Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ


Xara.20

Recommended Posts

Γεια σου Χαρα.. από ότι εχω διαβάσει (και χωρίς να είμαι ειδική) για να βρούμε την πιθανή ημερομηνία ωορρηξίας μετραμέ 10 εως 18 μέρες ΠΡΙΝ την ημέρα έναρξης περιόδου και όχι ΠΡΙΝ οπως λανθασμένα υποστηρίζεται από κάποιους. Εξαρτάται από το αν εχει μια γυναίκα μικρό κύκλο ή μεγάλο..  Ακόμα όμως και στην περίπτωση του πολύ σταθερού κύκλου υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνεται η ωορρηξια την ίδια μερα κάθε μήνα. Φάνταζεσαι πόσο πιο δύσκολο είναι να εντοπιστούν οι γόνιμες μέρες στην περίπτωση του ασταθούς κύκλου... !!! Εγω θα σου πρότεινα τα εξής 1) να κατεβάσεις στο κινητό σου αυτή την σωτήρια εφαρμοφή "το ημερολόγιό μου" (είναι ρόζ εικονίδιο με μια γάτα) όπου θα σημείωνεις τα πάντα ξεκινώντας από την πρώτη μερα που θα σου ερθει η επόμενη περίοδος, πόσο κρατάει, συμπτώματα, πότε ερχεσαι σε επαφη με τον σύντροφό σου κλπ...... και μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσει να σου υπολογίζει τις πιθανές γόνιμες ημέρες έτσι ώστε να μην βαδίζεις τελείως στα τυφλα.. 2) να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου που ίσως να έχει να σου προτείνει τρόπους να σταθεροποιήσεις τον κύκλο σου και 3) να παρατηρείς πολύ σχολαστικά τον εαυτό σου γιατί συνηθως στις γονιμες ημέρες έχουμε περισσότερα διάφανα υγρα, ίσως ζεσταινόμαστε λίγο παραπάνω και η θερμοκρασία μας ανεβαίνει μισό βαθμό, πονάει ή πρήζεται λίγο το στήθος ή η κοιλια, ή και τα δύο..Τα τελευταία στα αναφέρω από προσωπική μου εμπειρία...... Ψαχνοντας θα τη βρεις την ακρη.. Και η κουμπαρα μου το ίδιο θέμα είχε και τελικά κατάφερε να μείνει εγκυος με φυσιολογικό τρόπο.. απλά της πήρε λίγο χρόνο παραπάνω..!! Υπομονη και επιμονη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συγγνωμη για το λαθος.. πιο πάνω ηθελα να γραψω οτι οι γονιμες είναι 10-18 μερες  την περίοδο και οχι μετα όπως λανθασμένα υποστηρίζεται

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Angie ?

Δηλαδη εάν κάποια έχει ασταθές κύκλο μένει έγκυος δυσκολότερα ;;; ? Επίσης ξερεις εάν υπάρχει θυρεοειδή εάν γίνεται εύκολα σύλληψη ;; Δεν ξέρω εάν έχω θα πάω αυτές της μέρες για εξετάσεις 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το τεστ ωορρηξιας ειναι ενα τεστ π βρισκεται στ φαρμακια γ να καταλαβεις πια ειναι αυτή η μεερα η ποιες ειναι οι γονιμες..θα σ γελασω...αλλα εκτος αυτου ωστοσο υπαρχουν κ γυναικες π την ωορρηξια την καταλαβαινουν απ μονες τους...αλλες απ τα υγρα τους....αλλες απ τα πονακια π εχουν κατω χαμηλα...η καθε μια γυναικα ειναι διαφορετικη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λογικά πάντα, οι πιθανότητες να μείνεις εγκυος στις γόνιμες ημέρες είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι τις υπολοιπες μέρες του μήνα. Η ωορρηξία γίνεται χοντρικά 13, 14 ή 15 πρίν την περίοδο, τότε που το ωαριο είναι ετοιμο κ περιμένει να βρεθεί με το σπερματοζάριο ώστε να γίνει η σύλληψη. Αν αυτη η ''συναντηση'' δεν γίνει ποτε, τότε το ωάριο αποβάλλεται και μας ερχεται περίοδος. Πως να κάνεις αυτό τον υπολογισμό αν δε γνωρίζεις πότε είναι να σου ερθει? Αρα εφόσον εχεις ασταθή κύκλο θεωρητικά είναι πιο δυσκολο να συλλαβεις γιατί έρχεσαι σε επαφή με τον σύντροφό σου τυχαίες μέρες που ίσως να μην υπάρχει καν ωάριο. Η εφαρμογή του κινητου που σου είπα πιο πάνω θα σου βγάλει κατα προσεγγιση τις μέρες αυτές υπολογίζοντας το μέσο όρο των ημερών του κύκλου σου.  Παρόλα αυτα μη νομίζεις ότι εγω που εχω σταθερό κύκλο και ξέρω ακριβώς τις γονιμες μέρες μου, τα εχω καταφέρει..!! Τώρα ξεκίνησα να το ψάχνω. Ο ενδροκρινολόγος μου πάντως (τον οποιο επισκέφτηκα προχθές) μου είπε ότι οι δύο πιο βασικές αιτίες που δημιουργούν πρόβλημα στη σύλληψη είναι η άστατη περίοδος και ο θυρεοειδής. Οπότε κάνε και εσύ έναν έλεγχο καλού κακού.  Πάντως από το φιλικό μου περιβάλλον έχω δύο περιπτώσεις όπου εμειναν έγκυες εύκολα ακόμη και με ασταθή κύκλο. Και έχουν μάλιστα δύο παιδια η καθε μια. Όλα γίνονται τεικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαρά μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα της hometest και να παραγειλλεις τεστ ωορρηξιας γιατί απο τι ξέρω απο φαρμακείο ειναι πανάκριβα.

Έχει πολύ καλες τιμες.έχει μέσα όλες τις οδηγίες κ ποτε να τα ξεκινήσεις με βαση τον κυκλο σου κ πως να τα κανεις.

Να ξερεις οτι αν τα χρησιμοποιήσεις για 3-4 μήνες και ερθεις σε επαφή τις ημερες της ωορρηξιας σου και δεν ερθει εγκυμοσύνη θα πρεπει μετα να κάνετε εξετάσεις.όλα αυτά τα λέει μέσα.

Εγώ τα πήρα τον προηγούμενο μήνα και τα χρησιμοποίησα σε αυτον τον κύκλο απλά λογο κάποιου γεγονότος δεν ήρθαμε σε επαφές, οποτε την περιμένω την κύρια.

Πάντως επειδή λένε οτι μπορεί να σε αγχωσουν τα τεστ ωορρηξιας ,εγώ προσωπικά δεν αγχωθηκα...ίσα ίσα μου αρέσει να ξέρω ποτε θα αδιαθετησω ακριβως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...