Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βράβευση για το συγκλονιστικό βίντεο της γέννας μωρού εν μέσω βομβαρδισμών


admin

Recommended Posts

Η Waad al-Kateab βραβεύτηκε ως το νέο ταλέντο της χρονιάς, στο πλαίσιο των βραβείων Royal Television Society για το 2017.

Η δημοσιογράφος, της οποίας το απίστευτο βίντεο μέσα από το χειρουργείο όπου γιατροί δίνουν μια συγκλονιστική μάχη για να σώσουν τη ζωή μιας εγκύου και του αγέννητου μωρού της στο Χαλέπι έκανε τις καρδιές μας να ματώσουν τον περασμένο χρόνο, παρέλαβε το βραβείο της μπροστά σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν από κορυφαίους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

βραβευση-2.jpg

Δεν μπορείτε να δείτε πλάνα ή φωτογραφίες της al-Kateab, (αυτό είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί) λόγω της ανησυχίας της για την ασφάλειά της.

Μπορείτε όμως να δείτε και να θυμηθείτε το συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο της χάρισε το βραβείο.

Η Mayissa, έγκυος στον 9ο μήνα, βρισκόταν καθ' οδόν προς το νοσοκομείο όταν πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή.

Παρά την έλλειψη εργαλείων και υποδομών, οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν τη ζωή της ίδιας και του αγέννητου παιδιού της. Οπως έκαναν με κάθε τραυματία.

Η έκρηξη τραυμάτισε τη Μayissa στο δεξί της χέρι και το πόδι. Αλλά αυτό που τρόμαξε τους γιατρούς ήταν τα τραύματα στην κοιλιά της που μπορεί να είχαν σκοτώσει το μωρό που κυοφορούσε.

Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν επείγουσα καισαρική τομή.

Εξω, η βόμβα είχε σκοτώσει 45 άτομα και είχε τραυματίσει εκατοντάδες. Στο εσωτερικό του χειρουργείου η μάχη συνεχιζόταν...

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...