Μετάβαση σε περιεχόμενο

«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό». Δωρεάν πλατφόρμα για όλα τα παιδιά και τους εφήβους


admin

Recommended Posts

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας ανανεωμένης ιστοσελίδας www.livewithoutbullying.com του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό».

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη  Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENABLE”.

Έχοντας ήδη προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών αλλά και ενηλίκων (γονέων - εκπαιδευτικών) οι οποίοι δέχθηκαν διαδικτυακή (online) συμβουλευτική για θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, η ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, αναβαθμίστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα πλήρως  λειτουργικό και χρήσιμο δωρεάν εργαλείο για οποιοδήποτε παιδί/έφηβο αντιμετωπίζει προβλήματα εκφοβισμού.

Παράλληλα, η πλατφόρμα είναι προσαρμοσμένη στη χρήση μέσω κινητού και ταμπλέτας (responsive design) κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την πλοήγηση των χρηστών.

Για την πρόσβαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10-18 ετών, κάνοντας μία δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα, μπορούν, ανώνυμα και με ασφάλεια, να μιλήσουν διαδικτυακά (online chat) με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Το chat είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17.00 μ.μ. έως τις 22.00 μ.μ. 

Παράλληλα, οι ενήλικες (γονείς - εκπαιδευτικοί) μπορούν με μία δωρεάν εγγραφή, να έχουν πρόσβαση στο ειδικά διαμορφωμένο forum, να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις, όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

Επίσης, η νέα πλατφόρμα προσφέρει πλέον ελεύθερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες παιδιών και ενηλίκων ώστε κάθε επισκέπτης να αντλεί το κατάλληλο γι' αυτόν  πληροφοριακό υλικό γύρω από τον εκφοβισμό ενώ ο χώρος των ενηλίκων φιλοξενεί μία νέα στήλη αρθρογραφίας στην οποία ειδικοί και επαγγελματίες μιλούν όχι μόνο για τον εκφοβισμό αλλά και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες:
www.livewithoutbullying.com | www.facebook.com/lwb.platform/ www.kmop.gr |www.facebook.com/kmop.eu


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Η γιατρός ειπε οτι το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση στην εγκυμοσύνη😇!! Οποτε εκλεισα και γω διακοπές στην Καραϊβική🏝️🥥🌴!!! Αλλωστε ποια είμαι εγώ  που θα παρακούσω τις οδηγίες της γιατρού😝!!! 
    • Αμαν ρε κοριτσακι μου γλυκο!!! Τωρα είσαι καλα; Να μην ακους κανεναν κ να κανεις ότι αισθανεσαι εσυ!!
    • έχω κάποια ανδρογόνα αυξημένα όχι όλα..δεν μου είπαν κάτι για καμπύλη ζαχάρου ούτε ο γυναικολόγος ούτε ο ενδοκρινολόγος..ίσως επειδή είχα σύλληψη ασχετα αν κατέληξε σε βιοχημική.. εσένα είναι πολύ κάτω από το όριο τα ανδρογόνα;
    • Και εμένα 2η χρόνια!! Και ακρινως όπως τα λες… αν εξαιρέσεις ανάμεσα στις γιορτές που αρρώστησε με γρίπη α και την πέρασε στο πόδι κατά τ αλλά μια χαρά! Ε μια που έλεγα τι ωραία χρόνια (πέρυσι όλο άρρωστος ήταν) Ε μια που αρρωστησαμε 😂😂😂. Κορίτσι μου μπράβο για το κουράγιο σου!!! Θα κρατήσω το θετικό της υπόθεσης ότι έμεινες φυσιολογικά έγκυος,,θα ξανά έρθει σίγουρα! Χαλάρωσε και απόλαυσε τις στιγμές όπως λέγαμε και παλιά! εγώ ταλαιπωρήθηκα παρά πολύ λίγο μετά που γέννησα (ένα εξάμηνο αργότερα) μέχρι κι πρόσφατα με προβλήματα υγείας… είχα φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου και ήταν πολύ σοκαριστικό… δοξα Το θεό βρήκαν το πρόβλημα που έχω απλά άργησαν 2 χρόνια μωρέ! Ελλάς το μεγαλείο σου θα πω εγώ! Έχω πάρει πολύ μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης και εννοείται έβαλα κιλά αλλά μου προκάλεσε και αλλά προβλήματα.., το χειρότερο ο καταρράκτης στο μάτι,, θα περάσει και αυτό εννοείται, έχω ξεκαθαρίσει πολύ κόσμο απο την ζωη μου., περάσαμε λίγο δύσκολα και με τον άντρα μου αλλά όλα καλά τώρα ! Με έχουν πρήξει όλοι για δεύτερο παιδί αλλά ενώ τα αγαπάω πολύ τα παιδιά σε αυτή τη φάση δεν θέλω! Δεν έχω χαρεί καθόλου το παιδάκι μου με όλα αυτά και  τώρα είμαστε σε πολύ καλή φάση που απλά θέλω να απολαύσω! 
    • κορίτσι μου θύμισε μου..έκανες καθόλου τεστ ωορρηξίας; με το καλό..κάθε φορά και πιο κοντά στο σποράκι! πόσες μέρες μετά την ωορρηξία είσαι;  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...