Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ωορρηξία ποτέ!


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Έχω γράψει και παλαιότερα στο φόρουμ. Έχω ΣΠΩ με ανωορρηκτικούς κύκλους και αυτός ήταν ο πρώτος μήνας μετά από τρεις μήνες θεραπεία με cyclacur όπου υποτίθεται θα γινόταν και η ωορρηξία. Πριν λίγο γύρισα από υπέρηχο και για μία ακόμη φορά κανένα αυγουλάκι και εκτός των άλλων είμαι και 9 μέρες με αιμοραγία. Η ψυχολογία μου στα πατώματα. Κλείνω ένα χρόνο προσπαθειών και δεν έχω δει ούτε μία φορά ωορρηξία. Ήμουν 9η μέρα κύκλου σήμερα. Σας παρακαλώ πείτε μου κάποια αν ξέρει πόσες μέρες πριν την ωορρηξία φαίνονται τα ωοθηλάκια... Μήπως ήταν πολύ νωρίς? Προσπαθώ συνεχώς να πιαστώ από κάπου για να μην τα παίξω.

 Αν κάποια κοπέλα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με μένα παρακαλώ ας μου στείλει ένα μήνυμα. Ευχαριστώ πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@kateriiina σιγουρα καποιο κοριτσι θα εχει γνωση επ αυτου κ θα σου απαντησει. το ξερω ειλικρινα οτι ειναι απογοητευτικο ολο αυτο. προσπαθησε ομως να μην στεναχωριεσαι. για τα περισσοτερα υπαρχει λυση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι πράγματι πολύ απογοητευτικό. Και εκτός των άλλων υπάρχει και ολιγοσπερμία από τη μεριά του άντρα μου. Προσπαθώ να δω κάτι θετικά αλλά....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@kateriiina, αγαπητή ! Ίδιο πρόβλημα με εσένα έχω ΣΠΩ, ποτέ μου δεν έχω δει θετικά τα τεστ ωορρηξία, και έχω κύκλους μέχρι 34 μέρες και κάποιες φορές έως 43!!! Μάλιστα το καλοκαίρι είχα αίμα 3 βδομάδες μου είπε ο γιατρός τότε εάν ξοδευεις μια σερβιέτα την ημέρα, να περιμένεις θα σταματήσει, έτσι και έγινε! Κάναμε , τώρα δε θυμάμαι 3-4 φορές διέγερση , έκανα ωορρηξία , αλλά δεν πιάσαμε τπτ, μετά μας είπε ο γιατρός υπάρχει σπερματέγχυση , είπα να το δοκιμάσω , κάναμε διέγερση με κλομιφενη και την ημέρα ωορρηξιας ( κάναμε και την ένεση να σκάσει το αυγό) έβαλε ο γιατρός το σπερμα στην μήτρα. 

Οποτε μην απογοητεύεσαι, δοκίμασε όλα όσα μπορείς και θα πετύχεις στο τέλος ! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@DianaT καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου. Κατάφερες να μείνεις έγκυος με την σπερματέγχυση; Αν ναι συγχαρητήρια. Μου δίνεις κουράγιο όπως και να εχει. Σημερα ειμαι κάπως καλύτερα. Εχτές απλά έκλαιγα όλη μέρα.

Ήθελα να σε ρωτήσω για τη διέγερση αν μπορείς να μου πεις τι ακριβώς είναι. 

Μηπως ξέρει κάποια κοπέλα τελικα πόσο καιρό πριν φαίνεται η ωορρηξία στον υπέρηχο;

Ευχαριστώ πολυ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@kateriiina μου, καλημέρα! Ευχαριστώ! Σε καταλαβαίνω και εγώ έριξα πολύ κλάμα , αισθανόμουν μια «αχάριστη» γυναίκα που δεν μπορεί ούτε έγκυος να μείνει. 

Εμεις το καταφέραμε με την σπερματέγχυση με την πρώτη, αν και λένε μπορείς να κανείς έως 4 φορές για να πετύχεις, μάλλον είναι θέμα τύχης.

Λοιπον για διέγερση. Εγώ έκανα με κλομιφενη, γιατί μου ταίριαξε, πως το καταλάβαμε? Πήρα στην 3η μέρα της περίοδο κλομιφενη για 5 μέρες πρωί βράδυ ( μπορείς να το κανείς και την 5τη μέρα της περίοδο) όταν τελειώσεις μετράς καμία βδομάδα και πας γιατρό να σε δει εάν έκανες ωορρηξία, αυτά θα φανούν κατεύθειαν , απλά θα είναι μικρά η μπορεί να σου πει ο γιατρός έλα πιο μετά, δεν είναι στανδαρτ οι μέρες που γίνεται η ωορρηξία στην διέγερση, θέλει συνεχής παρακολούθηση, εάν δε θα κανείς με κλομιφενη, ο γιατρός θα σου προτείνει άλλο φάρμακο ίδιας λογικής. 

Αν έχεις κάνει ωορρηξία και έσκασαν τα αυγουλακια πάλι ο γιατρός μπορεί να το δει , θα έχει υγρά. 

Επισης δε ξέρω αν το ενδομήτριο σου τι πάχος έχει, αν είναι αρκετά παχύ, εγώ έπαιρνα δουφαστον την 15 τη μέρα μετά την περίοδο για 10 μέρες πρωί βράδυ. 

Να ξέρεις το ΣΠΩ δεν είναι πολύ σοβαρό, και σήμερα αντιμετωπίζεται , τώρα για τον άντρα σου δε ξέρω τι θέματα έχει , αλλά σπερματέγχυση κάνουν και στην περίπτωση χαμηλής κινητικότητας. 

Καλη επιτυχείς!! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@DianaT συγχαρητήρια για την επιτυχία που είχατε και ευχαριστω για τις πληροφορίες. Ειναι πολυ σημαντικές. Αν εισαι έγκυος τωρα, καλή λευτεριά σου εύχομαι. Τον επόμενο μήνα μου είπε και ο γιατρός μου οτι θα συζητήσουμε όλες μας τις επιλογές. Ελπίζω ολα να πάνε καλά :) 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα @kateriiinaε@kateriiinaεχω ακριβώς κι εγώ το ίδιο πρόβλημα δεν κάνω ποτέ ωορρηξία. Τελικά τι έκανες με το πρόβλημα σου τι σου πρότεινε ο γιατρός?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα @klio27 ! Μόλις είδα το μήνυμά σου. Ακόμα δεν έχω καταφέρει τίποτα. Μετά από την θεραπεία με τα cyclacur που είχα κάνει, περίοδο δεν έχω δει. Τελευταία περίοδος 1η Φεβρουαρίου. Σήμερα ήμουν πάλι στο γιατρό μου και μου είπε να κάνω μία σαλπιγγογραφία να δούμε μην είναι βουλωμένες οι σάλπιγγες και γι αυτό δεν κάνω.

Μου μίλησε για εξωσωματική σήμερα πρώτη φορά. Θεωρεί ότι είναι η καλύτερη λύση και με τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκριτικά με σπερματέγχυση κτλ και γι αυτό να πάω κατευθείαν σε αυτή τη λύση. Μόλις του είπα για πρόκληση ωορρηξίας με χάπια και φυσιολογική επαφή, μου είπε ότι είναι ξεπερασμένη μέθοδος.

Δεν καταλαβαίνω... αφού έτσι κι αλλιώς και στην εξωσωματική θα πάρω φάρμακα για πρόκληση ωορρηξίας γιατί να μην δοκιμάσω να τα πάρω με κανονική επαφή να δω μήπως και τα καταφέρω? 

Ξέρει κάποια κοπέλα να μου πει ποια είναι η διαφορά των φαρμάκων στις δύο περιπτώσεις? Μήπως ο γιατρός μου θέλει απλά να με βάλει να κάνω εξωσωματική? Όταν του είπα ότι δεν έχω λεφτά μου είπε ότι εκείνος δεν θέλει χρήματα και θέλει να με βοηθήσει και να πληρώσω μόνο το κέντρο 2.500€. Το έχω κάψει το μυαλό μου πλέον. Ειλικρινά 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@kateriiina Καλησπέρα εγώ στην θέση σου θα επερνα και άλλη γνώμη γιατί να μπεις στην διαδικασία αυτή χωρίς να εξαντλήσεις όλα τα άλλα πρώτα.; τι κύκλο έχεις; διάβασα ότι έχεις σπω έχω κι εγώ και αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο θέμα δεν κάνω ωορρηξία 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα @NikhNikh  Είχα ένα πολύποδα πριν λίγο καιρό τον οποίο και αφαίρεσα. Πριν να τον αφαιρέσω είχα κύκλο 19-23 ημερών με αίμα πολλές φορές και ενδιάμεσα του κύκλου, μετά που τον αφαίρεσα ξεκίνησα κατευθείαν τα cyclacur όπου φυσικά είχα τρεις τέλειους κύκλους για πρώτη φορά στη ζωή μου. Μόλις τα σταμάτησα περίοδος δεν μου έχει ξανα έρθει (2,5 μήνες) όπου έχω αρχίσει να πιστεύω ότι και πριν τον πολύποδα μάλλον είχα αίμα λόγω της ύπαρξής του και όχι κανονική περίοδο. Πάντως ένα χρόνο και κάτι σε όσους υπερήχους έχω κάνει, δεν έχω δει ούτε μία φορά ωορρηξία αλλά ούτε και με θερμομέτρηση ή τεστ ωορρηξίας. Και ας λένε οι γιατροί δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, εγώ είμαι. Δεν την έχω νιώσει ποτέ μου τουλάχιστον από τότε που άρχισα να ασχολούμαι για να κάνω παιδί. Τη σαλπιγγογραφία θα την κάνω σίγουρα γιατί θέλω να ξέρω τι γίνεται και μετά θα πάω σε άλλο γιατρό. 

Και είχα πάρει τόση χαρά όταν βρήκα αυτό το γιατρό. Ηταν ο 3ος σε ένα χρόνο. Αλλά με έχει απογοητεύσει αρκετά τελευταία.

Εσύ ακολουθείς κάποια θεραπεία?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@kateriiina Καλημέρα πρόσεξε το αυτό με την περίοδο εγώ 1 χρόνο μετά από αφερεση πολυποδα είχα κάνει να δω από μόνη μου περίοδο μου έδινε φάρμακο για να έρχεται κι εγώ πριν τον αφερεσω η περιοδος που είχα δεν ήταν κανονική περίοδο μου είπε και 2 φορές που ήρθε από μόνη της πάρτι έκανα. Εγώ τώρα δεν μπορώ να ακολουθήσω κάτι αυτή την στιγμή γιατί με τα φάρμακα που επερνα για να αδιαθετισω με έπιασαν κρίσεις πανικού και έπρεπε να τα σταματήσω και εγώ από τέλος Γενάρη έχω να δω περίοδο. Εμείς κατά τύχη στα 3 χρόνια είδαμε μια φορά ωορρηξία αλλα κατά τύχη όταν μου έδωσε φάρμακο μπας και κάναμε σπερματεγχυση δεν έκανα ούτε με το φάρμακο. Καλό ειναι να κάνεις την σαλπιγγογραφια.!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι θα την κανω την σαλπιγγογραφία. Αποφάσισα να την κανω δημόσια. Θα πάω ή στο Έλενα ή στο Αλεξάνδρα. Πήρα για να ρωτήσω διαδικασίες κτλ αλλα μου είπαν οτι πρεπει να μου ερθει πρώτα περίοδος για να την κανω 9η με 11η μερα. Εγω ομως περίοδο δεν εχω. 

Ηθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα ξέρει. Αν εχεις φραγμένες σάλπιγγες εχεις περίοδο; Εφοσον δεν μπορει να γίνει ωορρηξία γίνεται να εχεις περίοδο; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν Ρωτάς τον γιατρό σου μήπως σου δωσ2ξ κάτι για να σου έρθει; εμένα μου είπαν όταν κάνει πανό από 45 ημέρες να περνώ φάρμακο για να έρθει δεν σου είπε τίποτα; από όσο ξέρω και κλειστές σαλμπικες να έχεις περίοδο έχεις. Αλλά θα στο πουν καλύτερα κορίτσια που ξέρουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα, έχετε δοκιμάσει το agnus castus vitex?? Πολλες γνωστες μου το δοκιμασαν, τους εφτιαξε τον κυκλο κι αλλες που θελαν παιδι, τα καταφεραν!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! @NikhNikh κι εγώ σκέφτομαι να πάρω χάπι για να μου έρθει, άλλες φορές μου το έδινε αλλά τώρα δεν μου το έχει αναφέρει. Για τις κλειστές σάλπιγγες και την περίοδο δεν μου έχει πει κάποια κοπέλα και δεν μπόρεσα να βρω και τίποτα στο ίντερνετ. 

@alexandraki σε ευχαριστώ για τη πληροφορία, το agnus castus το γνωρίζω και το έχω πάρει κιόλας αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική και τότε είχα και πολύ συχνά περίοδο. Είμαι γενικότερα σε μία αναζήτηση εναλλακτικών, έχω κλείσει ραντεβού με κάποιο γιατρό, όταν έχω νεώτερα θα σας γράψω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...