Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποτελεσματικές λύσεις, για «Όνειρα γλυκά»


admin

Recommended Posts

Για τα περισσότερα μωρά ο ύπνος είναι αγαπημένη συνήθεια. Πρέπει να κοιμούνται από 15 έως και 20 ώρες την ημέρα. Είναι σημαντική ανάγκη καθώς έτσι ανακτούν τις δυνάμεις τους και χαλαρώνουν.

Ειδικότερα τους πρώτους μήνες που δεν έχουν αναπτύξει σταθερές συνήθειες προσπαθεί να αντιληφθεί ακόμη και τη διαφορά νύχτας – ημέρας. Όταν ένα βρέφος δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή ξυπνάει συχνά μέσα στη νύχτα, εμφανίζεται ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε ως γονείς.  

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε που πρέπει να κοιμάται το μωράκι. Για τους πρώτους μήνες της ζωής του (έως και 2 μηνών), ίσως να είναι πιο δύσκολο να κοιμάται στο κρεβατάκι του και να βολεύει η αγκαλίτσα της μαμάς. Έχετε υπόψη σας ότι το μωρό θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και να αισθάνεται την αγάπη σας για να περάσει μια ήσυχη νύχτα, γιατί είναι δύσκολο να αποχωριστεί την παρουσία των γονιών του για όλη τη νύχτα.  

sidetoside.jpgΜια πρακτική λύση για όσο το μωρό είναι μικρό, είναι το λίκνο. Το βρεφικό λίκνο side to side παρέχει ασφάλεια στο μωρό καθώς δεν μπορεί να πέσει, από το αν το αφήσετε μόνο του με μαξιλάρια στο διπλό κρεβάτι σας, προσαρμόζεται εύκολα στο κρεβάτι των γονιών ενώ μπορείτε να το θηλάζετε χωρίς να το έχετε συνεχώς στην αγκαλιά σας καθώς διαθέτει ρυθμιζόμενο ύψος 5 θέσεων και 3 θέσεις ανάκλησης.  

Για έναν χαλαρωτικό ύπνο, οι αγκαλιές, ο χαμηλός φωτισμός και ένα ζεστό μπανάκι είναι η προθέρμανση που πρέπει να ακολουθείτε κάθε βράδυ. Στην αρχή ίσως διαμαρτυρηθεί αλλά μέρα με τη μέρα θα συνηθίζει όλο και περισσότερο τους νέους ρυθμούς. Το πρώτο και πιο βασικό σημείο είναι να βοηθήσετε το μωρό σας να καταλαβαίνει τη μέρα με τη νύχτα γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί ακόμη τη διαφορά.  

Εάν έχετε φτιάξει το δωμάτιο του μωρού θα πρέπει να φροντίσετε να μπαίνει φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ για τη νύχτα ένα μικρό διακριτικό φωτάκι είναι ό,τι πρέπει.

Προσέξτε το μωρό από τους μεγαλύτερους μήνες της ζωής του να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο δωμάτιό του για να αντιληφθεί πως ο χώρος αυτός είναι οικείος και να νιώθει άνετα. Τι γίνεται όμως αν ο χώρος είναι μικρός και τα έπιπλα καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο; Θα πρέπει να σκεφτείτε έξυπνα στη διαχείριση του χώρου καθώς σίγουρα θα δημιουργεί δυσφορία στο παιδί αν το δωμάτιο είναι «μπουκωμένο» από πράγματα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.  

polihome_krevati_lines.jpg

Μία έξυπνη λύση που θα σας γλιτώσει και από περιττά έξοδα είναι η κούνια Lines που μετατρέπεται σε προεφηβικό κρεβάτι. Το στρώμα μπορεί να ρυθμιστεί σε 2 διαφορετικές θέσεις ανάλογα με την ηλικία του μωρού, ενώ όταν μεγαλώσει και περάσει την ηλικία των 3 ετών, μπορεί να μετατραπεί σε κανονικό κρεβάτι.  

Για έναν τέλειο ύπνο όμως, δεν φτάνει να υπάρχει ένα κρεβάτι ή μία κούνια. Φροντίστε η ατμόσφαιρα και οι συνθήκες να είναι ιδανικές και με κατάλληλη θερμοκρασία. (γύρω στους 18-20oC). Τα σεντόνια και ο ρουχισμός του θα πρέπει να είναι 100% βαμβακερά. Αποφύγετε να του φοράτε φορμάκια με κουμπιά ή κορδέλες για να αποφύγετε ό,τι μπορεί να το ενοχλήσει.

Ένα φορμάκι – υπνόσακος είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ώστε να μην αισθάνεται ότι το ενοχλεί η μπλουζίτσα ή έχει σηκωθεί το μπατζάκι απ το παντελονάκι και γκρινιάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ολοκληρώστε την καθημερινή του απόλαυση με ένα απαλό μασάζ. Η επαφή με το μωράκι σας σας φέρνει πιο κοντά. Η αγκαλιά και το χάδι αποτελούν έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας μεταξύ σας. Στόχος είναι να επαναλαμβάνετε αυτή τη ρουτίνα κάθε βράδυ ώστε να γίνει συνήθεια για το παιδί σας και να βλέπει… όνειρα γλυκά! 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...