Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καρότο και άλλα λαχανικά στη μάχη κατά του καρκίνου


admin

Recommended Posts

Καρότα και άλλα λαχανικά και φρούτα που περιέχουν σημαντική ποσότητα μιας φυσικής χρωστικής ουσίας, της βήτα καροτίνης, μειώνουν την πιθανότητα κατά 40-60% της εμφάνισης καρκίνου του μαστού και συγκεκριμένα αυτού που δεν οφείλεται στην επίδραση των οιστρογόνων, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μελέτης για τον Καρκίνο και τη Διατροφή, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση διαφόρων φυτικών συστατικών στην πρόληψη του καρκίνου. Η μελέτη περιελάμβανε 1.500 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και 1.500 που δεν είχαν λάβει διάγνωση για τη συγκεκριμένη νόσο.

Αναλύθηκαν σε βάθος οι διατροφικές τους συνήθειες και ελήφθησαν αιματολογικά δείγματα ώστε να μετρηθούν τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα καροτίνη, η βιταμίνη C[1] και το λυκοπένιο.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι η αυξημένη πρόσληψη βήτα καροτίνης συσχετίζεται με 40-60% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Πλούσια σε βήτα καροτίνη είναι, εκτός από το καρότο, το σπανάκι, η κόκκινη πιπεριά, το μάνγκο, το βερίκοκο, το σπαράγγι, το γκρέιπφρουτ, το μπιζέλι, η γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.

Πηγή: Ethnos.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...