Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απο καρδιάς


mariatzo

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια.Τ Μάρτιο του 2014 έχασα τη μαμά μου από καρκίνο μετα ςπο 7 χρονια προσπαθειων.αδερφια δεν έχω,έτσι έμεινα μόνη μου με τον πατέρα μου.ελεγα τότε θυμάμαι ότι θα ξανά πατούσα το πόδι μου σ αυτό το νοσοκομείο που έκανε τις θεραπείες η μαμά μου μόνο για καλό σκοπό από εδώ και πέρα για να γεννήσω.απο μικρή μου άρεσαν τα παιδιά και από μικρή ήθελα να κάνω παιδιά.οταν έχασα τη μαμά μου πίστευα ότι αυτό το κενό της θα καλυφτεί όταν αποκτήσω παιδί.εφοσον δεν μπορουσς να πω τη λεξη μαμα καο να γυρισει καποιος, θα την ακουγα.στην πορεία κατάλαβα ότι το παιδί δεν θα καλύψει κανένα κενό μέσα μου, θα ειχε τον δικο του χωρο και δεν θα καλυπτε τη θεση κανενος.ισως να μετριαζε λίγο τον πόνο.χρειαστηκε και ο σύντροφός μου σ αυτό.εναν άνθρωπο που τον ξέρω 10 χρόνια εκ των οποίων τα 2 είμαστε μαζί.μαζι του κατάλαβα ότι υπάρχει μέλλον και είναι όμορφο.τον Μάιο που μας πέρασε έμεινα έγκυος.δεν το είχα καταλάβει.δεν είχα συμπτώματα εγκυμοσύνης.μεχρι που μια μέρα, άρχισαν οι πόνοι.δυνατοι πολύ.μουδιαζε το σώμα μου από τον πόνο και το αίμα πλημμύρα.πηγα στο νοσοκομείο.δεν ήξερα τι είχα.παντου γύρω μου γιατροί να με ρωτάνε μετά τους υπερηχους που μου έκαναν έχεις ξανά μείνει έγκυος και άλλες τέτοιες ερωτήσεις που δεν πίστευα ότι τις άκουγα, δεν πίστευα ότι το ζούσα.τι με ρωτάτε δεν είμαι έγκυος, κάντε μου κάτι να περάσει ο πόνος.επειτα με πλησίασε ένας γιατρός μικρός σε ηλικία και μου το είπε.ειχα παλινδρομη κύηση, εβαλα τα κλαμματα για το πλασμα που ειχα μεσα μιυ που ουτε καν το ειχα αισθανθει καθολου.ήταν ομως πολύ νωρίς και δεν ασχολήθηκα παραπάνω.ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Τον Αύγουστο έμεινα πάλι έγκυος.αυτη τη φορά το κατάλαβα.εκανα το τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό.κρατουσα το θετικό τεστ στα χέρια μου και κοιτούσα το κάδρο με τη μαμά μου που με κρατάει και αυτή στα χέρια της και ένιωσα τα πόδια μου να μην με κρατάνε από τη χαρά μου.ολα πήγαιναν καλά αλλά εγώ μέσα μου είχα Κακο προαίσθημα.σκεφτομουν ότι η μαμά μου δεν είχε έρθει ούτε μια μέρα στο όνειρο μου.δεν ήταν χαρούμενη με τη χαρά μου? Ή κάτι θα γινόταν? Την Τρίτη που μας πέρασε έκανα πάλι απόξεση μαζί με μια εξέταση για θρομβοφιλια.το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, είναι και το πιο ψυχοφθόρο.γιατι Θεέ δίνεις τόσο εύκολα παιδιά κάποιες φορές και τόσο εύκολα τα παίρνεις?Είμαι αρκετά στενοχωρημένη.Τ πάει να πει ΤΥΧΑΊΟ ΓΕΓΟΝΌΣ κορίτσια, ξέρω ξέρω η φύση προνοεί.ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟ Σ, αυτές οι δύο λέξεις γυρνάνε συνέχεια στο μυαλό μου. όμως δεν θα τ βάλω κάτω.εχω πίστη στον εαυτό μου.δεν ξέρω γιατί σας τα έγραψα αυτά, δεν ξέρω κ αν βγάζουν νόημα. Ήθελα κάπου να τα πω. Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λυπαμαι πολυ.. Μηπως να πας κοριτσακι μου σε αιματολογο για περαιτέρω διερευνηση; αυτο που απλα απαντανε τυχαιο γεγονος με εξοργίζει! 

Ισως μπορει να σε βοηθησει η @Rosemary που ειχε κι αυτη ατυχιες στο παρελθον.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου λυπαμαι πολη !!!μην το βαζεις κατω θα δεις ολα καλα θα πανε θα το δεις θα ερθει το μωρακι σου και ολα θα πανε μπροστα!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ έχει βγει ακόμα η εξέταση που έκανα για τη θρομβοφιλια.περιμενουμε ακόμα.ειμαι εξοργιστικό στα αυτιά μιας γυναίκας.βεβαια τι να σου πουν κ αυτοί.δηλαδη τόσα φάρμακα, ενέσεις ξεκούραση όχι άγχος όχι ποτό όχι κάπνισμα όχι το ένα όχι το άλλο και τελικά είναι θέμα τύχης? Το να χάσεις το μωρό σου είναι θέμα τύχης? Ίσως και να είναι τι να πω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν το αφηνουμε εμεις να ειναι θεμα τυχης και οσο το θελουμε θα το κυνηγαμε!!! Θα δεις θα ερθει γρυγορα και θα πανε ολα καλα!!! Καλα αποτελεσματα στις εξετασεις σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

   Κοριτσακι μου, ειλικρινα λυπαμαι παρα πολυ γι αυτα που περασες... Ξερω πολυ καλα πως νιωθεις...

   Οσο για τα υπολοιπα.....αυτο το "τυχαιο γεγονος" φυσικα κ ισχυει... Βεβαια τα πολλα τυχαια, εννοειται οτι θελουν ψαξιμο... Αν ψαξεις κ διαβασεις καποια αρθα γυναικολογων η επιστημονικων περιοδικων θα δεις οτι ειναι πολυ πολυ μεγαλο το ποσοστο των γονιμοποιημενων ωαριων που τελικα δεν καταληγουν σε πετυχημενη κυηση... ειναι πανω απο 50% κ παρα πολλες γυναικες δεν καταλαβαινουν καν οτι εχουν γονιμοποιηθει, καθως τα γονιμοποιημενα  ωαρια τους, φευγουν την ημερα της περιοδου..! 

   Ειδικα η πρωτη σου αποβολη, ηταν κατι τετοιο... εμενα ο γιατρος μου στις 2 πρωτες αποβολες, επεμενε οτι ηταν τυχαιες, κ την 3η φορα που η χοριακη μου με το ζορι εφτασε 30, μου ειπε πως αυτο δεν ειναι καν κυηση.. βεβαια καποιες βασικες εξετασεις εκανα κ μετα το καλοκαιρι θα εκανα κ αλλες αλλα με προλαβε το νινακι μου (τωρα ειμαι στον 5ο)!

   Θα σου προτεινα να πεις στο γιατρος σου να σου πει να κανεις καποιες βασικες εξετασεις-χωρις βεβαια να σε πιανει κανενα αγχος.. Εγω ειχα κανει τα εντελως βασικα φυσικα οπως καλλιεργειες κολπικων υγρων, παπ, υπερηχο (μηπως υπαρχει καμια κυστη), επειτα ελεγξα θυρεοειδη, εκανα ορμονολογικες (sos προγεστερονη καθως ο γιατρος μου παρατηρησε πως στην παλλινδρομη μου, η προγεστερονη μου ηταν στα πατωματα (<2), νουμερο απαγορευτικο για την διατηρηση κυησης) κ ελεγχο θρομβοφιλιας... Αυτα τα κυρια κ καποιες αιματολογικες που δεν τα θυμαμαι... 

  Ευχομαι να εισαι αισιοδοξη κ χαμογελαστη, οπως θα ηθελε κ η μανουλα σου..! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@mariatzo λυπάμαι πάρα πολύ! Μπορουμε μόνο να φανταστούμε τον πόνο σου.. αλλά μην τα παρατήσεις! Και μην φοβηθεις! Πολλές γυναίκες παλεύουν για ένα παιδάκι στο mammyland, έχεις στήριξη από εδώ. Όλα θα γίνουν. Και όταν γίνεις μαμά θα νιώθεις περήφανη. Θα έχεις παλέψει για το πλασματακι σου. 

Απλά θέλει χρόνο και θετική σκέψη! Εύχομαι και σε σένα και στον σύντροφό σου δύναμη και υπομονή. Και πάντα ενωμένοι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να είστε καλά κορίτσια.ισως κι γι αυτό να τα έγραψα εδώ αυτά που έγραψα γιατί εδώ υπάρχει στήριξη.να είμαστε καλά και να συνεχίσουμε να το παλεύουμε και στο τέλος θα πάνε όλα καλά.☺

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary σ ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου.τωρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη έκανα εξετάσεις.εκανα αιματολογικές και ήταν όλες καθαρές.ελλειψη δεν είχα πουθενά.ξερω ότι έχω υποθυρεοειδισμο.τον έχω Χρόνια.οταν ανακάλυψα την εγκυμοσύνη το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στην ενδοκρινολογο.η tsh μου είναι 5.5.μπηκα σε αγωγή με αρκετά mg για να την ρίξουμε.μουειχε πει η γιατρός να ξανακάνω τις εξετάσεις την 11η εβδομάδα.δεν πρόλαβα να φτάσω εκεί.μπορει και να μην έπεσε η tsh.σε κάποια σάιτ διαβάζω ότι επηρεάζει σε άλλα ότι δεν επηρεάζει τόσο σε αυτήν την τιμή.ειχαρωτησει την γιατρό αν όλα θα πάνε καλά και αν προλαβαίνουμε να ρίξουμε την tsh.μου είχε σίγουρα ναι.τελος του μήνα θα πάω να επαναλάβω.απο την αρχή της εγκυμοσύνης έπαιρνα προγεστερόνη. 3 χάπια την ημέρα συν filicine.οταν είδα την πρωτη κουκίδα αίμα ο γιατρός μου την αύξησε σε 3 χάπια πάλι την ημέρα Αλλά των 200mg συν μαγνήσιο.αλλα η κατάσταση ήδη είχε τελειώσει.μετα απο 2 μέρες από τον τελευταίο υπέρηχο που έκανα όπου είδαμε την καρδιά (πηγαινακαθε βδομάδα για υπερηχο) η καρδούλα σταμάτησε.εκανα την εξέταση για τ θρομβοφιλια Αλλά δεν έχει βγει ακόμα.ο γιατρός μου είπε ότι πιθανότατα να είναι κ αυτό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα και απο εμενα!

καλα εκανες και τα εβγαλες απο μεσα σου...ειναι πιστευω σωτηριο να μοιραζεσαι τις αγωνιες σου ποσο μαλλον με ατομα εδω στο φορουμ που με τον ενα η αλλο τροπο παιρναμε τις αγωνιες μας κ εμεις κ συμπονουμε!

Βεβαιως μη το βαζεις κατω!τιποτα δεν ειναι τυχαιο οπωσ σου ειπαν...πρεπει να το ψαξεις αρκετα,να ρωτησεις και αλλους γιατρους και να κανεις ειδικες κ αρκετα ακρβες εξετασεις πχ καρυοτυπος που ειναι για ατ χρωμοσωματα ωστε ν αποφυγεις οσο γινεται το υσαρεστο σε επομενη προσπαθεια!

και εγω εχω κανει 2 εξωσωματικεσ...η μια παλινδρομη και η αλλη ακομα δε ξερουμε....δεν ειανι ψηλα η β χοριακη οπως θα επρεπε....οπως κ να χει....δε τα παραταμε και το ψαχνουμε περισσοτερο να ξερουμε τι γινεται γα να το αντιμετωπισουμε....

επισης σε καταλαβαινω απολυτα για την απωλεια της μητερας σου..κ εγω παρομοια θεση....κανεις δεν αναπληρωνει αυτο το κενο...μονο το απαλυνει οπως ειπες ,ιδιως μια μεγαλη ευτυχια οπως το θαυματακι της ζωης που σου ευχομαι πραγματικα να το αποκτησεις! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γι αυτό ήμαστε οι περισσότερες εδώ μέσα Μαρία μου, για να βγάζουμε από μέσα μας, αυτά που δεν μπορούμε να πούμε πουθενά αλλού. Και έτσι βοηθάμε η μια την άλλη.

Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου....μακάρι να υπάρχει κάποιο θέμα και σύντομα να κρατάς στην αγκαλιά σου ένα γλυκό και στρουμπουλό μωρό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.ενιωσα καλύτερα με τα λόγια σας ειλικρινά.ευχομαι να πάνε όλα καλά για όλες μας και μόνο χαρές από δω και πέρα.σημερα γύρισα και στη δουλειά μου και ένιωσα λίγο καλύτερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...