Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ταξιδεύοντας με μωρό στο αυτοκίνητο


admin

Recommended Posts

Τα καλοκαιρινά ταξίδια και οι εκδρομές ξεκίνησαν… Αν συνεπιβάτης μας είναι και ένα μωρό, απαιτείται αυστηρός σχεδιασμός πριν αναχωρήσουμε από το σπίτι.

Η καλή οργάνωση του ταξιδιού είναι σημαντική, γιατί γλιτώνουμε χρόνο και έχουμε σιγουριά. Στόχος είναι το μωρό μας να απασχοληθεί στο αυτοκίνητο, ο οδηγός να οδηγήσει ξεκούραστα και με ασφάλεια και οι συνεπιβάτες να ταξιδέψουν με ηρεμία. Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Να λαμβάνουμε υπόψη τους οδικούς χάρτες. Ελέγχουμε σε ποια σημεία της διαδρομής μας υπάρχουν πάρκινγκ, πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.

Να προμηθευτούμε προπληρωμένη κάρτα διοδίων, ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις σε ουρά οχημάτων.

Να έχουμε κάνει ήδη κράτηση σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο πριν ταξιδέψουμε. Με ένα μωρό, το να ψάχνεις κατάλυμα τελευταία στιγμή είναι ταλαιπωρία.

Να έχουμε προετοιμάσει τα γεύματα του μωρού. Αν το ταξίδι είναι μακρύ, το μωρό θα θελήσει να γευματίσει. Έχουμε μαζί μας σε ψυγειάκι το φαγητό του ή το γάλα του και τα ζεσταίνουμε με το ειδικό εξάρτημα που συνδέεται με το αυτοκίνητο και το οποίο έχουμε προμηθευτεί από κατάστημα με είδη αυτοκινήτου ή βρεφικό πολυκατάστημα.

wXlZhUX.jpg

Να βάλουμε το μωρό στο ειδικό καθισματάκι, στο πίσω κάθισμα. Για να το βλέπουμε από τη θέση του οδηγού ή του συνοδηγού, τοποθετούμε το ειδικό καθρεπτάκι στο πίσω κάθισμα.

Να έχουμε προμηθευτεί για τη διαδρομή παιχνίδια με δραστηριότητες για μωρά που τοποθετούνται στο κάθισμά του.

Να έχουμε μαζί μας CD με παιδικά παιχνίδια.

Να έχουμε μεριμνήσει να υπάρχει δίπλα στο βρεφικό κάθισμα αρκετός κενός χώρος ώστε, αν χρειαστεί, ο συνοδηγός να καθήσει εκεί και να κάνει παρέα στο μωρό (να το απασχολήσει, να του δώσει νερό κ.λπ.).

Να έχουμε μαζί την τσάντα του μωρού με τα απαραίτητα: πάνες, μωρομάντιλα, αλλαξιέρα ταξιδιού, αποστειρωμένες γάζες, φυσιολογικούς ορούς, μια αλλαξιά ρούχα, σαλιάρες, χαρτομάντιλα, κουδουνίστρες…


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...