Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τα κατοικίδια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών


vicky86

Recommended Posts

Αν το παιδί σας σάς ζητά απεγνωσμένα ένα κατοικίδιο, κι έχετε το χώρο να το φιλοξενήσετε, μη διστάσετε!!

Καθώς ωφέλιμη εκπαίδευση για το ανοσοποιητικό των παιδιών αποδεικνύονται τα κατοικίδια. Τα βρέφη που συμβιώνουν με σκύλους παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού σε σύγκριση μ’ εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια.

Στη σχετική έρευνα, που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση «Pediatrics», δεν εξηγείται ο λόγος, υπονοείται ωστόσο ότι η επαφή με σκύλο, ο οποίος περνά έστω κι ελάχιστο χρόνο εκτός σπιτιού, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Και οι γάτες όμως φαίνεται να παρέχουν προστασία στα βρέφη, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με τους σκύλους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 397 παιδιών στη Φινλανδία. Οι γονείς τους κρατούσαν ημερολόγιο κάθε εβδομάδα καταγράφοντας την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους τον πρώτο χρόνο της ζωής του και συγκεκριμένα από εννέα έως πενήντα δύο εβδομάδων.

Συνολικά τα βρέφη που ζούσαν σε σπίτι με κατοικίδιο είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού και σχεδόν 50% λιγότερες πιθανότητες για ωτίτιδα.

«Εικάζουμε ότι η επαφή με τα ζώα μπορεί να βοηθήσει στην ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε πιο συγκροτημένη ανοσοποιητική αντίδραση και μικρότερη διάρκεια των λοιμώξεων» αναφέρει η μελέτη.

Πηγή : petfriends.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...