Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πώς να προστατευτείτε από τις ιώσεις αν είστε έγκυος


vicky86

Recommended Posts

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας σίγουρα, δεν επιθυμείτε να αρρωστήστε από κάποια ίωση και να ταλαιπωρηθείτε τόσο εσείς όσο και το μωράκι σας.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να προστατευτείτε από τους πολλούς και διαφορετικούς ιούς που ευθύνονται για τις ιώσεις.

Κρατήστε ζεστή τη μύτη σας

Διατηρήστε ζεστή τη μύτη σας, όταν περπατάτε στους υπαίθριους χώρους καθώς έτσι γίνεται πιο ανθεκτική στις επιθέσεις των ιών. Φροντίστε ιδιαίτερα τις κρύες ημέρες να κρατάτε ζεστά τα άκρα σας όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους, γιατί με την πτώση της θερμοκρασίας μειώνεται η άμυνα του οργανισμού.

Πλένετε συχνά τα χέρια σας

Η πιθανότητα μετάδοσης των ιών μειώνεται, εάν πλένετε πολύ καλά και συχνά τα χέρια σας. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας όσο και μετά  για να αποφευχθεί η μετάδοση μικροβίων και να προφυλαχθείτε όχι μόνο από ιώσεις αλλά και από αρρώστιες.

Πλένετε τα ρούχα σας με καυτό νερό

Να θυμάστε ότι οι ιοί των αναπνευστικών λοιμώξεων επιζούν στις πλύσεις των 30 και 40 βαθμών Κελσίου.Φροντίστε να πλένετε τα ρούχα σας σε υψηλές θερμοκρασίες και να τα σιδερώνεται προκειμένου να εξουδετερώνεται τα μικρόβια με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ανοίξτε τα παράθυρα

Φροντίστε να βρίσκεστε σε χώρους που ανανεώνεται ο αέρας. Το αναπνευστικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των ορμονικών αλλαγών είναι αρκετά ευαίσθητο και για αυτό προκειμένου να προστατευτείτε από ενοχλητικές ρινίτιδες αποφύγετε κλειστούς χώρους που έχουν πολυκοσμία και καπνό και δεν αερίζονται.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Αυτή την περίοδο έχετε ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση γιατί ο οργανισμός σας δουλεύει υπερωρίες. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες, ώστε το σώμα σας να ξεκουράζεται και να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα προκειμένου να μην «κολλήστε» καμία ίωση.

Πηγή: govastileto.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...