Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προσκληση συμμετοχης σε ερευνα για μητέρες με παιδιά σχολικής ηλικίας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Ονομάζομαι Κλάδη Βαρβάρα και αυτη την περίοδο κάνω το μεταπτυχιακό μου στην Κλινική Παιδοψυχολογία στο Anglia Ruskin University, στο Cambridge της Αγγλιας. Βρίσκομαι στο τελευταίο μου τρίμηνο και κατα το διάστημα αυτό εκπονώ την διπλωματική μου ερευνητική εργασία με τίτλο "Mothers' perceptions of the relationship between marital conflict, marital satisfaction and children's externalising and internalising problems".

Αναζητώ μητέρες που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, συμμετέχοντας στην έρευνα μου. Οι μητέρες χρειάζεται να είναι παντρεμένες και να έχουν έστω ενα παιδί ηλικίας 6-12 ετών (εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά αυτής της ηλικίας στην οικογένεια, τότε η μητέρα καλείται να επιλέξει το μικρότερο παιδί). Η έρευνα είναι online, διαρκεί περίπου 20 λεπτά και η συμμετοχή είναι ανώνυμη. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς τα ερωτηματολόγια και οι πληροφορίες της έρευνας είναι στα αγγλικά. 

Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει πως οι μητέρες παιδιών ηλικίας 6-12 ετών αντιλαμβάνονται την σχέση μεταξύ του τύπου της συζυγικής διαμάχης, της ικανοποίησης απο τον γάμο, και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών. Η έρευνα βασίζεται σε προηγούνες μελέτες που έχουν επανειλημμένως δείξει ότι ο τρόπος που οι γονείς διαχειρίζονται τις μεταξύ τους διαφωνίες (χρησιμοποιώντας εποικοδομιτικές ή αρνητικές τεχνικές κατα τη διάρκεια της διαφωνίας) σχετίζεται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά (Coln, Jorda, & Mercer, 2013; Sullivan, Schermerhon & Cummings, 2007; Cumming & Davies, 2002). Έχει επίσης βρεθεί ότι ο τύπος της συζυγικής διαμάχης σχετίzεται με τα επίπεδα ικανόποιησης απο τον γάμο δημιουργώντας την τάση τα ζευγάρια που διαφωνούν με περισσότερο αρνητικούς τρόπους να εμφανίζουν και λιγότερα επίπεδα ικανοποίησης απο τον γάμο τους (Bacchiocchi, 1997; Crehan, 1992). Τέλος προηγούμενες έρευνες έχουν ανακαλύψει συχετίσεις μεταξύ της ικανοποίησης απο τον γάμο και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών, προτείνοντας ότι σε οικογένειες όπου οι γονείς ενφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένοι απο τον γάμο τους τα παιδιά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα δυσπροσαρμοστικότητας (Vaez, Abdollahi, Rumaha, & Mansor, 2015). 

Η παρούσα έρευνα, συνδέοντας όλες τις παραπάνω μεταβλητές, έχει σκοπό να ερευνήσει, σύμφωνα με τις αντιλήψεις της μητέρας, εάν ο τύπος της συζυγικής διαμάχης έχει άμμεση επίδραση στις προβληματικές συμπεριφορές των παιδιών αλλά και έμεση μέσω της ικανοποίησης απο τον γάμο. Θα ερευνήσει επίσης έαν τα επίπεδα ικανοποίησης απο τον γάμο σχετίζονται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Παρακάτω θα βρείτε το link της ερευνας. 

https://aruspsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5aHgULYIgF2f2Jv

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...