Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επεμβαση κιρσοκηλης..και μετα;;??


Gelie

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.. Πριν λιγο καιρο είχα μοιραστει μαζί σας την ιστορία μου για την προσπάθειά που κάνουμε με τον άντρα μου να γίνουμε και εμείς επιτέλους γονείς..! Στα 32 μας και μετά από 6 μήνες ελεύθερων επαφών χωρίς εγκυμοσύνη, κάναμε κ οι δύο εξετάσεις κ ανακαλύψαμε ότι μια μεγαλη κιρσοκηλη Γ'βαθμού ήταν πιθανοτατα η αιτία του προβλήματος...!! (Και λεω "πιθανοτατα" γιατι εγω τα εχω ελεγξει ολα εκτος απο σαλπιγγες). Οπως σας ειχα ξαναγραψει ταραχτηκαμε πολυ γιατι η ζημια στο σπερμα λόγω αυτης της κυρσοκηλης ηταν μεγαλη (~8.000.000 σπερματοζωαρια ανα ml χωρις καμιά  προωθητικη κινηση και 97% ακατάλληλα για γονομοποιηση) κ με την παροδο των χρονων πιθανόν να χειροτερευαν τα πράγματα κ να οδηγουμασταν σε στειρωση. Ο αντρας μου υποβληθηκε αμεσως σε επεμβαση κ την αφαίρεσε στις 11 Φεβρουαρίου. Σήμερα 40 μέρες μετά καταφερε επιτελους να αναρρώσει πλήρως και δεν έχει πια καμιά ενοχληση!! Από προχθές άρχισε να παίρνει και βιταμίνες profertil για την ενίσχυση του σπέρματος.. Θα κάνει σπερμοδιαγραμμα τον Μάιο και τον Αύγουστο ωστε να διαπιστωθει αν βελτιωθηκε η κατάσταση όσον αφορά την ποσοτητα, την κινηση και την ποιότητα. Για να δουμε..... Περιμενουμε με αγωνία κάποια βελτίωση που θα μας δώσει περισσοτερες πιθανότητες επιτυχίας σε πιθανή εξωσωματική...η' σπερματεγχυση! Τωρα για να συλλάβω φυσιολογικά μου φαίνεται πολυ δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία με κιρσοκηλη που αφαιρεθηκε..;;;;; εύχομαι να έχουμε ελπίδες!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εύχομαι να εχεις σύντομα ενα σποράκι στην κοιλίτσα σου γλυκιά μου!????????

Ολα τα προβλήματα ειναι για τους ανθρώπους αρκεί να αντιμετωπίζονται και να μας βοηθούν να πάμε παρακάτω. 

Τα καλα πράγματα έρχονται σ αυτούς που πιστεύουν. Τα καλύτερα σ αυτούς που δείχνουν υπομονη. Αλλα τα πιο καλα απ ολα έρχονται σ αυτούς που δε σταματάνε τον αγώνα! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσι μου... μακάρι να τα καταφέρουμε.. είμαι 32 και θέλω σαν τρελη ενα μωρο...Είναι τώρα 2-3 χρονια που με εχει ξεκουφανει αυτο το περιβόητο "καμπανάκι της μητρότητας" που λένε ότι χτυπάει σε εμάς τις γυναικες γύρω στα 30..!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οποτε αφού έχουμε κοινό στόχο θα τα λέμε!!!!!

Εγω ειμαι 28 εχω μείνει 2 φορες έγκυος (μέσα σε 6 μηνες) και εχω χάσει τα μωρά μου λόγω παλινδρόμησης το ενα στην 7η και το άλλο στην 11η εβδομαδα. Όπως καταλαβαίνεις ο πονος είναι μεγάλος αλλα αυτο που λέω καθε μερα ειναι οτι εχω τον άντρα μου που τον αγαπώ και μ'αγαπα κι αυτο μου φτάνει! Οταν υπάρχει αρμονία αγάπη κι έρωτας στο ζευγάρι ολα γινονται αργά η γρηγορα, εύκολα η δύσκολα..

Η υπομονη ειναι αρετή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι θα τα λεμε οπωσδηποτε.. Μου δίνεις πολύ κουράγιο..!!! Δεν ξερω αν εισαι απο τη φυση σου τοσο δυναμικη κ αποφασιστικη η' αν οι δυσκολιες που περνας σε εχουν δυναμωσει... Παντως ελπιζω να καταφερω κ εγω να το αντιμετωπισω με αισιοδοξια.!!!Γιατι μεχρι στιγμης δυσκολευομαι! Εμείς όταν ακούσαμε από το γυναικολόγο μου που ειδε το σπερμοδιαγραμμα ότι το σπέρμα δεν είναι καθόλου καλό και αν δε βελτιωθεί θα πρέπει να πάμε οπωσδήποτε σε εξωσωματική χάσαμε τον κόσμο... Για λίγο ένιωσα το κεφάλι μου να μουδιαζει..Ούτε κατά διάνοια δε μας είχε περάσει από το μυαλό ότι θα ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα.. Σκέψου ότι τις εξετάσεις τις κάναμε απλά για να ακούσουμε ότι όλα είναι καλά και να ξεαγχωθω εγώ..που είμαι σαν χαρακτήρας λίγο πιο αγχώδης κ υπερβολική! 3 μερες καναμε να κοιμηθούμε απο τη στεναχώρια μας..! Μετα ειπαμε να κινηθούμε γρήγορα ωστε να γίνει το χειρουργείο κ ο,τι αλλο χρειαζεται.. τωρα περιμένουμε να δρασουν οι βιταμινες!! Σου εύχομαι συντομα να γινεις μανουλα.. Η παλινδρομη κυηση είναι κατι που συμβαίνει.. το εχω ξανακουσει αρκετες φορες..Το ότι συλλαμβάνεις ευκολα πάντως είναι,νομίζω, πολύ σημαντικό. Η επόμενη φορά θα ειναι η τυχερή!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι πουλάκι μου όπως λες οι δυσκολίες με έκαναν να συζητήσω  και να τα βρω πρώτα απ ολα  με τον εαυτο μου..σου μιλάω έπεσε πολυ ψυχανάλυση!!! Μιλούσα στον εαυτό μου με τις ωρες..με τις μέρες. Είχα όμως το στήριγμα μου τον αγαπημένο τον αντρουλη μου.. εκείνος με βοήθησε πιο πολυ με την αγάπη του και μου δείξε οτι το όνειρο μας θα γίνει μια μερα πραγματικότητα γιατι ειναι θα ναι πλάι μου συνεχεια. 

Εμεις τωρα θα κάνουμε καποιες ειδικές εξετασεις για DNA χρωμοσωματα, θρομβοφιλια, καμπύλη σακχάρου και βλέποντας & κάνοντας. Οι λοιπές αιματολογικές, ορμονολογικες, ανοσολογικες βγήκαν όλες καλές. Αν ειναι το πρόβλημα στον καρυοτυπο(DNA) θα πάμε για εξωσωματικη. Αν βγουν ομως καλές θα δοκιμάσουμε και τρίτη φορα βασιζόμενοι και πάλι στην τυχη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχομαι όλα να πάνε καλα.. ίσως να χρειάζεται να κάνεις κάποια αγωγή με το που μεινεις εγκυος έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η κυηση κανονικά και χωρίς προβλημα.. Αλλά και εξωσωματική να χρειαστεί μην στεναχωριέσαι.. Συνειδητοποιώ τελικά ότι οι γυναίκες που έχουμε καποια δυσκολία να κάνουμε παιδάκι, μέσα στην ατυχία μας είμαστε τυχερές που ζουμε σε μια εποχή όπου υπάρχει αυτή η εξελιξη στον τομέα της υποβοηθούμενης γονιμότητας.. Παλαιότερα οι ανθρωποι δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα.. και έμεναν απλά να ελπίζουν... Σοκαριστικό! Αυτά στα λέω για να τα ακούω και εγω.... που όταν ακουσα ''εξωσωματική'' σταμάτησε η ζωή μου.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βέβαια η επιστήμη πλέον κανει θαυματα. Εγω το εχω πάρει πολυ χαλαρα να σου πω την αλήθεια γιατι ξερω οτι θα ερθει. Το ποτε και το πως δεν ειναι δική μου δουλεια! Ο Θεός αποφασίζει γι αυτά. Εμεις απλα το επιδιώκουμε. 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κοριτσια ευχομαι να μας πανε ολα καλα!!εμεις δεν εχουμε καθολου σπερματοζωαρια και μας εδωσε ο γιατρος καποιες βιταμινες..τωρα θελει να κανω σαλπιγγογραφια..εχετε καποια εμπειρια και αν ναι που;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δεν έχω κάποια σχετική εμπειρία από το οικείο περιβάλλον μου αλλά από ότι έχω ακούσει με βιταμίνες ενδέχεται να αρχισουν να δημιουργουνται κάποια σπερματοζωάρια. Δεν ξέρω ποιες σας έχει δώσει πάντως να έχετε υπόψη σας και τις profertil. Είναι πολύ αποτελεσματικές. Πάντως η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που ακόμη και από ασπερμια μπορεί να επιτευχθεί πλέον εγκυμοσύνη. Πριν λίγες μέρες παρακολούθησα βίντεο στο utube που μπορείς να το δεις και μιλάει ο Παράσχος, ο γυναικολογος στη Σκορδα για τις εξωσωματικες. Έχει πολύ ενδιαφέρον. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δεν τις έχω ξανακούσει. Παντως με 3μηνες ληψης profertil κατάφεραν να πετύχουν εγκυμοσυνη οι κουμπάροι μας που προσπαθούσαν 2 χρόνια.  (Και αντιμετωπιζαν σοβαρο θεμα με το σπερμα). Συμπτωματικα μας τις συστησε και ο δικος μας ανδρολογος. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο γιατρός σας ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο κουμπαρος μου είχε σπερματοζωάρια σε νορμαλ επιπεδο ΟΜΩΣ το 95% απο αυτα ειχαν ατυπη μορφη δηλ ακαταλληλα για γονιμοποίηση, και απουσίαζε εντελώς η προωθητική κίνηση (κατι που το εχει κ ο αντρας μου κ απο οτι μας ειπε ο γιατρος μας είναι αρκετά σοβαρο!!).Παράλληλα κ η κουμπάρα μου είχε πολυκυστικες ωοθήκες..  δυσκολος συνδυασμος!!! Είχαν απογοητευτεί μετά από 2χρόνια+  προσπαθειών και ετοιμάζονταν για σπερματεγχυση. Πριν την κάνουν είπαν να πάρει τις βιταμίνες ένα 3μηνο. Και τα κατάφεραν φυσιολογικά το δεύτερο μήνα. Απο οτι μας ειπαν του βελτιωσε κ τον αριθμο, κ την κινηση κ την ποιοτητα! Τώρα δεν ξέρω ισως οι δικές σας βιταμινες είναι καλύτερες στο να δημιουργούν σπερματοζωάρια από το μηδέν. Ψαξτο λιγακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...
στις On 21/3/2016 at 3:13 ΜΜ, ο/η Gelie είπε:

egw koritsia exw 2 xronia prospathw meta apo ena diasthma 8mhnwn eipa na arxisw na topsaxnw phga se giatrous k gw k o antras m egw eixa enan polupoda ton opoio m eipan na ton aferesw giati tha einai duskolo sthn periptwsh m na piasw ton antra m ton vrhkan oligospermia k oxi kalh kinhtikothta o opoios exei mia kursokulh mikrh o giatros tou mas eipe oti den xreiazete na thn aferesh giati einai polu mikrh h gynaikologos m omws tou eipe oti isws einai aytos o logos pou einai to sperma tou etsi.....treksame me dikes m eksetaseis aferesa ton polupoda kai proxwrisame parakatw vitamines m eipan na mhn parei o antras m gia ton logo oti den kanoun kati tzampa xrhmata tha xaramisoume h epomenh lysh htan na kanoume sparmatexynsh k an exoume tyxh tha petyxei...exw kanei 2 mexri twra k den petyxe kamia exw allaksei ksana giatro k phga sto nosokomeio giati mexri twra plhrwna eksw h giatros m eipe afou exw kanei oles tis eksetaseis salpiggografies kai ta loipa k den exw oyte thema me tis wothikes tpt na paw gia ekswswmatikh eimai 25 xronwn k afou den exw thema gynaikologiko stathero kuklo klp tha patyxei me thn prwth...kleisame me ton antra m m rantevou kai thapaw thn paraskeyh prwth fora na mas dei thelw polu ena paidi eyxomai na pane ola kala an k fovamai thn ekswswmatikh mhn ponaw ..kserei kamia sas posa lefta xreiazonte sto nosokomeio gia thn ekswswmatikh k na m pei thn empeiria ths;;;

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

(γενικα να ξέρεις ότι όταν το σπερμα εχει λίγα σπερματοζωάρια και χαμηλη κινητικότητα η σπερματεγχυση δεν κάνει τιποτα.. στο λέω γιατι ήταν το πρώτο πράγμα που εψαξα.. Η σπερματέγχυση είναι απλά μια ενίσχυση σε περίπτωση που το σπερμα έχει απλώς ένα μικρό ''θεματάκι''). Οσο για το κόστος της εξωσωματικής εμενα μου είπε ο γυναικολόγος μου ότι η όλη διαδιακασία στο Μητερα θα κοστίσει γύρω στα 2,500 (δεδομένου ότι τα φάρμακα θα μου τα γραψει στο βιβλιάριό μου ωστε να πληρωσω μονο τη συμμετοχή).  Αλλά πίστευω ότι ισως πάει και λίγο παραπάνω.. γιατί όταν ξεκινας τετοια διαδικασια όλο και κατι επιπλέον βγαίνει.  Θα περιμένουμε να περάσει και το καλοκαίρι να δούμε μήπως ενισχυθεί το σπέρμα τώρα που ξεφορτωθηκαμε την αναθεματισμένη κιρσοκήλη και από Σεπτέμβρη και εμείς μάλλον προς τα εκεί θα βαδίσουμε..... Καλή τυχη με την εξωσωματική... αν θέλεις ξαναγραψε μας τα νέα σου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...