Μετάβαση σε περιεχόμενο

Το στρες καθυστερεί την εγκυμοσύνη


vicky86

Recommended Posts

Το υψηλό επίπεδο στρες μπορεί να καθυστερήσει αρκετά την εγκυμοσύνη, όπως επιβεβαιώνει για πρώτη φορά μια βρετανική επιστημονική έρευνα.

 Στο πλαίσιο της μελέτης μετρήθηκαν από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τα επίπεδα δύο ορμονών που σχετίζονται με το στρες (της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης) 

σε υποψήφιες μητέρες και διαπιστώθηκε πως όσες είχαν υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης, είχαν κατά 12% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι στη διάρκεια των γόνιμων ημερών του κύκλου τους, σε σχέση με όσες είχαν χαμηλό επίπεδο αδρεναλίνης. 

Δεν διαπιστώθηκε όμως διαφορά, προς μεγάλη έκπληξη των ερευνητών, στις πιθανότητες εγκυμοσύνης όσον αφορά την κορτιζόλη, που επίσης αποτελεί δείκτη στρες. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να επιδιώκουν να μείνουν όσο γίνεται πιο χαλαρά όταν προσπαθούν για μωρό. 

Σε μερικές περιπτώσεις ίσως θα είχε νόημα να κάνουν κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, συμβουλευτική ψυχοθεραπεία ή, ακόμα, γιόγκα και διαλογισμό», δήλωσε η καθηγήτρια Cecilia Ρyper. Η μελέτη δημοσιεύεται στο «Journal of Fertility and Sterility». 

Πηγή: tanea.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...