Μετάβαση σε περιεχόμενο

5 Σπιτικές συνταγές για εγκαύματα από τον ήλιο!


vicky86

Recommended Posts

Μπορεί να γνωρίζεις πως να μαυρίσεις χωρίς να καείς, όμως πολλές φορές μπορεί να ξεχαστείς και να την πατήσεις!

Θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια τη μητέρα μου να φωνάζει συνέχεια “έβαλες το αντηλιακό σου;”, και απορώ ακόμη και σήμερα πως καταφέρνω να καίγομαι από τον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όσο αντηλιακό και να βάλουμε, μερικές φορές ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και δε μπορείς να αποφύγεις τα εγκαύματα.

Σίγουρα όλοι προτιμάμε να έχουμε ένα ωραίο χρώμα το καλοκαίρι και να μην μοιάζουμε σαν αστακοί! Σε περίπτωση που καείς από τον ήλιο, δες παρακάτω 5 τρόπους να απαλύνεις το έγκαυμα χρησιμοποιώντας πράγματα τα οποία μπορεί να έχεις ήδη μέσα στο σπίτι σου ή μπορείς να αγοράσεις από το φαρμακείο.

1. Λοσιόν σώματος

Βρες την αγαπημένη σου λοσιόν για το σώμα και εφοδιάσου! Αν η λοσιόν περιέχει αλόη βέρα, τότε ακόμη καλύτερα. Το εκχύλισμα της αλόη βέρα θα απαλύνει τον πόνο και βοηθάει ιδιαίτερα στην περίπτωση που θα αρχίσει το δέρμα να ξεφλουδίζει.

2. Κάνε μπάνιο

Αν προσθέσεις κάποια συστατικά στο μπάνιο σου, μπορείς να απαλύνεις και να εξαφανίσεις τη δυσφορία που μπορεί να νιώθεις από τα εγκαύματα. Δοκίμασε να προσθέσεις ξύδι από μηλίτη για να εξισορροπήσεις το pH της επιδερμίδας σου, σόδα μαγειρικής για να απομακρύνεις την ενόχληση και την κοκκινίλα, ή μερικά αιθέρια έλαια για να απαλύνεις τον γενικό πόνο. Μπες μέσα στη μπανιέρα και χαλάρωσε!

3. Πιες νερό

Όταν καείς από τον ήλιο, το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο και γι’ αυτό χρειάζεται να αναπληρώσεις το νερό του σώματος σου. Πάρε μαζί σου νερό, χυμό ή το αγαπημένο σου ποτό ενέργειας για να ενυδατωθείς.

4. Φακελάκια τσαγιού

Χρησιμοποίησε τσάι επάνω στα εγκαύματα χρησιμοποιώντας ένα πανί. Το μαύρο τσάι απομακρύνει τη ζέστη από το καμένο δέρμα και βοηθάει στην επαναφορά του pH της επιδερμίδας σου. Πρόσθεσε λίγη μέντα στο μείγμα για περισσότερη δροσιά, και θα έχεις ένα μοναδικό παρασκεύασμα που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι.

5. Αγγουράκια

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα από τα αγαπημένα σου λαχανικά επάνω στα εγκαύματα σου. Λιώσε μερικά αγγουράκια σε ένα μπλέντερ για να κάνεις μια αλοιφή και βάλε την επάνω στα σημεία που έχεις καεί – μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στο πρόσωπο σου! Χαλάρωσε με μια ωραία μάσκα από αγγούρι και άφησε το έγκαυμα να επουλωθεί!

Πηγή: ediva.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...