθώ θα σκάσω δεν ξερω πως να το διαχειριστώ κ τι να κανω, απο η αλλη κ ο αντρας μου οσο υπομονη κ να θελει να κανει σκάει κ αυτος ο δόλιος ... αδιέξοδο 

συγνωμη για το μεγαλο κείμενο ! Φιλια σε όλες 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρε συ κορίτσι, μηπως αν δεις οτι δε σε εκτονωνει τιποτα απολυτως απο αυτα που σου ειπα σε αλλο ποστ, να πας σε ενα ψυχολογο? Να κουβεντιασετε δηλαδη. Να σου πει τη γνωμη του. Καμια φορα ξερεις μπορει να ξεσπαει και καποιο προβλημα πχ που εχεις στη σχεση σου και να μην το αντιλαμβανεσαι. Ειναι κριμα να μη χαρεις αυτες τις στιγμες που περνας με τον αντρα σου. Οχι για αλλο λογο, αλλα γιατι οταν θα ρθει το παιδι, τα νευρα θα σπασουν περισσοτερο (μαζι με την τρελη χαρα που θα σου δωσει βεβαια). Αλλα καταλαβαινεις τι εννοω, με την κουραση και τοαγχος. Νομιζω οτι ειναι μια καλη λυση αν δε σε βοηθησει κατι αλλο να πας να κουβεντιασεις με εναν ειδικο. Θα ξεσπασεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Kat-Cat Μωρε μια χαρά τα λες εσύ κ εδώ κ στο άλλο, απλα λέω να το παλεψω λίγο κ να μην το κάνω «θεμα» να μην του δωσω τόση αξια ρε παιδι μου!οχι οτι εχω κάποιο θεμα με την ιατρική βοήθεια αντιθετως θεωρώ πως βοηθάει πολυ κ πολλα θα είχαμε λύσει ολοι μας αν ζητούσαμε κ καμια βοήθεια πιο στοχευμένα που κ που. Ευχαριστω όπως κ να εχει παντως! Ευελπιστώ να τελειώσει σύντομα αυτη η κατάσταση να βρω την χρυσή τομή κ να χαρώ κ λιγο επιτέλους 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall σίγουρα τα ορμονικά παίζουν τεράστιο ρόλο... κα σε κάθε γυναίκα είναι διαφορετικά και το ορμονικό κομμάτι και το κομμάτι της χαράς της εγκυμοσύνης. Εγώ ευτυχώς δεν είχα ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, εκτός από ώρα που νομίζω ότι πιο πολύ ο φόβος μου είναι που μου κάνει τα νεύρα κρόσια παρά κάτι άλλο... η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν το θέλεις (που λες για τα 2 χρόνια προσπάθειας) όταν όντως έρχεται συνειδητοποιείς και τις ευθύνες που πάνε μαζί... και μπορεί να εχεις φρικάρει με όλα αυτα. Παρολαυτα και στο λέω είναι αγάπη καλό θα  ήταν Να επικοινωνήσεις με τη φαιναρετη που ναι και κοντά σου... εγώ επικοινωνησα χωρίς να ζω καθημερινά είναι όσα νεύρα... δεν κανεις καλο είναι σενα στο μωρακι Και στη σχεση σου, μην το αφήσεις να φτάσει στο αμην για να κανεις κάτι, πιαστο τώρα από τα μαλλια πριν γίνει Τεράστιο! Με αγαπη στα λεω.... ελπίζω να μην με παρεξηγείς 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Nicol μου! Συμφωνώ απόλυτα με την @Λευτέρης ! Κ εγώ περνάω βδομάδες με άσχημη ψυχολογία κ νεύρα στο σύντροφό μου, που το καταλαβαίνω ότι είμαι άδικη κ στενοχωριέμαι επιπλέον μετά. Δεν μπορώ να το ελέγξω τελείως. Με βοηθάει όμως η συζήτηση με τις φίλες μου, κ ειδικά μια που έχει παιδί, μου λέει ότι κ αυτή έτσι ένιωθε. Εφόσον ο περίγυρος σου δε σε καταλαβαίνει απευθύνσου αλλού. Δεν το μεγαλοποιείς, ούτε το κάνεις θέμα, ψάχνεις όμορφα και απλά να βρεις λύσεις που θα σε ησυχάσουν κ θα σε φέρουν κοντά με την οικογένεια σου! Αυτό αξίζει όλες τις προσπάθειες του κόσμου! Για μένα επικοινώνησε με κάποιον ειδικό σε θέματα εγκυμοσύνης κ μητρότητας, όπως η φαιναρέτη που λενε από πάνω. Όλα καλά θα πάνε κ θα βρεις τις ισορροπίες σου κορίτσι μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ούτε γιόγκα δε σε άφησε να κάνεις; Μπορείς να βρεις κ ομάδες διαλογισμού να κάνεις (έχει αρκετούς που κάνου στην επαρχία, πόσο μάλλον στην Αθήνα) - που είναι τελείως ακίνδυνο για το μωρό και θα σε χαλαρώνει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Λευτέρης φυσικα κ δεν σε παρεξηγώ κοριτσι μου καμια δεν παρεξηγώ οποια κ αν ειναι η αποψη της, αλλιως δεν θα το μοιραζόμουν. Απλα εδω νιώθω πως θα βρω συμμάχους κ βοήθεια απο την αποψη πως όλες ειμαστε πανω κατω στην ιδια κατάσταση κ καταλαβαινόμαστε ρε παιδι μου. Κ ευχαριστώ πολύ κ για την συμβουλή για την φαιναρέτη κ για τον χρονο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Soto για γιόγκα να σου πω την αληθεια δεν ρωτησα γιατι σκέφτηκα πως στην ιδια κατηγορία θα το κατατάσσει αλλιως θα μου το αντιπρότεινε εκείνος.

ειναι δύσκολες καταστάσεις το ξερω γιατι το ζω κ νιώθω ακριβως όπως ειπες άδικη κ αχάριστη πολλες φορες. 

Ευχαριστω πολυ ρε κορίτσια με χαλάρωσε κ μονο που το μοιράστηκα μαζι σας, τουλάχιστον δεν εχω αρχισει να τα χανω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να βριζεις εμας το χεις σκεφτει? αχαχαχαχαχ. Το χα προτεινει στην κολλητη μου. Οποτε θες να βριζεις τον φιλο σου της λεω παιρνε εμενα ρε παιδι μου :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαπη μ μ τ καλο τ μωρακι σ...  κ εγω μερικες φορες ετσι ημουν..δν θελω ν σ απογοητευσω αλλα απο τοτε π γεννησα ο αντρας μ απορω πως δν μ εχει χωρισει ακομη....   μιλαμε χιλιες φορες παραπανω απο αυτα π περιγραφεις...ελπιζω ν μ περασει συντομα γτ αλλιως πραγματικα δν μας βλεπω καλα... κ αυτο δυστυχως συμβαινει μονο μ τν αντρα μ...βεβαια ειναι κ στιγμες π ειμαστε τρισευτυχισμενοι μ τν μικρη μας...κ αλλες π δν θελω ουτε ν τν βλεπω..ο γιατρος μ ειπε πως ειναι οι ορμονες μ...ευχομαι ν γεννησεις κ ν ειναι ολα υπεροχα....  εμεις σμρ ειμαστε 41ημερων..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Kat-Cat αν μη τι αλλο εσεις θα πείτε αυτη ειναι έγκυος άστην να λεει κ θα γελάτε. Ο αντρας μου λεει πωπω παντρεύτηκα τρελή ρε ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 λεπτό, ο/η NicolVall είπε:

@Kat-Cat αν μη τι αλλο εσεις θα πείτε αυτη ειναι έγκυος άστην να λεει κ θα γελάτε. Ο αντρας μου λεει πωπω παντρεύτηκα τρελή ρε ?

ε γιαυτο σου λεω, πες τα εδω σε μας παιδι μου να τελειωνεις.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@katerinant95 κοπέλα μου να σας ζήσει η μπουμπου σας κ να ειναι γερή κ ευτυχισμένη! Να την χαίρεστε! 

Ω ρε μανα μου αμα συνεχίσει κ αφού γεννήσω καλα κρασιά θα με δέρνω εγώ η ίδια!!! Το καλό είναι πως το αναγνωρίζουμε κ το βλέπουμε κ το καταλαβαίνουμε το κακό ειναι πως το επαναλαμβάνουμε! Ελπίζω να τελειώσει ολο αυτο σύντομα κ για εμενα κ για εσενα κ για όλες κ να χαρούμε αυτη την ευλογία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παιδιά, άσχετο αλλά αυτό το τ9 τρατζικ δηλαδή! Λίγο απρόσεχτη να είσαι αλλά αντί άλλων γράφει... κορίτσι κάνε την εγκυμοσύνη σου να περάσει όμορφα! Δεν λέω εγώ ότι θα είσαι μέσα στην τρελή χαρά συνέχεια αλλά εγώ μόλις σκέφτομαι ότι μπαίνω στο μήνα μου σε 10 μέρες σοκάρομαι με το ποσό γρήγορα περνάει ο καιρός.... ????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Λευτέρης αυτο το επιβεβαιώνω κ εγω συνεχεια ! Σαν χτες θυμαμαι 27/12 το θετικό τεστ κ σημερα μπαίνω αισίως 19η εβδομαδα. 

Ολα καλά θα πάνε κοριτσι μου, σύντομα θα κρατας το γερό μωράκι σου αγκαλιά κ θα σου φαίνονται ολα αυτα μακρινά !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλα αυτά που λες συμβαίνουν πάνω κάτω σε όλες τις εγκύους, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και κατά την περίοδο της λοχείας. Όσο και να σε καταλαβαίνει ο άντρας σου, όσο και να σε αγαπάει και να κάνει υπομονή, μην ξεχνάς ποτέ ότι δεν μπορεί να νιώσει στον βαθμό που βιώνεις εσύ όλες αυτές τις αλλαγές στο σώμα σου και στην ψυχολογία σου. Επιπλέον, οι άντρες είναι εκ φύσεως πιο ωχαδερεφιστές οπότε κάτι που εσένα σου προκαλεί άγχος, λόγου χάρη που πήρες 10 κιλά αντί για 5 ή που ξέχασε το βιτάμ εκτός ψυγείου, για εκείνον δεν έχει καμία σημασία εσένα όμως μπορούν να σε κάνουν έξαλη. Και όταν γεννήσεις να υπολογίζεις ότι το μεγαλύτερο βάρος του μωρού σε εσένα θα πέφτει και θα στην δίνει που πρέπει να μαζέυεις π.χ. τις κάλτσες του άντρα σου από το πάτωμα, μια συνήθεια που πριν δεν σε πείραζε τόσο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall Πάντως εμείς είχαμε μάθημα σήμερα στη φαιναρετη λοχείας και περιποίηση νεογνού και ήταν πολύ ωραία! Σκέψου να κανείς αυτά τα μαθήματα που μόνο καλό θα σου κάνουν και αν συνεχίζεις και αισθάνεσαι τις εφόσον θα είσαι ήδη στο χορό βλέπεις και κάποιον ειδικό! Ρε συ ξεκινάω από μεταμόρφωση και πάω νέα Σμύρνη! Εσυ αν θυμάμαι καλά μένεις κάπου πιο κοντά εκεί.... εκμεταλλεύσου το!!! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...