Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο mammyland


Είσοδος 

Δημιουργία Λογαριασμού
Καλωσήλθατε στο mammyland! Όπως στις περισσότερες online κοινότητες πρέπει να εγγραφείτε για να δημοσιεύετε αναρτήσεις και σχόλια, όμως μην ανησυχείτε αυτή είναι μία πολύ εύκολη και απλή διαδικασία. Γίνετε μέλος του mammyland τώρα και:
  • Ξεκινήστε νέα θέματα η απαντήστε σε άλλα
  • Εγγραφείτε σε θέματα ή φόρουμ, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω email
  • Αποκτήστε τη δική σας σελίδα προφίλ και κάντε νέους φίλους
  • Στείλτε προσωπικά μηνύματα σε άλλα μέλη.
 

Φωτογραφία

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ...

- - - - -

  • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
21 απαντήσεις στο θέμα

#1
Κουκλίτσα

Κουκλίτσα

    Senior Member

  • Members
  • 624 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Καλημερα και καλη χρονια!

Εκανα κατι εξετασεις για θυρεοειδη και η ορμονη TSH ειναι πολυ λιγο πιο ψηλα απο τα επιπεδα που πρεπει, ενω οι αλλες 2 ορμονες ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα. Θα κανονισω να παω σε ενδοκρινολογο, να δω τι γινεται.

Το εχει παθει καμια σας ; Ειναι επικινδυνο; Θα μπορεσω να μεινω εγκυος με αυτο; Ειμαι πολυ φοβιτσιαρα και επειδη τους τελευταιους μηνες μου πανε ολα στραβα, νομιζω οτι θα παθω κατι πολυ κακο.

#2
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Καλημέρα και Καλή Χρονιά! Παρακολουθώ το θυροειδή μου από 15 χρονών, εδώ και 12 χρόνια! Δε χρειάζεται λόγος ανησυχίας! Και εμένα η TSH αρχικά είχε ξεφύγει και μάλιστα κατά πολύ! Είχα πρηστεί και είχα πάρει κιλά, χωρίς να το καταλάβω! Αφού πήγα στον ενδοκρινολόγο το ρύθμισα αμέσως με καθημερινό χαπάκι και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την εγκυμοσύνη. Το θέμα είναι να το παρακολουθείς και να το ρυθμίσεις. Απλά αν μείνεις έγκυος πρέπει να το ελέχγεις, γιατί ίσως χρειαστεί αύξηση ή μείωση της δόσης σου. Εγώ προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα, απλά εδώ και τόσα χρόνια και εφ' όρου ζωής παίρνω ένα χαπάκι κάθε πρωί νηστηκή. Έχει γίνει πλέον συνήθεια. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ν' ανησυχείς, πήγαινε μόνο στον ενδοκρινολόγο.

#3
Κουκλίτσα

Κουκλίτσα

    Senior Member

  • Members
  • 624 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου!

Να ρωτησω κατι ακομα; Σε εβαλε να κανεις υπερηχο ή καμια αλλη περιεργη εξεταση; Γιατι μου εχουν πει κατι τρελα κατι συγγενεις και με εχουν τρομοκρατησει.

#4
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Δεν έχω κάνει ποτέ άλλη εξέταση πέραν του αίματος. Πραγματοποιείται το γνωστό σπινθηρογράφημα, είναι υπέρηχος αλλά αυτό όταν είναι οι τιμές τρελαμένες και όταν ο γιατρός πιάσει κάτι σαν οζίδιο. Πάντα θα σου πιάνει το λαιμό για να εξετάζει το θυροειδή αδένα. Δε νομίζω να χρειαστείς να κάνεις αλλά και πάλι δεν είναι κάτι ανησυχητικό! Απλά λόγω ακτινοβολίας δεν επιτρέπεται σε εγκύους και έπειτα από την εξέταση απομονώνεσαι από τους άλλους, λόγω της ακτινοβολίας. Η εκτός ορίων TSH συνήθως δε δηλώνει υπερ-υποθυροειδισμό. είναι συνήθως βρογχοκήλη. Όταν εξεταστείς ενημέρωσέ μας. Καλή συνέχεια και μην αγχώνεσαι!

#5
bourique1983

bourique1983

    Senior Member

  • Members
  • 6.521 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΑΝ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ.

#6
Κουκλίτσα

Κουκλίτσα

    Senior Member

  • Members
  • 624 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Τί ειναι η βρογχοκηλη;

#7
scarlet30

scarlet30

    Senior Member

  • Members
  • 1.267 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Κουκλιτσα, αν θελεις μπορεις να μπεις σ'αυτη την διευθυνση και να περεις καποιε πληροφοριες....
http://www.gyn.gr/se...

#8
bourique1983

bourique1983

    Senior Member

  • Members
  • 6.521 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
ΚΑΤΡΙΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ.Η ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΖΟΣ Η ΟΧΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

#9
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
bourique1983 έγραψε:

ΚΑΤΡΙΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ.Η ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΖΟΣ Η ΟΧΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.


Ναι έχεις δίκιο bourique! Απλά εννοούσα ότι είναι κάτι σαν υπέρηχος, για να μην την τρομάξω. Και τον υπέρηχο αν χρειαστεί θα τον συστήσει ο γιατρός. Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω τόσα χρόνια. Βέβαια αφού γεννήσω ίσως χρειαστεί και φυσικά μαζί όλες οι περαιτέρω εξετάσεις. Όπως και να έχει δεν χρειάζεται πανικός!

#10
Κουκλίτσα

Κουκλίτσα

    Senior Member

  • Members
  • 624 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Την επομενη εβδομαδα εχω ραντεβου με ενδοκρινολογο. Απλα εχω αγχωθει πολυ, γιατι μου πανε ολα στραβα τελευταια και νομιζω οτι θα παθω κατι κακο. Μακαρι να μην ειναι κατι. Παντως ο παθολογος και ο γυναικολογος που ειδαν τις εξετασεις, ηταν πολυ χαλαροι. Μαλιστα ο γυναικολογος μου ειπε οτι το πιο πιθανο ειναι απλα να παρω ενα χαπακι και οτι μπορω να κανω αμεσα παιδακι. Μακαρι βρε παιδια να πανε ολα καλα. Δε μπορω αλλο τους γιατρους. Μακαρι να παρω μονο ενα χαπακι και να τελειωνει. Κυριως να μην κανω σπινθηρογραφημα (με την ραδιενεργια), γιατι μετα ενας θεος ξερει ποσο θα τραβηξει και ποτε θα μπορεσω να προσπαθησω για μωρο....

#11
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Όπως σου είπα από την αρχή, μάλλον ένα χαπάκι θα έχεις να παίρνεις! Όσο για πιθανή εγκυμοσύνη, άμεσα θα μπορείς!

#12
2002

2002

    Senior Member

  • Members
  • 779 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΘΥΡΟΕΙΔΗ. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΣ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ TSH ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 4,25. ΜΗΝ ΑΝΥΣΥΧΕΙΣ.

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η TSH ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 1,32 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Ή ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

#13
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Πίστεψέ με δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απολύτως για εγκυμοσύνη! Είναι φυσιολογικότατη τιμή! 0,3-5 νομίζω είναι τα όρια της TSH.

#14
Κουκλίτσα

Κουκλίτσα

    Senior Member

  • Members
  • 624 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Πήγα στον ενδοκρινολογο. Με ψηλαφισε και μου ειπε οτι δεν βρισκει κατι αλλα προληπτικα να κανω ενα υπερηχογραφημα και ξανα εξεταση αιματος TSH.Μου ειπε επισης οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα και πιθανον να ειναι θεμα εργαστηριου και να μην εχω καθολου προβλημα. Θα δουμε με τον υπερηχο...

#15
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Μπράβο κουκλίτσα! Με παρακολούθηση όλα ελέγχονται! Εγώ αφού γεννήσω και έπειτα από 40 ημέρες έχω ολόκληρη ''επισκευή''! Από ορμονικά-μετρήσεις σακχάρου και όλα τα υπόλοιπα! Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

#16
Βανια

Βανια

    Senior Member

  • Members
  • 2.416 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
καλησπερα κοριτσια .Το θεμα θυρωειδης το εχω μαθει πολυ καλα . Παρακατω σας δινω τις κανονικες τιμες που πρεπει να εχει μια γυναικα:
ΤΤ3-ΤΡΙΙΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 0,6-1,65 ΠΑΙΔΙΑ: 0,7-2,0
Τ4 -ΘΥΡΟΞΙΝΗ 4,40-11,00
ΤΣΗ ΘΥΡΕΟΕΟΔΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ 0,25-5,00
FT3 ΤΡΙΙΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 2,10-3,80
FT4 ΘΥΡΩΞΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 0,70-1,70
ΑΝΤΙΤΡΟ- ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΡΟ <60,00
ΑΝΤΙ-TG <120,00
Αυτες ειναι οι τιμες .

#17
Βανια

Βανια

    Senior Member

  • Members
  • 2.416 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Κουκλίτσα έγραψε:
[quote]Σ ευχαριστω για την απαντηση σου!

Να ρωτησω κατι ακομα; Σε εβαλε να κανεις υπερηχο ή καμια αλλη περιεργη εξεταση; Γιατι μου εχουν πει κατι τρελα κατι συγγενεις και με εχουν τhttp://www.thyro.gr/...tmlρομοκρατησει.[/quoteγΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΟΚΗΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ .Για να σε καθησυχασω θα σου πω οτι ειμαι 38 ετων εχω απο τα 23 μου θυρωειδη ειχα οζους και τοξικη βροχοκηλη ειχε γυρισει σε κακοηθεια εκανα εγχειρηση πηρα ραδιενεργο ιωδειο περιμενα ενα διαστημα 3 χρονια για να γυγει η ραδιενεργεια και μετα εκανα ενα αγορακι που τωρα ειναι 5 ετων και χερι ακρας υγειας οπως και εγω. κανω μια φορα το χρονο τις εξετασεις πινω καθημερινα τα χαπια μου και ειμαι καλα . ο Θυρεωειδης ελεγχει ολο μας το οργανισμο αν καποια στιγμη λοιπον κουραστει γιατι δεν δουλευει πολυ η δουλευει τρελα χρειαζετε βοηθεια που θα στη πει ο ενδοκρινολογος . Μην ακους κανενα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη σου το λεω εγω που ημουν 23 οταν μου ανακοινωσαν οτι ειχα μαλλον καρκινο και στα 29 μου το επιβεβαιωσαν . Ομως δε το εβαλα κατω γιατι ημουν και ειμαι νεα ειχα ονειρα και στοχους για τη ζωη και κανενας δεν θα εμαπινε εμποδιο . Το καλυτερο φαρμακο για το θυρωειγη ειναι η αμυνα και η καλη ψυχολογια αν τα εχεις αυτα μην σε νοιαζει τιποτα . Εγω εγεινα κολληταρι του και τελευται που η TSH ΕΙΝΑΙ 17,09 ΕΝΩ θα επρεπε να ειναι απο 0,25-5,00 ειπα α μου την εκανες και το παλευω γιανα μπορεσω να κανω και ενα δευτρο παιδακι

#18
Aristina

Aristina

    Senior Member

  • Members
  • 2.059 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Γεια σου κουκλιτσα και σε ολα τα κοριτσια...
Να πω κι εγω την δικη μου ιστορια....πριν κανενα χρονο περιπου σε εξεταση αιματος ειχα την TSH παρα πολυ χαμηλη σε σχεση με τα φυσιολογικα και FT4 πιο υψηλα σε αλλες εξετασεις μια οι Anti TPO+ η Anti TG poly χαμηλες μια η Anti TG παρα πολυ υψηλη....γενικα τα χε παιξει ο θυρεοειδης μου...τωρα εχω μονο την Anti TG κολλημενη ψηλα αλλα οπως μου ειπανε ειναι τα αντισωματα αυτα...
Τωρα επιστρεφω στην αρχη μολις ειδαμε λοιπον με την γιατρο ετσι τις τιμες εκανα υπερηχο και σπινθιρογραφημα για πιο σιγουρα (στο οποιο μου ειπε μια γιατρος να προσπαθησω μετα κανα 2 μηνες)ε ειναι και επαρχια και τα εκανα μπαμ μπαμ....
Μια γιατρος μου ειπε να παρω για 7 εβδομαδες κορτιζονη!!!!Φυσικα εγω δεν βομβαρδιζω ευκολα τον οργανισμο μου και πηγα σε εναν που θεωρειτε πολυ καλος και μου λεει τι σου ειπε να κανεις αυτη?ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ?ΕΛΕΟΣ τρελαθηκε....
Αυτος μου ειπε να μην κανω τιποτα οτι ειναι θυρεοειδητιδα και να το παρακολουθω....φοβηθηκα ομως γιατι προσπαθω και πηγα και σε αλλους...ετσι να δω τι θα πουν...
Οπως ειπα η τιμη....εχει κολλησει η βελονα αλλα μου λενε απλα να το παρακολουθω...οτι απλα τα αντισωματα ειναι ανεβασμενα και να μην φοβαμαι σε περιπτωση εγκυμοσυνης....τι να πω...θα δειξει
Τωρα θα περιμενω να δω τι θα πει και ο γυναικολογος...
Μην αγχωνεσαι δεν ειναι τιποτα οτι και να ναι αντε να παρεις κανενα χαπακι πολλες κοπελες εχουν θυρεοειδη!φιλακια!

#19
katrina

katrina

    Senior Member

  • Members
  • 2.124 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
Βάνια μου οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το εργαστήριο. Δεν είναι απόλυτα πάντοτε αυτές.
Όπως είπε και η Βάνια Κουκλίτσα είναι σημαντικό να έχεις σύστημα με τα χάπια, να μην το αμελείς και επίσης κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Καλή συνέχεια!

#20
zetoyla

zetoyla

    Senior Member

  • Members
  • 2.788 δημοσιεύσεις

Current mood: None chosen
εγω που εχω χρονια θυροειδη αρχικά εκανα απλες μικροβιολογικές εξετασεις αλλα τελικά πρεπει να γινονται σε εξειδικευμενο πυρινικό. Πριν μεινω εγκυος ημουν φουλ στον θυροειδη και μολις γεννησα ξαναφουντωσε ενω στην εγκυμοσυνη ηταν αψογος. Ολα μια ιδεα ειναι κ δεν ειναι κατι σοβαρο




0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη

Powered by Vitamedia