Μετάβαση σε περιεχόμενο

20μηνων τρώει μόνο αλεσμένα τι να κάνω?


Recommended Posts

το μωρό μου είναι 20μηνων...το πρόβλημα είναι ότι τρώει μόνο αλεσμένα ..οτιδήποτε πάω να του δώσω που δεν είναι αλεσμένο δεν το θέλει και δεν ανοίγει το στόμα του...μόνο μπισκότο Μιράντα τρώει... Τι να κάνω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δωσε του να γευτει και αλλες τροφες με χρωμα που να του αρεσουν οπτικα... πατατα καροτο γιαουρτι λαχανικα φρουτα και να ξερεις πως ειναι κακο να τρωει αλεσμενα μεχρι αυτη την ηλικια... εμενα απο πολυ νωρις τους εδινα γευσεις να δοκιμαζουν... και ετσι εμαθαν 8 μηνων ο γιος μου ετρωγε ρεβυθια φαντασου... και μην ακους παντα οτι λενε οι παιδιατροι περι του φαγητου εμεις οι μανουλες ξερουμε καλυτερα το μωρο μας...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έκανα το λάθος κ άκουγα μόνο την παιδίατρο και να τώρα ...τα εχω δοκιμάσει όλα δεν θέλει τίποτα που να μην είναι στα στάνταρ του δηλ αλεσμένα..και το απόγευμα ακόμα κρέμες τρώει τι να κάνω? γιατί στενοχωριέμαι έτσι...γιατί σε λίγο θα έρθει κ το άλλο μωράκι και θέλω να μάθει ο μεγάλος.και θα πάει και παιδικό τι να κάνω???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

Φίλη Gewrgia2, κι εμένα η μικρή μου (2.5 ετών σήμερα) «άργησε» σε σχέση με άλλα παιδάκια να κόψει το «αλεσμένο», γιατί τα δοντάκια της δεν επαρκούσαν για να μασήσει καλά το φαγητό μέχρι πριν κλείσει τα 2 σχεδόν. Ένιωθα καμιά φορά ότι επαναπαύεται και ότι δεν προσπαθεί να μασήσει κανονικά και έτσι άρχισα να κόβω σε κομμάτια τα αγαπημένα της φαγητά και να κάνω πουρέ εκείνα που  δεν προτιμούσε ιδιαίτερα. Δηλαδή, σε ένα γεύμα με κοτόπουλο, λαχανικά και τυρί, «έκοβα» το κοτόπουλο σε λωρίδες και το τυρί σε κομμάτια (για τα οποία τρελαίνεται) και τα λαχανικά τα έκανα πουρέ. Έτσι, «αναγκάστηκε», χωρίς καν να της το πω, να μάθει να μασάει για να τρώει και τα αγαπημένα της. Ακόμη περνάω το κρέας από το μπλέντερ αλλά τα λαχανικά, τα φρούτα και όλα τα υπόλοιπα τα τρώει πλέον σε κομμάτια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...